Din görevlisi hanımlar piyes sahneledi

14-20 Nisan tarihleri arasında idrak edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum haftası kutlamaları kapsamında Kuran Kursu öğreticisi hanımlar tarafından hanımlara özel “Her zaman kardeşimsin” isimli piyes sahnelendi Müftülük toplantı salonunda 14 Nisan Cumartesi günü öğleden sonra sahnelenen piyes öncesinde saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız okundu. Yetiştirme yurdu sakinlerinden İstiklal Marşı okuma yarışması birincisi Kezban [&hellip]

Din görevlisi hanımlar piyes sahneledi

14-20 Nisan tarihleri arasında idrak edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum haftası kutlamaları kapsamında Kuran Kursu öğreticisi hanımlar tarafından hanımlara özel “Her zaman kardeşimsin” isimli piyes sahnelendi

Müftülük toplantı salonunda 14 Nisan Cumartesi günü öğleden sonra sahnelenen piyes öncesinde saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız okundu. Yetiştirme yurdu sakinlerinden İstiklal Marşı okuma yarışması birincisi Kezban Menteş tarafından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kuran Kursu öğrencisi Şeyma Koçak tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Onu asla unutmayacağız
“Her zaman kardeşimsin” isimli piyes öncesi katılımcılara hitap eden Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, 18 bin alemin Mustafası, gönüllerin safası, insanlığın en büyük önderi ve rehberi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) üzerine salat ve selam getirerek konuşmasına başladı. Peygamber Efendimizin 20 Nisan 571 tarihinde dünyayı şereflendirdiğini hatırlatan Müftü Mustafa Kaya; “Bugün onun 1441. kutlu doğumlarını yaşıyoruz. Her sene bilindiği üzere 14-20 Nisan tarihleri arasını kutlu doğum haftası olarak kutluyoruz. 1441 Yıl sonra yani tam 15 asır sonra peygamber sevdalıları olarak Yüce Peygamberimizi anmak ve anlamak için programlar yapıyor, bir araya geliyoruz. Unutmadığımızı onu asla unutamayacağımızı dile getiriyoruz. Ona ümmet olduğumuzun sevgisini, coşkusunu elhamdülillah. Rabbimize yine şükür ediyoruzki bizleri Enbiya’nın serveri, Evliya’nın serdarı Hz. Peygamber SAV Efendimiz gibi bir büyük insana ümmet eylemiştir.” dedi.
Allah Resulü’nün ümmetiyiz
Aradan 15 asır geçsede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hiç unutulmadığına vurgu yapan İl Müftüsü Mustafa Kaya, Peygamberimizin vefatı üzerinden 15 asır geçsede onun kalplerde sürekli yaşadığını söyledi. Peygamberimizin kalplerde hep yaşayacağını, onun kıyamete kadar hep anılacağını belirten Kaya; “Onu hep anlamaya çalışacağız. İşte bu programlarımızla bunun içindir. Bu coşku Efendimize olan sevgimiz içindir. Efendimiz bir hadislerinde şöyle buyuruyor, ‘Sizin en hayırlınız benim saadet asrımda yaşayanlarınızdır. Daha sonra hayırlınız benim saadet asrımda yaşayanları görenlerinizdir.’ buyuruyor. ‘Daha sonra hayırlınız ondan sonra gelip tabiyim dediğimiz nesli görenlerdir.’ diyor. Bir hadislerinde ise, ‘Beni gören ashabım gökteki yıldızlar gibi kıymetlidir. O halde bizim yerimiz neresi 15 asır sonra gelmişiz. Allah’ın Resulünü görememişiz. Onun ashabı olamamışız. Ashabını görenlerdende olamamışız. Olsun biz Allah’ın Resulünü seviyoruz ya, onun ashabını seviyoruz ya, bizde Allah’ın Resulü’nün ümmetiyiz diyoruz ya.” diye konuştu. İl Müftüsü Mustafa Kaya ve eşi Ayşe Kaya’ya günün anısına çiçek ve Peygamber Efendimizin isminin yazılı olduğu bir tabak hediye edildi. Hediyeleşmenin ardından toplu fotoğraf çektirildi. Hanımlara özel olarak sahnelenen “Her zaman kardeşimsin” isimli piyes Kuran kursu öğreticisi hanımlar tarafından sahnelendi. Piyesi çok sayıda hanım ilgi ile izledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme