Din Kültürü öğretmenliğinden hat sanatçılığına
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Muratoğlu, 29 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğinin ardından gönül verdiği hat sanatını yaşatmaya çalışıyor Muratoğlu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu bir sevgi işi. Ben her besmeleyi kesişimde ayrı bir zevk alıyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” Hat sanatını yaşatmaya çalışıyor29 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğinin ardından hat sanatına gönül veren 66 yaşındaki Ali İhsan [&hellip]
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Muratoğlu, 29 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğinin ardından gönül verdiği hat sanatını yaşatmaya çalışıyor Muratoğlu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu bir sevgi işi. Ben her besmeleyi kesişimde ayrı bir zevk alıyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Hat sanatını yaşatmaya çalışıyor
29 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğinin ardından hat sanatına gönül veren 66 yaşındaki Ali İhsan Muratoğlu, bu sanatı yaşatmaya çalışıyor. Hat sanatçısı Muratoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliği döneminde hat sanatıyla ilgili birçok kursa katıldığını söyledi.
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde kiraladığı küçük bir iş yerinde sanatını icra etmeye çalıştığını belirten Muratoğlu, yaptığı her eserden, para kazansa da kazanmasa da ayrı bir zevk aldığını kaydetti.
Hat sanatı sev işi
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenlik hayatım boyunca kıl testere ile kesme ve tezhib konusunda kurslar alarak, bu işe hobi olarak başladım”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyen Muratoğlu, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Emekli olunca da küçük bir atölye açarak bu işimi devam ettirdim. Burada meşhur hattatlarımızın eserlerini yapmaya çalışıyorum. Besmele, Kelime-i Şehadet, tevhid, Ayatel Kürsileri keserek, daha güzel bir zemine hazırlıyorum. Bunları da evlerimizde ve camilerimizin en güzel köşelerine asıyoruz. Bu sanatımızın unutulmaması için uğraşıyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Muratoğlu, ilçe şartlarında yaptığı işin pek gelir getirmediğini belirterek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ben emekli olmasam ne dükkan kirasını ne de vergimi verebilirim. Bu bir sevgi işi. Ben her besmeleyi kesişimde, ayrı bir zevk alıyorum. Satsam da satamasam da benim için pek önemi yok. Bu ata yadigarı eserlerle yapmış olduğum hizmetlerden dolayı kendimi mutlu hissediyorum. Emekliliğimi de güzel değerlendirdiğime inanıyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Yaptığı eserler arasında en pahalısının tek satır haline getirdiği Ayetel Kürsi olduğunu ifade eden Muratoğlu, bunu da 350 liradan satışa sunduğunu sözlerine ekledi.(AA)