• Haberler
  • Genel
  • 'Devletimizin gücü ortaya çıktı' – Kocatepe Gazetesi

'Devletimizin gücü ortaya çıktı' – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belçika'da yaşanan ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın ardından Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin girişimleri ile cenazelerin Afyonkarahisar'a getirilmesi ile ilgili olarak 'Bu devletimizin gücünü göstermektedir. Kudretli devlet ihtiyacın olduğu anda ortaya çıkar' dedi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. [&hellip]

“Devletimizin gücü ortaya çıktı”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belçika’da yaşanan ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın ardından Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin girişimleri ile cenazelerin Afyonkarahisar’a getirilmesi ile ilgili olarak “Bu devletimizin gücünü göstermektedir. Kudretli devlet ihtiyacın olduğu anda ortaya çıkar” dedi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ürün, teşkilat mensuplarının gayretleri ile 3 dönemdir iktidarda olan AK Parti hükümetlerinin dünyanın neresinde bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı varsa zor durumda yanında olan bir devletin oluşmasını temin ettiğini söyledi. Bir süre önce Belçika’dan Emirdağ’a getirilerek toprağa verilen cenazelerin aile teslimi adına büyük gayret gösterildiğini ifade eden Ürün, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde Genel Merkezimizin görevlendirmesi ile Belçika’daki vatandaşlarımızla bir araya geldim. Orada sonu ölümle biten bir olay yaşandı. Sonuçta aile cenazeleri almak için Belçika makamlarına başvurdu. Fakat oradaki savcı cenazelerin Türkiye’ye getirilmesine izin vermedi. Hukuksuz bir uygulama olan bu konunun çözülmesi için Türk hükümeti gerekli taahhüdü de verdi. Eğer Belçika mahkemesinin ihtiyacı olursa cenazelerin Belçikalı görevliler tarafından mezarlardan çıkarılarak otopsi yapılmasına izin verildi ama buna rağmen savcı hayır dedi. Dışışleri Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin çabaları ile 2 sene süren bu sıkıntı çözüldü. 2 yıldır zorla tutulan bu cenazelerin aileye teslim edilmesi için yüksek meblağda bir para istendi. Bu sıkıntı da Hükümetimiz tarafından en kısa sürede çözüldü ve cenazeler Emirdağ’a getirilerek toprağa verildi. Bu devletimizin gücünü göstermektedir. Kudretli devlet ihtiyacın olduğu anda ortaya çıkar. Teşkilatımız bu kadar gayretli bir biçimde çalışıp AK Parti’yi güçlü bir biçimde iktidara getirmeseydi bunlar olmazdı.”
DÜNYANIN NERESİ OLURSA OLSUN…
Dünyanın neresinde olursa olsun sağlıkla ilgili bir sıkıntı yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için hükümetin seferber olduğunu anlatan Ürün, “Azerbaycan’da bir Türk vatandaşımız beyin kanaması geçiriyor. Bakü’de bir hastaneye kaldırılıyor. Türkiye’ye getirilmesi gerekiyor ama bunun kesinlikle havayolu ile ambulans uçakla getirilmesi gerekiyordu. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtik ve 2-3 gün içinde bu kişi ambulans uçakla İstanbul’a getirildi. Bütün bunlar için de tek kuruş para alınmadı. Eğer bunu kişi kendisi karşılamaya kalksa güç yetmezdi. Bu devletin gücüdür. Bu vatandaş sağlığına kavuşamadı ve vefat etti ama ailesi ‘devletimiz, hükümetimiz bizi yalnız bırakmadı’ dedi” ifadelerini kullandı.
GÖNÜLDEN, GÖNÜLLÜ HİZMET
Ürün, AK Parti’nin köy başkanından ile yönetimine, sandık kurulu yönetim kurulundan, milletvekili, bakan ve başbakanına kadar daha gelişmiş bir Türkiye için hep birlikte gönülden ve gönüllü bir biçimde gayret gösterdiğini belirtti. Bu nedenle yapılan toplantılarının önemli olduğunu ifade eden Ürün şöyle devam etti:
“AK Parti teşkilatlarının yaptığı ilçe danışma meclisi toplantıları ya da diğer teşkilat içi toplantılar çok önemlidir. Bunun nedenine gelirsek, teşkilatların çalışması neticesinde AK Parti seçimleri kazanıyor. AK Parti hükümeti kuruyor ve Türkiye’nin dört bir yanına yatırımlar gitmeye başlıyor. Teşkilatların çalışması ile sandıktan ilk sırada çıkan AK Parti hükümeti kuruyor. Kabinede Veysel Eroğlu hocamız Orman ve Su İşleri Bakanı oldu ve başta Afyonkarahisar olmak üzere tüm Türkiye ve dünyada mazlum olan milletlerin içmede ve tarımsal sulamada kullanacakları su temin edilmesini sağladı. Nijer ve Somali’de de muhtaç insanlara su kuyusu açtı DSİ. Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi tüm bakanlıkların yatırım yapabilmelerinin, hizmet edebilmelerinin en büyük nedeni AK Parti’ye gönülden ve gönüllü olarak destek veren fedakâr teşkilatlarımızdır.”
Yaklaşık 2 saat süren toplantıya Ürün’ün yanı sıra, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Özen, Nurullah Gündoğan, İlçe Başkanı Mehmet Ali Amasyalı, Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Bahar Özaktan, Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Bodur ile partililer katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme