• Haberler
  • Genel
  • Dinar enerji üssü oluyor – Kocatepe Gazetesi

Dinar enerji üssü oluyor – Kocatepe Gazetesi

Rüzgar Enerji Santrali'nin ardından 'linyit' müjdesi Dinar'da büyük heyecan yarattı Dinar ilçesi bir süre önce devreye giren ve bölgede ilk olma özelliği taşıyan rüzgar enerji santrali ile enerji üssü olma yolunda ilk adımını atmıştı. Siemens ile Olgu Enerji A.Ş. arasında, Dinar RES III. Aşama projesi kapsamında, 16 adet 2.3 mw gücünde rüzgar türbini tedarik ve [&hellip]

Dinar enerji üssü oluyor

Rüzgar Enerji Santrali’nin ardından “linyit” müjdesi Dinar’da büyük heyecan yarattı

Dinar ilçesi bir süre önce devreye giren ve bölgede ilk olma özelliği taşıyan rüzgar enerji santrali ile enerji üssü olma yolunda ilk adımını atmıştı. Siemens ile Olgu Enerji A.Ş. arasında, Dinar RES III. Aşama projesi kapsamında, 16 adet 2.3 mw gücünde rüzgar türbini tedarik ve bakım sözleşmesi 15.03.2013 tarihinde, tarihinde imzalanmıştı.
Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesinde inşaatı devam eden Dinar RES Projesine Siemens’in 2.3 MW gücünde 16 adet ilave türbin kurulumu gerçekleştirilecek ve toplamda 50 adet türbine ulaşılacak. Tesisin kurulu gücü 115 MW olacak. Dinar Res tamamlandığında 115 MW kurulu güç ile Türkiyenin 3. büyük Rüzgar Santrali olacak.
ZORLU DOĞA KOŞULLARINDA
YÜKSEK PERFORMANS
Dinar Rüzgar Santrali’nin kurulacağı bölge, zorlu coğrafi koşullarıyla dikkat çekiyor. 1300 metre rakıma sahip bölgede gerçekleştirilecek proje kapsamında inşaat dışındaki tüm altyapı çalışmaları Siemens tarafından gerçekleştiriliyor. Toplamda 50MW’lık kurulu gücüyle yalnızca bölgenin değil, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilmiş en yüksek güçteki rüzgar santralleri arasında yerini alacak olan Dinar Rüzgar Santrali’nin 2012 sonunda tamamlanarak devreye alınmıştı. Santral tamamlandığında yıllık 95 bin ton karbondioksit salımının önüne geçilebilmesiyle hava kalitesinin artışında da önemli bir rol üstlenecek. Siemens, proje kapsamında, kurulum süreci haricinde servis hizmetleriyle de Güriş’e destek olmayı sürdürecek. Güriş Holding’le, 5 yıllık servis anlaşmasını da kapsayan projeyle Türkiye’nin önemli rüzgar üreticileri arasındaki konumu daha da sağlamlaşacak.
YENİLENEBİLİR ENERJİNİN
İKİ UZMAN İSMİ BİR ARADA
Siemens, yenilenebilir enerjinin dört önemli alanında geliştirdiği ürün ve teknolojilerle tüm dünyada sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Siemens Rüzgar Enerjisi Bölümü, dünyanın alanlarında en verimli ürünlerini geliştirerek yatırımcıların kullanımına sunuyor. Off-shore türbinler olarak tanımlanan, deniz üstü rüzgar türbinlerinde dünya liderliğini elinde bulunduran Siemens, 100 yıldır Türkiye’de şehirlerin enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler geliştiriyor. Siemens, bugün ülke genelindeki elektrik altyapısının %30’unda katkı sahibi. Yenilenebilir enerji yatırımlarında ilk başvurulan şirketlerden biri olan Siemens, küresel ölçekte sahip olduğu tecrübeyi Türk yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamada kullanıyor.
Yenilenebilir enerji yatırımlarında son yıllarda yaptığı atakla ülkenin en önemli üreticileri arasında yer alan Mogan Enerji Yatırım Holding (MEYH) A.Ş. enerji sektöründeki konumunu hızla güçlendiriyor. Bugüne kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde önemli yatırımlarına imza atan Güriş Holding A.Ş., bu alandaki gelişimini hızlandırmak amacıyla enerji şirketlerini Mogan Enerji Yatırım Holding (MEYH) A.Ş. çatısı altında topladı. Enerji sektörüne yönelik Türkiye dışındaki yatırımlarına da ağırlık veren Mogan Enerji Yatırım Holding (MEYH) A.Ş., rüzgar enerjisi haricinde, Türkiye’nin en büyük jeotermal enerji santrali, hidroelektrik santrali ve doğalgaz çevrim santrali yatırımlarıyla da adından söz ettiriyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme