Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Dikkat ve özen zorunlu – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 20 Mayıs 2010 Perşembe 03:00:00
  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt sathında olduğu gibi Afyonkarahisar’da da törenlerle kutlandı. Nice milli bayramları kutlamak ortak temennimiz.
Bayram töreni öncesinde her zaman olduğu gibi Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Tören sırasında sunumu yapan öğretmen hanım çelenk sırası MHP’ye geldiğinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı yerine Milliyetçi “Halk” Partisi İl Başkanlığı anonsuyla ciddi bir gaf yaptı. Çünkü böyle bir siyasi parti yok. Partinin ismi Milliyetçi Hareket Partisi, kısaltması da MHP.
Amacımız saygı değer öğretmenimizi, milli eğitim camiasını eleştirmek, yermek değil.
Gel gelelim bu gaf aynı şekliyle maalesef yine bir milli bayram için düzenlenen çelenk sunma töreninde tekrarlandı. O zamanki gaf MHP’nin bir dönem önceki İl Başkanı Ramazan Çallı’nın katıldığı törene rast gelmişti. Maalesef aynı durum dünkü törende de tekrarlandı.
Bürokrasinin, il protokolünün katıldığı törenlerin sunumu ayrı bir hassasiyet gerektiriyor. Yazlı ve görsel basın yani medyanın takip ettiği kamuoyunu bilgilendirmekle yükümlü olduğu törenlerde öyle. Bir de bu tür törenler milli, manevi kutsal günlerimizi içeriyorsa hassasiyet çıtası kat ve kat yükseliyor.
Dil sürçmesi her zaman olabilir ve her insanın başına gelebilir. Bazı program, tören ve etkinlikler, milli bayramlar bu tür insani hataları da kaldırmıyor. Bir de işin siyasi boyutu varsa. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 40 yıllık geçmişi olan, yakın zamanda kurulan bir siyasi parti değil. Yani sevgili hocamız bu partinin adını hiç duymamış olamaz. Siyasi ve dünya görüşümüz her ne olursa olsun sevgide tercihte hür saygıda mecburuz. Sevmez, beğenmez, oy vermezsiniz. Ama 40 yıllık Milliyetçi Hareket Partisini Milliyetçi “Halk” Partisi olarak anons etmek yadırganıyor. Ayrıca bu parti TBMM’de grubu olan ve 3. sırada yer alan bir parti. Satırlarımızın başında belirttiğimiz üzere amacımız eleştirmek, yermek değil. Hele hele MHP veya başka bir siyasi partiyi kayırmak hiç değil. Ancak bir eğitimcinin, eğitmenin, öğretmenin branşı dışında da bir görevi üstleniyorsa işin rengi değişiyor.
Söz konusu gaf sonrası tören katılımcıları arasında geçen konuşmalarda son 4-5 yıllık süreçte bu tür törenlerin zayıf hale geldiğini sunumların yetersiz kaldığı günün heyecanına yönelik bir ruhun hissedilemediğinden yakınıldı. Yine konuya yönelik değerlendirmeler sırasında işittiğimizi aktarıyorum; “Acaba bir terfi bekleni-yor da mahsus mu yapıldı sahiden mi dil sürçmesi gibi” rahatsızlık duyduğum ifadeleri iletmeden geçemeyeceğim. Çünkü anlatmaya çalıştığımız hassasiyetin nedeni işte budur. Yani maksadı aşan tutum ve tavırların oluşmaması başta görevli kişiler olmak üzere ilgili ve yetkili çevreleri zor durumda bırakmaya kimsenin kasıtsız ve istemeyerek de olsa gaf yaparak neden olmamasıdır.
Bu tören ve programlardan sorumlu idarecilerimizin de daha yeterli, öz güveni oturmuş özellikler taşıyan gönüllüleri tercih etmesini tavsiye etmeye kendimizi zorunlu hissediyoruz. Dikkat ve özen zorunlu.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti