Dikkat! 27 Eylül'de Yürürlüğe Girecek

Ticaret Bakanlığı, ikinci el alışverişi için önemli bir adım attı. Bakanlık, Güvenli Ödeme Sistemini devreye sokuyor

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği iş birliği ile hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül tarihi itibari ile zorunlu hale gelecek” denildi.

GÜVENLİ ÖDEME İŞLEM ADIMLARI

Öncelikle aracını satacak kişi mobil bankacılığına girecek.
Ödemeler sekmesinin içerisinde bulunan güvenli alım satım sekmesine tıklayacak.
Yeni satış işlemi başlat/ satış sekmesine tıklayacak satacağı aracın plakasını satış bedelini ve alıcının telefon numarasını yazacak onaylayacak.

Satıcı bu işlemleri yaptıktan sonra alıcıya bir mesaj gelecek orada referans numarası yazacak. Alıcı mobil bankacılık sistemine girecek orda alım işlemi başlat/ödeme yap sekmesini bulacak. Telefonuna gelen referans numarasını oraya yapıştıracak ve onaylayacak. Sonra beklemeye başlanacak satıcıya bildirim veya mesaj gelecek paranız güvence altına alındı diye mesaj geldikten sonra notere evrakları verebilirsiniz bu mesaj bazen 1 dakikada bazen 45 dakikada gelmektedir. Noterde işleminiz bittikten sonra noter makbuzu kesecek ve kestikten sonra hesabınıza para geçecek.

 

Bakmadan Geçme