Devlet, teröre destek olanlarla mücadele edecek

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, terörle mücadelede taviz verilmeyeceğini söyledi. Haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Yurdunuseven, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröre bulaşan, terörü destekleyen, himaye eden herkesle mücadelesini devam ettiriyor. Bunlardan biri FETÖ/PDY terör örgütü. 15 Temmuz’da gerçek yüzünü ortaya koydu. Bugüne kadar da ciddi manada FETÖ/PDY mensuplarıyla ciddi mücadele ediliyor. Bunun yanı sıra [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, terörle mücadelede taviz verilmeyeceğini söyledi. Haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Yurdunuseven, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröre bulaşan, terörü destekleyen, himaye eden herkesle mücadelesini devam ettiriyor. Bunlardan biri FETÖ/PDY terör örgütü. 15 Temmuz’da gerçek yüzünü ortaya koydu. Bugüne kadar da ciddi manada FETÖ/PDY mensuplarıyla ciddi mücadele ediliyor. Bunun yanı sıra 40 yıl öncesinden başımıza bela edilen PKK terör örgütü ve yan kolları ile devletimiz çok ciddi mücadele ediyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra bu mücadele ediyor. Son terörist imha edilinceye kadar bu mücadele devam edecek” dedi.
DEVLETE MEYDAN OKUYAMAZSINIZ
Devletin bu konuda kararlı olduğunu hatırlatan Yurdunuseven, “Gözaltıları irdelemek lazım. Anayasa’daki yasama dokunulmazlığı kaldırıldı. Hakkında fezleke bulunan milletvekilleri ifadeye çağrıldı. Fezlekesi olan milletvekilleri de gittiler fezleke verdiler. Kanun karşısında herkesin boynu kıldan incedir. Siz ifadeye çağrıldığınızda ‘Gelmiyorum’ deme şansınız var mı? Diğer milletvekilleri nasıl ifade vermeye gittiyse, HDP gitmedi, devlete meydan okudu. Devlet, her zaman güçlüdür. İfadeleri alındı, teröre yataklık etmekten dolayı bazıları tutuklandı. Devlet teröre destek olan herkesle, mutlaka mücadele edecektir. Parti ayrımı yapmadan söylüyorum” ifadelerini kullandı.
YENİKAPI RUHU’NA
AYKIRI DAVRANIYORLAR
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’nin kamuoyuna açıkladığı bildirgeyi doğru bulmadıklarını kaydeden Yurdunuseven, “Bu dönem içinde 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan bir Yenikapı Ruhu vardı. Yenikapı Ruhu’nda birlik ve beraberlik öncelikliydi. Fakat ne hikmetse Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yenikapı Ruhu’na bir süreliğine girdiği ve sonrasında gerçek kimliğine geri döndüğü kanaatindeyim. Özellikle son yaptığı faaliyetler, son bildirileri, bunu açıkça desteklemekte. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir beyanı var: Seçimle gelen seçimle gitmelidir, şeklinde. Bu beyanı biz daha önceden duymuştuk. Bu beyanı HDP Genel Başkanı da dile getirmişti. Biz CHP-HDP yakınlaşmasını 7 Haziran’dan sonra açık ve net olarak gördük. ‘Çak’ yapmaları gördük, ‘Nasıl düşürdük, gördünüz mü’leri gördük. Pilav dağıtmaları gördük. Uzun zamandan beri CHP, HDP ile içiçeydi kanaatindeyim. Terör bildirisi ile teröre lanet okumak yerine teröre destek verdikleri kanaati oluştu bende. FETÖ’den 1 milyona yakın mağdur olduğu gerekçesiyle o teröre de destek olmuştu” ifadelerini kullandı.
“SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER”E ELEŞTİRİ
Yurdunuseven, şöyle devam etti:
“Biz kendilerinden şunu beklerdik: Hem FETÖ, hem PKK’ya karşı yapılan mücadelede kendileri ile birlik ve beraberlik içinde olalım. Terör örgütü ile birlikte mücadele edelim, birlikte darbe vuralım isterdik. Şu anda CHP, HDP’lileşmiştir. Teröre destek veren bir parti haline gelmiştir. Bunu da şiddetle kınıyoruz. Yenikapı Ruhu’nu devam ettirmek istiyorlarsa, devletimizin ve hükümetimizin yanında olmaları gerektiği kanaatindeyim.
Seçimle gelen seçimle gider sloganı, hep kendi taraflarında akıllarına geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirt’te okuduğu şiirden dolayı 10 ay hapis cezası aldı. Madem o zaman da deselerdi, kendileri yoktu ama CHP vardı. Seçimle gelen, seçimle gider sloganı neden akla gelmedi? Mısır’da seçimle gelen bir cumhurbaşkanının darbeyle indirilmesine neden karşı çıkmadılar. Bu ikiyüzlülüktür bize göre.”
AK Parti Haftalık Basın Toplantısı’na AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Sezen, Mustafa Ötken, İsmail Gelişgen katıldı. >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme