• Haberler
  • Genel
  • Dijital gazeteciliğin altyapısı, bu eğitimle sağlandı

Dijital gazeteciliğin altyapısı, bu eğitimle sağlandı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa girişimiyle ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle verilen Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi sona erdi. Eğitimin sertifika töreninde konuşan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar'da gazetecilere verilen eğitimin son derece önemli olduğunun altını çizdi Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Basın Yayın ve Enformasyon [&hellip]

Dijital gazeteciliğin altyapısı, bu eğitimle sağlandı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa girişimiyle ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle verilen Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi sona erdi. Eğitimin sertifika töreninde konuşan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar’da gazetecilere verilen eğitimin son derece önemli olduğunun altını çizdi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi sona erdi. Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen eğitimlerin sertifika töreninde konuşan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, “Ülkemizde ve tüm dünyada sosyal medya alanı, çok hızlı gelişmelere sahne olmaktadır. Tüm iletişim kanallarının etkin çalışılabilir düzeyde olmasının arzulandığı yeni kurumsal iletişim stratejilerinde sosyal medya, önemli bir başlık olarak ele alınmaktadır.Sosyal medya, amatör bir uğraş veya hobi olmaktan ziyade giderek uzmanlık gerektiren profesyonel bir meslek kategorisi olarak kabul görmektedir. Bu sebeple başta üniversitelerin yaşam boyu öğrenme merkezleri olmak üzere çok sayıda kurum, Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programları adıyla eğitimler vermekte; açılan programlar yoğun ilgi görmektedir. İl Müdürlüğümüzce 2013 yılı için ilimiz basın yayın organlarında çalışan basın mensuplarına yönelik olarak bilişim teknolojisi ve iletişim yöntemlerinde yaşanan son gelişmeler paralelinde bir dizi meslekî eğitim faaliyeti planlanmış bulunmaktadır” dedi.
YENİ PROJELER GELECEK
Zafer Kalkınma Ajansı’na benzer konularda başvuracaklarını bildiren Gölbaşı, “Alanında uzman akademisyenler tarafından verilen eğitimler neticesinde sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, program sürecinde edindikleri donanım ve kazandıkları becerileri özel çabalarıyla desteklemeleri durumunda iş hayatlarında şüphesiz farkındalık oluşturabileceklerdir.Önümüzdeki dönemde yürütülebilecek bu meyandaki eğitimlerle gelecekte gerçekleşmesi kaçınılmaz olan dijital gazetecilik olgusuna hazırlık yapılabileceğini; Zafer Kalkınma Ajansına sunmak istediğimiz yeni projelerle bu süreçlere destek sunmak istediğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.
ÖNEMLİ BİR KURUM
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü hakkında da bilgi veren Gölbaşı, “Türk devletince ihdas edilen ilk kuruluşlardan biri olan Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz; 7 Haziran 1920’de 6 sayılı Kanun’la kurulmuş; Kurtuluş Savaşı yıllarında Millî Mücadeleye iç ve dış desteğin sağlanması amacıyla önemli hizmetler ifa etmiştir. Bugün BYEGM; ulusal ve uluslararası medyayı yakından izleyerek karar alma süreçlerini zamanında ve doğru bilgilerle aydınlatan, yerel ve yaygın medyanın gelişimine, ülkemizin tanıtımına ve bunlara ilişkin iletişim stratejilerine katkıda bulunan referans kurum olarak kabul görmektedir. Özellikle son yıllarda önemi artan kamu diplomasisi konusunda Genel Müdürlüğümüz önemli görevler üstlenmiş bulunmaktadır. Bilindiği gibi kamu diplomasisi, yabancı kamuoylarında ülkemiz ve devletimiz hakkında sürdürülebilir olumlu imaj oluşturulmasına, hakkımızdaki önyargıların giderilmesine, dostluk duygularının geliştirilmesine ve millî kültürümüzün tanıtılmasına yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Başbakanlıkta oluşturulan Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünün sekretarya görevi, Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.
İNTERNETTE
HER ŞEYİ BULMAK MÜMKÜN
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Dernek’e destek veren tüm kurumlara teşekkür ederken, Vali İrfan Balkanlıoğlu da kısa bir konuşma yaptı. Balkanlıoğlu, “Artık internette her şeyi bulmak mümkün. Doğrudan doğruya internette haber siteleri oluştu. Artık, dini konular ve fetvalar da dahil olmak üzere kimseye bir şey sormaya gerek kalmadı. Soruların cevapları internetten kolayca bulunabiliyor. İnternet sitesi çok ziyaretçi alıyorsa onu takip ediyorlar. Bu kez firmalar oraya reklam vermeye başlıyor. Bu sayfa nitelikli donanımlı olursa herkes buraya girer. Herkesin girdiğini gören dünyanın meşhur markaları oraya reklam vermeye başlar. İnternet kaçınılmazsa, tadını çıkarmak lazım. Para kazanmak lazım. İnternet medyası da bazen insanlara çok çirkin iftiralar yalanlar rahatsız edici şeylerde yazmıyor değil. Onlarında hukuki zemini zaman içinde oturacaktır. Polis ve jandarma teşkilatı ‘bilişim suçları’ diye bir şey geliştirdi” dedi.
Sertifika törenine, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit ve gazeteciler katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme