Din adamları din öğreticileriyle toplandı

Din Kültürü ve Meslek Dersleri Öğretmenleri Tanışma Toplantısında din adamları ve öğretmenler ortak paydada buluşmak için toplandılar İl Müftülüğü’nce organize edilen Din Kültürü ve Meslek Dersleri Öğretmenleri Tanışma Toplantısı yapıldı. Toplantıda camia-nın ortak neler yapabileceği konuşuldu.Din hayatın parçası Afyon Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Karaman Cami İmam Hatibi [&hellip]

Din adamları din öğreticileriyle toplandı

Din Kültürü ve Meslek Dersleri Öğretmenleri Tanışma Toplantısında din adamları ve öğretmenler ortak paydada buluşmak için toplandılar

İl Müftülüğü’nce organize edilen Din Kültürü ve Meslek Dersleri Öğretmenleri Tanışma Toplantısı yapıldı. Toplantıda camia-nın ortak neler yapabileceği konuşuldu.
Din hayatın parçası
Afyon Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Karaman Cami İmam Hatibi Hüseyin Demir tarafından Kur’anı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Din Kültürü ve Meslek Dersleri öğretmenleri adına Abdullah Turhan yaptı. İstişareye çok fazla ihtiyaç duyduklarından söz eden Turhan, din camiası, din kültürü öğretmenleri ve meslek dersleri öğretmenlerinin ayrı kurumlarda olsalar da aynı davayı, yükümlülüğü temsil ettiklerini belirtti. Din görevlisi değil ama din gönüllüsü olarak aynı ortak paydaya sahip olduklarını söyleyen Turhan; “Allah Resulü (SAV) misyonuna sahip insanlarız. Dolayısıyla biz okullarda sadece okul duvarları çevresinde öğretim yapan herhangi bir branş öğretmeni olmadığımız gibi kıymetli Kur’an Kursu öğretmenlerimiz, İmam Hatiplerimiz, Müftülükte ki değerli arkadaşlarımız da sadece Müftülükte binası ve cami içerisinde hizmet eden insanlar değil. Sevinerek görüyoruz ki Diyanet İşleri Başkanlığımızın eğitim çalışmalarına, çocukların ve gençlerin din eğitimine çok ciddi bir önem verdiğini görüyoruz. Yaz kursları gerçekten bir takım bilimsel değerlere oturtulmaya çalışılıyor. Bu arada Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni arkadaşlarımız ve Hayat Bilgisi öğretmeni arkadaşlarımızla işbirliğinin önü açılıyor. Bu toplantının işbirliğinin önünü açan bir toplantı olmasını diliyorum.” dedi.
Biz olduğumuzda güçlüyüz
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, müdürlük olarak akla gelebilecek her kurum ve kuruluşla ortak yürüttükleri çalışmalar bulunduğunu söyledi. Biz ve onlar gibi bir anlayışa sahip olmadıklarını, “hepimiz birlikte biz” anlayışının hakim olduğunu ifade eden Yıldırım; “Biz olduğumuz da o zaman güçlü oluyoruz diye düşünüyoruz. Sayın Müftüm bize böyle bir teklifle geldiğinde hafta da çok anlamlı bir hafta bunu heyecanla karşıladık. Kendisinden Allah razı olsun teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza doğumundan adını kulağına adını ezan ve kametle söylediğinden din gönüllüsü arkadaşlarımız onlara doğru bir dil öğretimi yapmaya çalışıyorlar. Okulla bizimle buluştuktan sonra meslektaşlarım aynı bayrağı ele alıp okul hayatı sona erene kadar bunu yapmaya çalışıyoruz. Ondan sonra işi tekrar din görevlisi arkadaşlarımıza bırakıyor hep birlikte ölene kadar öldükten sonra da hatta bu hizmetler belli bir süre daha devam ediyor. Bu toplantı ve istişarenin önümüzde ki günlerde iyi şeylere vesile olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Müşterek konular var
İl Müftüsü Mustafa Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günün arifesinde düzenledikleri bu toplantının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kaya, yaklaşık 1,5 ay öncesinde kendileri gibi din hizmeti veren Milli Eğitim camiasında Din Bilgisi ve Ahlak Bilgisi Dersleri ve İmam Hatipler de ki meslek dersleri öğretmenleriyle bir araya gelme kararı aldıklarını anlattı. Müftü Mustafa Kaya; “Müşterek konularımız üzerinde duralım. İstişarelerde bulunalım arzumuz olmuştu. Sayın Milli Eğitim Müdürümüze bunu anlattığımızda kabul gösterdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizi öncesinden haberdar etmiştik. Üzerinden zaman geçti hatırlattığımızda sağ olsunlar toplantıya teşrif edeceklerini konuyu önemsediklerini söylediler.” şeklinde konuştu.
Kur’an hayat pınarıdır
Mevcut toplantıyı bir dost meclisi toplantısı olarak ifade eden İl Müftüsü Mustafa Kaya, dost kelimesinin önem arz ettiğini, gerçek dostlukların azaldığını kaydetti. Gelecek dönemlerde gerçek dost bulamamaktan korktuğunu söyleyen Kaya; “Biz müftülük çalışanları ve Diyanet İşleri Başkanlığımız gibi anayasal bir kuruluşumuzun çok önemli hizmet insanlarıyız. Milli eğitim camiamızın değişik okullarında ve İmam Hatiplerinde din hizmeti veren öğretmenlerimiz var. İpin bir ucunda biz varız diğer ucunda da öğretmenlerimiz var. Hep birlikte din ve Kur’an hizmeti veriyoruz. Bizler üstlendiğimiz görev itibariyle son Peygamberin (SAV) varisleriyiz. Köklü İslam medeniyetinin de mirasçılarıyız. Ayrıca bugün çok şükür elimizde Kur’an gibi tartışmasız bir büyük referans kitabı bulunmaktadır. Zira Kur’an Müslüman’ın hayatının tamamını kapsar ve kuşatır. Herkes aradığını Kur’an da arar ve onda bulur. Kur’an İslam Alemi’nin ruhu ve kalbi gibidir. O bizim hayat pınarımızdır. Kur’anı Kerimden kopanlar hayattan da kopmuş olur. Keşke hepimiz Yüce Allah’ın kopmaz ipi olan Kur’ana sımsıkı sarılabilsek. Ortak amacımız; Dini konularda toplumumuza din hizmeti sunmak, cehaletle mücadele de saflarımızı sıkı tutmaktır.” ifadelerini kullandı.
Kanaatkar olmak önemli
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu toplantının son konuşmasını yaptı. Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun il ziyaretinde Türkiye genelinde bir kalkınma ve gelişme hamlesinden bahsedilebileceği sözlerini sarf ettiğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Bölünmüş yollar yapılıyor, ihracatımız artıyor. Refah düzeyimiz yükseliyor. Önceden hatırlıyorum ben Kaymakamken bizim maaşımız 300-500 dolar olurdu. Şimdi odacılar bile bazen bin dolara yakın maaş alıyorlar. Kanaat etmek lazım. Çok diyemeyiz tabi ki az. Ancak Türkiye belli bir gelişme trendine girdi. Bölgesinde kalkınan ve gelişen bir ülke olarak saygınlık kazanma yolunda hızla ilerliyor. Bugün batının gelişmiş ülkeler bile sorun yaşıyorlar. Kalkınma ve gelişmede durağan bir döneme girdiler. Bütçeleri açık vermeye borçlarından dolayı neredeyse iflası istenen ülkeler var günümüzde. Bu koşullarda Türkiye’nin yüzde 8-9 ilerleme kaydetmesi güzel bir şey. Sayın Bakanımız ona işaret etti.”
Maneviyatta eğitimle şekilleniyor
Manevi anlamda gençlerde bir inanç boşluğu görüldüğünden söz eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, insanın iki ayak üzerinde yürüdüğünü bir ayağı olmaması halinde sıkıntılı şekilde yürüyebildiğini belirtti. Böyle bir durumda yardımcı unsurlarla yürünebildiğini aktaran Balkanlıoğlu şunları söyledi: “İnsanın da maddi ve manevi anlamda iki boyutu olduğu düşünülürse maddi ihtiyaçları karşılandığında belki göreceli olarak refah düzeyi yüksek bir eli yağda bir eli balda güzel bir yaşam sürüyor gibi görünebilir. Maneviyatta kendi iç hesaplaşmalarında sorun yaşıyorsa orada bir topal yürüme hatta yürüyememe durumundan bahsedebiliriz. Türkiye maddi açıdan büyük adımlarla ilerlerken aynı hız ve trendi manevi hayatında sağlamıyor kanaati hakim. Buna herhalde sizlerde katılıyorsunuzdur. Öğrencilik dönemlerinizi hatırlayın. Birde şimdiki öğrencilerin durumunu görün. Bir Rehber Danışman öğretmenden öğrendiklerimize göre öğrencilerinden dinlediği sorunlarda renkten renge girdiğini söylüyor. İffetlerini koruma noktasında bir çok sorun yaşayan öğrencilerle karşılaşınca tavsiyede bulunacak öğretmenin kendisi renkten renge giriyor. Kimseye baskı ve yaşam tarzına müdahale etme durumunda değiliz. Ancak bizlere verilmiş bir fırsat var. Çocuklar eğitim kurumlarına teslim ediliyor. Öğretmenleri-mizin ve din görevlilerimizin hitap ettikleri bir kitle var.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme