• Haberler
  • Genel
  • Devlet'in patates sökme makinesi satıldı mı?

Devlet'in patates sökme makinesi satıldı mı?

Sandıklı Ziraat Odası İlçe Başkanlığı'nın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü envanterinde bulunan patates sökme makinesini usulsüz bir kararla sattığı iddia ediliyor Sandıklı'da geniş yankı uyandıran iddialara göre Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü elinde bulunan Almanya'dan ithal edilen otomatik patates söküm makinesini Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne devretti. İl Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü [&hellip]

Sandıklı Ziraat Odası İlçe Başkanlığı’nın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü envanterinde bulunan patates sökme makinesini usulsüz bir kararla sattığı iddia ediliyor

Sandıklı’da geniş yankı uyandıran iddialara göre; Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü elinde bulunan Almanya’dan ithal edilen otomatik patates söküm makinesini Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne devretti. İl Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ise otomatik patates söküm makinesini kullanım amacı ile Sandıklı Ziraat Odası İlçe Başkanlığı’na 2010 yılında teslim etti.  Müdürlüğün patates söküm makinesini çiftçilerin mesleki işlerini yapması ve tarımda üretimi arttırması amacıyla oda başkanlığına verdiği ancak Sandıklı Ziraat Odası idarecileri tarafından makinenin 60 bin liraya Ülker A. isimli kişiye satıldığı iddia edildi.

Öte yandan daha öncede İlçe Ziraat Odası tarafından çiftçiler tarafından toplanan aidatların da oda hesaplarına yatmadığı, otomatik patates söküm makinesinin satış bedeli olan 60 bin liranın da hangi hesaba yatırıldığının bilinmediği iddialar arasında yer aldı.

Sandıklı Ziraat Odası’nın bu uygulamasının 30 Temmuz 2011 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’deki Ziraat Odaları Birliği’nin alım satım yönetmeliğine aykırı olduğu, Oda’nın kendi zimmetinde bile olsa önce ihale yönetmeliğine göre hareket etmesi gerektiği belirtilirken, Ziraat Odaları Birliği’nin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme