• Haberler
  • Genel
  • Din adamları istişare etti – Kocatepe Gazetesi

Din adamları istişare etti – Kocatepe Gazetesi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanlığı’nca organize edilen Eğitim ve İştiare Toplantısına sendikanın 7 şubesi katıldı Gazlıgöl Sefa Termal tesislerinde yapılan toplantıda, sendika temsilcilerinin faaliyet alanları ve çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımı ile moral ve motivasyonun arttırılmasının amaçlandığını kaydedildi. SENDİKA ÇÖZÜME KATKIYI AMAÇLIYORToplantının açılışını Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yaptı. Diyent İşleri Başkanlığı’nın kendileri [&hellip]

Din adamları istişare etti

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanlığı’nca organize edilen Eğitim ve İştiare Toplantısına sendikanın 7 şubesi katıldı

Gazlıgöl Sefa Termal tesislerinde yapılan toplantıda, sendika temsilcilerinin faaliyet alanları ve çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımı ile moral ve motivasyonun arttırılmasının amaçlandığını kaydedildi.
SENDİKA ÇÖZÜME KATKIYI AMAÇLIYOR
Toplantının açılışını Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yaptı. Diyent İşleri Başkanlığı’nın kendileri için önem arzettiğini ifade eden Ünal; her ünvandaki diyanet çalışanının görevini tarif etmeden en iyi olmak için çalışması gerektiğine temas etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın anayasal bir kurum olduğunu söyleyen Ünal; “Diyanet çalışanları tüm siyasi görüş ve düşünürlerin dışında kalarak toplumu din konusunda aydınlatmak ile görevlidir. Topluma önderlik, öncülük ve örneklik olma gibi özelliği vardır. En ücra köşede devlet memuru sıfatıyla fedakarca görev yapmanın hazzını duyan diyanet çalışanlarının da diğer kamu çalışanları gibi problemleri bulunmaktadır. İşte Türk Diyanet Vakıf-Sen, bu problemleri teşhis ederek ve çözüm yollarını da göstererek çalışma hayatına katkı sağlamanın mücadelesini yapmaktadır.” dedi.
HERKES SENDİKASINI SEÇEBİLİR
Diyanet ve vakıf çalışanları için Türk Diyanet Vakıf-Sen’in ümit olduğunu hatırlatan Nuri Ünal, tek dertlerinin alınmış hakların korunup yeni hakların alınması olduğunu vurguladı. Ünal; “Sendikal anlayışı başka zeminlere götürmeye çalışanları, güne, güce ve kişiye göre davrananları kamu çalışanları iyi takip etmelidir. Şunu birkez daha hatırlatmakta fayda görüyorum, devletin asli unsuru olan kamu çalışanları hangi sendikaya üye olacağını veya olamayacağını bilecek kadar anlayışı, feraseti ve cesareti vardır. Herkes kendi işi ile uğraşır ve kendi alanında başarılı olursa bu ülkenin kalkınmasına o kadar faydalı olacaktır.” diye konuştu.
LİYAKAT ESAS ALINMALI
Diyanet çalışanlarının mesleki anlamda belirli problemlerinin olduğunu, kurum yöneticileri başta olmak üzere hükümet yetkililerinden beklentiler içerisinde olduklarını vurgulayan Genel Başkan Nuri Ünal, sendika olarak adaletli bir anlayış ile hak edenin hak ettiği yere kendi başarısı, bilgisi ve hakkı ile gelebileceği bir sistemin oluşmasına katkı sağlamak istediklerini belirtti. Ünal şöyle konuştu: “Bunun için atama ve nakillerde siyasilerin kurum dışı anlayışların etkisinin bir an önce bitirilmesini, görevlilerin eğitim ve sağlık nedeni ile nakillerde yer değişikliği taleplerinin öncelikli olarak karşılanmalıdır. Dört yıllık ilahiyat bölümüne sınavsız geçiş için DGS kaldırılmalı, 4/B sözleşmeli istihdamının sonlandırılmasını ve mevcutların kadroya geçirilmelerini, en ücra köşelerde görev yapan din görevlileri başta olmak üzere görevlilerin lojman problemi çözülmelidir. Köy ve kırsal kesimlerde görev yapanlara mahrumiyet tazminatı verilmelidir. Din görevlilerinin mesleki bilgilerine katkı sağlamayan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı kaldırılmalıdır. Bunları üyelerimiz ve çalışanlarımız adına istiyoruz.”
DİPLOMALI HAFIZLAR DEĞERLENDİRİLMELİ
Son bir yıldır atanamayan hafızların durumunu değerlendiren Nuri Ünal, hafızlık müessesesinin büyük önem taşıdığını, bu müessesenin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Hafızlık mesleğinin yaygınlaşması ve sevdirilmesi gerektiğini savunan Ünal sözlerine şöyle devam etti: “Çok zor şartlar altında hafızlık görevini tamamlamış arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız görev talep ediyorlar. Sendika olarak şöyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayız çağdaş bir anlayış ile yapılması lazım. Şu anda hafızlık yapan arkadaşlarımızın, elinde belgesi olan diploması olan arkadaşlarımızın bir şekilde devlet kurumu içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor. Diyanet personeliyiz. Bir sendikal hareket içerisinde de bulunuyoruz. Bir hak arama mücadelesi içerisindeyiz. Özellikle bu sitem malesef siyasetçilere özellikle de iktidar partisine bazı ilçe ve il başkanları ile milletvekillerinedir. Bizim için tüm siyasi partiler çok önemli. Partilerimiz bu memlekete hizmet için var.” Toplantıya; Türk Diyanet-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Aydın, Abdullah Fişne, Hazım Zeki Sergi, Kenan Ak, Ahmet Gümüş ile Türk Diyanet Vakıf-Sen İl ve İlçe temsilcileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme