Devletin bir çok görevini vakıflar yapardı

Semerkand Şirketler Grubu’na ait Ravza mağazası düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, mağzanın tüm gelirinin üniversite öğrencilerine burs vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak amacıyla kullanılacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Eskiden ecdadımız devletin şu anda üstlendiği birçok görevi vakıflar aracığıyla yaparlardı” dedi Semerkand Şirketler Gurubu bünyesinde ticari faaliyetlerini sürdüren Ravza Hac ve [&hellip]

Devletin bir çok görevini vakıflar yapardı

Semerkand Şirketler Grubu’na ait Ravza mağazası düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, mağzanın tüm gelirinin üniversite öğrencilerine burs vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak amacıyla kullanılacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Eskiden ecdadımız devletin şu anda üstlendiği birçok görevi vakıflar aracığıyla yaparlardı” dedi

Semerkand Şirketler Gurubu bünyesinde ticari faaliyetlerini sürdüren Ravza Hac ve Umre Malzemeleri, Hediyelik Eşya ve Tesettür Giyim Mağazası açılışı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm geliri, üniversite öğrencilerine burs vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak amacıyla faaliyette bulunacak olan Ravza Mağazası’nın açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti il Başkanları, İl Müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda davetliler katıldı.
Törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Hayır amaçlı böyle güzel bir iş yerini açmak bizlere mutluluk veriyor. Bilinir ki ecdadımız devletin şu anda üstlendiği birçok görevi vakıflar aracığıyla yaparlarmış. Bunlardan bazıları sakatlanan göçmen kuşların rehabilite edildiği, bekarların evlendirilmesi, temizliğe giden bayanların temizlik yaparken kırılan eşyaları karşılamak amaçlı, yardıma muhtaçların ve engellilerin ihtiyaçlarının giderildiği ve bakımının yapıldığı sivil toplum kuruluşları vardı. Tabiî ki vakıfların maddi bir kaynağa ihtiyaçları var. Yardımların yerine getirilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için paraya ihtiyaç var. Bu parayı da hayırseverlerin ayaklarına giderek, isteyerek ve rica ederek almak mümkün olmuyor ve bazı sıkıntılarda olabiliyor. Şimdide geçmişte olduğu gibi vakıflar, gelir getirici hanlar, hamamlar, köy gelirleri, zeytinlik, bağ, bahçe, dükkanlar ve kapalı çarşılar gibi yerler yapmışlar. Ve buradan elde edilen gelirler yardımların finansmanı olmuş. Burada da hayır amaçlı açılacak olan bu müesseseden elde edilecek gelirle fakir, fukara ve öğrenimlerini sürdürecek öğrencilere yardım edilecektir. Bu işyerinin açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
Ravza Hac ve Umre Malzemeleri, Hediyelik Eşya ve Tesettür Giyim Mağazasının açılış töreni Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Fatih Muhabbet İlahi grubu tarafından okunan ilahiler, sureler ve İl Müftüsü İsmail Yıldırım’ın yapmış olduğu dua sonrasında Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından açılışıyla sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme