Dil Balığı Neye İyi Gelir?

Omega-3 deposu olduğuna şüphe yok ama dahası da var, peki dil balığı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte yanıtlar.

Denizler, adeta sağlık merkezi gibi. İçerisinde sağlığa faydalı sayısız canlı var. Balık tüketimi tüm dünyada her geçen gün artarken sağlık odağındaki yararları da, artıları da merak ediliyor. Bu kapsamda öne çıkan balıklardan biri de dil balığı. Farklı görünümü ile balık tezgahlarına renk katan dil balıkları, acaba sağlıklı mı? Omega-3 deposu olduğuna şüphe yok ama dahası da var, peki dil balığı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte püf noktaları eşliğinde ayrıntılı yanıtlar.

DİL BALIĞI NEYE İYİ GELİR?

Dil balığı denizlerden tezgahlara gelen en gözde çeşitlerden. Hemen her balık tezgahında gururla, üstelik ön plana çıkarılarak sergilenir. Biraz bütçeye dokunabilir ama sevenleri için vazgeçilmezlerden biridir. Dil balığı neye iyi gelir, faydaları nelerdir?

Dil balığı faydaları ile bilinir. Her yaş için büyük faydaları vardır.

Çocuklarda ve yetişkinlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlar. Özellikle kış aylarında önerilir. Haftada 2-3 kez tüketim herkes için kolay olmasa da en az 1 gün tüketilmesi iyidir. Çocuklara dil balığı çorbası yapabilir, onlara faydalı besinleri bu şekilde de sunabiliriz. Zira Omega-3 oranını artırır. Yaşlılar için aynı şekilde yüksek Omega-3 etkisi sağlar, son derece yararlıdır. Hücreleri yenilediği kaydedilen dil balığı, bu sayede örneğin bağırsaklardaki yaraların iyileşmesinde hızlandırıcı bir katkı sunar. Dil balığı cilt balığıdır aynı zamanda. Yanlış okumadınız, cilde büyük yararları vardır.

CİLT DOSTU VE ENERJİ DOLU

Dil balığı neye iyi gelir sorusuna verilebilecek en çok bilinen yanıtlardan biri de cildi yumuşatması. Cildi yumuşak kılar ve özellikle çatlaklıkların giderilmesinde etki gösterir. Genel itibarıyla balıklar cilt üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Balık tüketimi bu yönüyle büyük önem taşıdığı gibi Hollywood ünlülerinin balık tutkusu da bilinir.

David Beckham’ın modacı ve eski şarkıcı eşi Victoria Beckham’ın sadece balık ve salata yediği basında yer bulmuş bir konudur örneğin. Cilt üzerindeki yararı sadece güzellikle sınırlı kalmaz. Eğer dil balığı tüketirseniz cilt kaşıntılarınızda, kızarıklarda azalma görebilmeniz işten bile değil. Etkili olduğu belirtilir.

Balıklar kansere ve verem için de önleyici bir özellik taşır.  Dil balığı bu kapsamda önerilen balık türleri arasında kendisine yer bulur.

Dil balığı kan değerlerini yükseltir. Hamilelikte önerilir. Dil balığı oldukça sağlıklı bir tür. Kaç kalori? Yanında ne yenir ve nelere dikkat etmek lazım?

Karbonhidrat içermez. Yağ ve proteinden gelen enerjiye sahiptir. , A, B, K vitaminleri ve omega-3 yağ asitleri dil balığında boldur. 100 gramlık bir porsiyonda 98 kalori kadardır. Dil balığı kalori açısından ortalama bir değerde ve diyet yapanlar da gönül rahatlığıyla tüketebilir. Hafif bir tadı vardır, salata ve limon ona çok iyi eşlik eder.

Bakmadan Geçme