• Haberler
  • Genel
  • Din görevlileri tazelenme sürecinde – Kocatepe Gazetesi

Din görevlileri tazelenme sürecinde – Kocatepe Gazetesi

Din görevlilerine yönelik rotasyon uygulamasının teşkilat yönetmeliği gereğince gerçekleştirildiğini, hiçbir olumsuzluğun bulunmadığını dile getiren İl Müftüsü Mustafa Kaya, il içindeki görev yeri değişikliği sayesinde din görevlilerinin tazelenme sürecine girdiklerini ifade etti Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, din adamlarının görev yerleri ile ilgili olarak gerçekleştirilen rotasyon uygulaması hakkında bilgi verdi. BEŞ YILDA BİR DEĞİŞİKLİK TABİ İl Müftüsü [&hellip]

Din görevlileri tazelenme sürecinde

Din görevlilerine yönelik rotasyon uygulamasının teşkilat yönetmeliği gereğince gerçekleştirildiğini, hiçbir olumsuzluğun bulunmadığını dile getiren İl Müftüsü Mustafa Kaya, il içindeki görev yeri değişikliği sayesinde din görevlilerinin tazelenme sürecine girdiklerini ifade etti

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, din adamlarının görev yerleri ile ilgili olarak gerçekleştirilen rotasyon uygulaması hakkında bilgi verdi.
BEŞ YILDA BİR DEĞİŞİKLİK TABİ
İl Müftüsü Mustafa Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ndeki bir madde gereğince bulunduğu yerde 5 yılını tamamlayan, İmam hatip ve müezzin kayyımların durumlarının her yıl Haziran ayında bir komisyon marifetiyle değerlendirildiğini söyledi.
Komisyonca; görev yerinde uzun süre kalan, yüzleri eskiyen, özellikle genç din adamlarının mesleki tecrübelerinin artması, ufuklarının genişlemesi ve körelmenin önüne geçilebilmesi için görev yeri değişikliğine gidildiğini aktaran Kaya; “Din adamlarımızın görev yerlerinde 5 yılını tamamlandıktan sonra rotasyona tabi tutulmalarındaki maksat hizmet performanslarının arttırılmasıdır. Rotasyon uygulaması sonucu yapılan yer değişiklikleri kimi zaman yanlış anlaşılmalara ve farklı yorumlara neden olmaktadır. Hattı zatında yanlış anlaşılmaya mahal verecek ve olumsuz durumda olan din görevlilerimiz yoktur. Bu uygulama Başkanlığımızın talimatları çerçevesinde yapılmaktadır. Yeni görev yerleri ile hocalarımız için bir tazelenme süreci başladı. Yapılan uygulama mevzuat çerçevesinde, Sayın Valimizin onayı alınarak yapılmıştır.” dedi.
YADIRGANACAK DURUM YOK
Din görevlileri için rotasyon uygulamasının şimdiye kadar çok fazla uygulanmadığına dikkat çeken İl Müftüsü Mustafa Kaya, bu nedenle görev yeri değişikliklerinin ilk etapta yadırganabileceğini, bunun geçici doğal bir süreç olduğunu vurguladı. İl Müftüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na 38 yıllık hizmeti bulunan kıdemli bir mensubu olarak rotasyonla ilgili kanaatini aktaran Kaya şöyle konuştu: “Arkadaşlarımıza her fırsatta söyledim. Yer değişikliğine gerek duyan varsa bana gelsin diyordum. Bir kan değişiminin gerekli olabileceğini zaman zaman telkin ettik. Gerek karşılıklı uzlaşı ile becayiş tarzında olsun gerekse direk yer değişikliği şeklinde de olsa ilk etapta din adamlarımıza inisiyatif tanıdık. Bu çerçevede yer değişikliği için dilekçe veren arkadaşlarımız var. Talepkar olmayan çalışanlarımızın görev yerlerini biz değiştirdik. Bu arkadaşlarımız il dışına çıkarılmadılar. Yadırganacak bir durum yoktur, herhangi bir zaafiyet yoktur, değişiklikte yarar görülmüştür. Bu değişiklikten hem cami cemaatleri hem de din görevlilerimiz ortak şekilde yararlanacaklar.”

Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme