• Haberler
  • Genel
  • Diamond Tema Kimdir? Diamond Tema Ne Dedi? Diamond Tema Neden Gündemde?

Diamond Tema Kimdir? Diamond Tema Ne Dedi? Diamond Tema Neden Gündemde?

Diamond Tema 'Benim de hakkımı korumak zorunda' dedi… Adalet Bakanı'ndan yeni açıklama geldi

Şeriatın tartışıldığı bir programda kullandığı “Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin” sözleri nedeniyle “halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Diamond Tema’ya tepki yağıyor. Diamon Tema’ya destek verenler de var.

Arnavut kökanli olup Türkiye’de yaşayan Diamond Tema üzerinden tartışmalar devam ediyor. Diamond Tema kendisini ırkçılıkla suçlayanlara karşı 2015 yılında

Şeriatın tartışıldığı bir programda kullandığı ifadeler nedeniyle “halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Diamond Tema, yeni açıklamalarda bulundu. Diamond Tema, “Adalet Bakanı benim de hakkımı korumak zorunda” derken, Bakan Tunç’tan, açılan soruşturmaya yönelik yapılan eleştirilere yanıt geldi.
‘Yer6’ adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘Diamond Tema’ hakkında yakalama kararı çıkarılan Diamond Tema, Gazeteci Nevşin Mengü’nün YouTube kanalına konuk oldu.

Tema, gazeteci Nevşin Mengü’nün YouTube programında yaptığı açıklamada, “Ben Diyanet İşleri Başkanlığı’nın onay verdiği bir kitapta yazanı söyledim, Hz. Muhammed’e hakaret etmedim” ifadelerini kullandı.

“Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la ilgili de konuşan Diamond Tema “Adalet Bakanı benim de hakkımı korumak zorunda.” dedi.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN YENİ AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diamond Tema soruşturmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Tunç, açıklamasında, “Peygamber efendimize yönelik İfade özgürlüğü sınırlarını aşan, karalayıcı ve çirkin ifadelerin kullanılması nedeniyle başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların yaptığı eleştiriler, haksız eleştirilerdir. Düşünce açıklamalarının suç olup olmadığını değerlendirecek olan tarafsız ve bağımsız mahkemelerimizdir.” ifadelerine yer verdi.

Tunç’un sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti demokratik toplumlarda olmazsa olmaz şartlardandır. Devletler iç hukuklarında bu özgürlüğü sağlamaya çalıştıkları gibi, uluslararası hukuk düzenlemelerinde de bu hak koruma altına alınmıştır. Anayasamızın 25 ve 26’ıncı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10’uncu, BM Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi’nin 19’uncu Maddelerinde bu hakkın kullanılması ve hangi sınırlamalara tabi tutulacağı düzenlenmiştir. Anayasamızda ve tüm uluslararası hukuk düzenlemelerinde, Herkesin, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahip olduğu, bu hürriyetin resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsadığı belirtilmekte, Bu hürriyetlerin kullanılmasının millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması veya yargılama görevinin gereğine uygun olarak yerine getirilmesi amaçlarıyla sınırlanabileceği belirtilmiştir. Sosyal medya ve bazı basın yayın araçlarıyla başkalarının haklarına ve itibarına saygı sınırını aşan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu oluşturan, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişilerin TCK 216 gereğince cezalandırılacağı kanunumuzun açık hükmüdür. Son zamanlarda bazı sosyal medya mecraları ile basın yayın organlarında peygamber efendimize yönelik İfade özgürlüğü sınırlarını aşan, karalayıcı ve çirkin ifadelerin kullanılması nedeniyle başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların yaptığı eleştiriler, haksız eleştirilerdir. Bu tür düşünce açıklamalarının suç olup olmadığını değerlendirecek olan soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcılarımız, kovuşturma aşamasında da tarafsız ve bağımsız mahkemelerimizdir.”

Bakmadan Geçme