Dinar, demokrasi için ayakta – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından Dinar'da 'Demokrasi Şöleni' düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan platformda gerçekleşen demokrasi şöleni programında İlahi ses sanatçısı Mehmet Karakuş ve Türkiye Ezan okuma yarışması birincisi Mehmet Er Arabacı vatandaşlara ilahiler söyledi. Dinarlı haktan da çok yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı şunları söyledi, [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından Dinar’da ‘Demokrasi Şöleni’ düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan platformda gerçekleşen demokrasi şöleni programında İlahi ses sanatçısı Mehmet Karakuş ve Türkiye Ezan okuma yarışması birincisi Mehmet Er Arabacı vatandaşlara ilahiler söyledi. Dinarlı haktan da çok yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı şunları söyledi, “Tecelli etmiş milletin iradesine, seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümete ve Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı yapılan hain harekat Allah’ın izni ve halkımızın büyük desteğiyle bertaraf edilmiştir” dedi.
KİM HAİNSE İHBAR EDİN
Alevisi, Kürdü, Çerkez’i ve bütün halklarıyla Türk Milleti’nin bütün dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirten Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Dinar’da yaptığı konuşmasında darbe girişimi olaylarında müşteki ve şikayetçi durumunda olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “İçimizde hain kim varsa, kardeşim dahi olsa bunu söylemeyen şahsım adına söylüyorum namussuzdur, şerefsizdir. Bunu en azından emniyet güçlerine, jandarmaya, ya da 155’e ihbarda bulunabilirsiniz.”
Ticaret Borsası başkanlarının konuşmasından sonra vatandaşlara seslenen Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 15 Temmuz’un Türkiye’nin karanlık bir gecesi olduğunu, ancak Türk Milleti’nin kararlılığı ve azimliliği sayesinde darbe girişiminin önlendiğini söyledi. Darbe girişiminin tarih boyunca affedilemeyecek bir olay olduğunu kaydeden Başkan Acar, FETÖ Terör örgütünün yapmış olduğu bu darbe girişimini kınadığını ve Cenabı Allah’tan bir daha böyle acıların yaşamamasını dilediğini ifade etti.
AK Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel ise demokrasi şöleninde yaptığı konuşmasında, hain darbe girişiminin vatandaşlar sayesinde bertaraf edildiğini belirterek şöyle konuştu: “Bu gün demokrasi nöbetimizin 19. günündeyiz. İlk günden bu yana hangi partiden olursa olsun, sağcısı, solcusu, siyasi parti gözetmeksizin bu meydanda hep birlikte beraber olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın Baş Komutanımızın dediği gibi birlikten, beraberlikten, kardeşlikten bütünlükten bahsettik. Hayırlısıyla pazar günü bu demokrasi nöbetlerimizi taçlandırmak suretiyle bitireceğiz.”
SABAHA KADAR DEVLET NÖBETİ
Son olarak ise kürsüye gelerek konuşan Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin 15 Temmuz gecesinde kendisinin yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz gecesi saat 11’de hadiseyi öğrendiklerini söyleyen Kaymakam Şahin, “15 Temmuz gecesi emniyetimiz ve jandarmamızla beraber Kaymakamlığa geçtik. Sayın Valimizin talimatlarıyla duruma vaziyet etmeye çalıştık. İlerleyen saatlerde telefon görüşmeleri, ortamın korunması bu arada başka bir ilçeye de vekalet ederek orayı da korumaya çalışıyordum. Saat 05:00 sularında, her şey durulduktan sonra kaymakamlıktan ayrıldım. Sabah 8’de de sayın Valimizin normale dönülmesi yönündeki talimatları üzerine rahatladık. İnşallah bir daha böyle bir gece yaşamayız. Darbe gecesinde bunun olamayacağını hissettim. Bu gün 2016 yılındayız Türkiye’de hak, hürriyet ve demokrasi gelişmiş vaziyette. Bizim insanlarımız iki tank, helikopter karşısında duracak, susacak insanlar değil. Bu gün sizleri buraya toplayan herhangi bir maddi menfaat söz konusu değil. Geçmiş dönemlerde de müesses nizama karşı zaman zaman buna benzer karşı duruşlar yaşanmıştır. Ancak hepsi de tarihin karanlıklarına gömülüp gitmişlerdir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme