Dezenformasyona karşı BYEGM'den yeni atak
Dezenformasyon için kullanılan tüm fotoğrafların aslında nerede, ne zaman çekildiğini belgeleyen broşür, 8 dile çevrilerek ulusal, uluslararası binlerce basın mensubuna ulaştırıldı. BYEGM aralıksız yaptığı medya takibiyle terör yanlılarının her geçen gün yenisini ekledikleri yalanlarını tek tek ortaya çıkarmaya devam etti. Tüm bunlar bir kitapçıkta toplanarak dünyanın dört bir yanına ulaştırıldı.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak 2018 [&hellip]
Dezenformasyon için kullanılan tüm fotoğrafların aslında nerede, ne zaman çekildiğini belgeleyen broşür, 8 dile çevrilerek ulusal, uluslararası binlerce basın mensubuna ulaştırıldı. BYEGM aralıksız yaptığı medya takibiyle terör yanlılarının her geçen gün yenisini ekledikleri yalanlarını tek tek ortaya çıkarmaya devam etti. Tüm bunlar bir kitapçıkta toplanarak dünyanın dört bir yanına ulaştırıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 20 Ocak 2018 saat 17’de Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’nci maddesi çerçevesinde “Türkiye’nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla” Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, terör gruplarına yakın pek çok çevreyi rahatsız etti.
Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve terör unsurlarının tam olarak etkisiz hale getirilmesini amaçlayan Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sivilleri terörün zulmünden kurtarmak için çaba sarf ederken, bundan zarar gören terör yanlıları sosyal medyada yüzlerce fotoğrafla dezenformasyon başlattı. Ancak yalanlar kısa sürede açığa çıktı.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, dezenformasyon amaçlı tüm fotoğrafların bugün yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda değil, Türkiye dışında farklı ülkelerde ve farklı zaman dilimlerinde terör saldırıları ya da diğer bazı olaylar sonrası çekilmiş, bazılarına eklemeler yapılmış kareler olduğunu gözler önüne sererek, gerçekleri önce bir broşür ardından da çalışmayı güncelleyerek bir kitapçıkta topladı. Türkçe, Arapça, Rusça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Kürtçe olmak üzere 8 dilde yayınlanan çalışmalar, Türkiye’de akredite olmuş uluslararası basın mensuplarına, tüm ulusal medyaya ve basın müşavirlikleri aracılığıyla yurt dışındaki uluslararası medya kuruluşları ve çalışanlarına iletildi.