• Haberler
  • Genel
  • Dilenciliğe karşı mücadele olumlu sonuç veriyor

Dilenciliğe karşı mücadele olumlu sonuç veriyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte zaten yasak olan dilenciliği bitirme projesi uygulamasında verimler alınmaya başlandı Vatandaşlar tarafından Zabıta ve Emniyete yapılan ihbarlar üzerine, zabıta ve polislerin dilencileri yakalayıp, haklarında yapılan araştırmalar ve incelemelerle gerçekten mağdur olmalarından dolayı geçimini dilencilikle sağlayan kişileri SYDV ile irtibatlandırılarak vakıftan yardım almaları ve ihtiyaçlarının [&hellip]

Dilenciliğe karşı mücadele olumlu sonuç veriyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte zaten yasak olan dilenciliği bitirme projesi uygulamasında verimler alınmaya başlandı

Vatandaşlar tarafından Zabıta ve Emniyete yapılan ihbarlar üzerine, zabıta ve polislerin dilencileri yakalayıp, haklarında yapılan araştırmalar ve incelemelerle gerçekten mağdur olmalarından dolayı geçimini dilencilikle sağlayan kişileri SYDV ile irtibatlandırılarak vakıftan yardım almaları ve ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanıyor. Bu gibi kişilerden bazıları Hacı Nuh mahallesinde ikamet eden Y.K. ayrıca Sahipata mahallesinde ikamet eden B.Y. ve Y.K. isimli ihtiyaç sahibi dilenci vatandaşların mağdur olduğu anlaşılarak mağduriyetlerinden dolayı dilencilik yaptığı tespit edilip, SYDV tarafından sahip çıkıldı.
Çoğu il dışından geliyor
Bunun yanı sıra dilencilik yapan sekiz kişinin de SYD Vakfına mağduriyetlerinin giderilmesi için müracaatları kabul edilirken, dilencilik yaparak geçimini sağlayan ihtiyaç sahipleri de ivedilikle tespit edilip gerekli yardımlar SYDV tarafından yapılacağı ifade edildi. Ayrıca Polis ve Zabıtalar tarafından SYDV’na getirilen dilencilerin incelenmesi neticesinde, dilencilerden bir kısmının Akşehir, Kütahya gibi Afyonkarahisar dışından geldikleri ve oralarda ikamet ettikleri ayrıca özellikle dilenmek için Afyonkarahisar’a geldikleri tespit edildi. Afyonkarahisar dışından gelen şahısların gerçek ihtiyaç sahibi olmadığı incelemeler sonucunda anlaşılırken, cezai işlem uy-gulanılarak memleketlerine gönderildiği, memleketine gidecek parası olmayanlarında SYD Vakfınca otobüs biletleri alınıp ikamet ettikleri yerlere gönderildiği SYDV tarafından açıklandı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu tüm Afyonkarahisarlı vatandaşlarımıza seslenerek; dilencilik konusunda duyarlı olmalarını, dilenen birilerini gördüklerinde mutlaka 155 Polis ve 153 Zabıtayı arayıp ihbarda bulunmalarını istedi.
Vali; “Denetimler artacak”
Vali İrfan Balkanlıoğlu; dilencilerle alakalı tespitlerin de, dilencilerin bir kısmının Afyonkarahisar dışından geldiğini ve bunlardan bazılarının evinin arabasının olduğunu ve normal bir ailenin gelir düzeyinden daha fazla olduğunun beyanlarının doğru çıktığını belirterek, yakalanan dilenci kişilerin çoğunun zengin olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
Denetimin artacağını vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, insanların manevi duygularını sömürmek isteyen dilencileri yakalanmalarında yardımcı olan vatandaşlara duyarlı olmalarından dolayı teşekkür etti.
Afyonkarahisar’lı vatandaşlar ise bu uygulamadan memnuniyetini dile getirdiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme