'Devlet, paralel devlete müsaade edemez'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yasadışı dinleme yapan polisler hakkında gereğinin yapılacağını söyledi. Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyareti sırasında 'Devlet güçlüdür, hiç bir şekilde paralel bir devlete asla müsaade edemez' dedi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilçeler ve il merkezinde ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden [&hellip]

“Devlet, paralel devlete müsaade edemez”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yasadışı dinleme yapan polisler hakkında
gereğinin yapılacağını söyledi. Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyareti sırasında
“Devlet güçlüdür, hiç bir şekilde paralel bir devlete asla müsaade edemez” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilçeler ve il merkezinde ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın hızla geliştiğini kaydetti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’in katıldığı toplantıda Bakan Eroğlu, kent ile ilgili sunumunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, bir gazetecinin “Bugün Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü. Bir taraftan da tasfiyeler devam ediyor. 13 bin polis tasfiye edildi. Adana’da 8 emniyet amiri gözaltına alındı. Neler düşünüyorsunuz” sorusuna şöyle karşılık verdi:
ABİLERDEN TALİMAT ALMAK OLMAZ
“Herkesin vazifesini doğru-dürüst yapması lazım. Her teşkilatta yanlış yapanlar olabilir. Devlette bir prensip var. Polis ancak amirinden emir alır. Devletin bu kanunlarına uygun işlem yapması lazım. Her kurumda kim yanlış yapıyorsa bunun cezasını görür, görmelidir. Aksi takdirde devlet, devlet olmaktan çıkar. Bunların gereği yapılacaktır. Böyle usülsüz birtakım sahtekârlıklar yaparak, bir takım dinlemeler yapmasının, devletten emir alacağı yerde başka yerlerden emir almasının kabul edilir tarafı yoktur. Bunların kesinlikle gereği yapılacaktır. Herkesin işini yapması lazım. Herkes devletin emrinde, kusura bakmayın. Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları var. Kanuna, mevzuata uygun hareket etmesi lazım. Başka örgütlerden, birtakım istihbarat örgütlerinden emir alarak, bir takım abilerden talimat alarak böyle bir şey olamaz. Asla buna müsaade edemeyiz. Bunu yapanlar, ayaklarını denk alsınlar. Yanlış yapmışlarsa bunların cezası yakalanıp verilecektir. Kusura bakmayın.”
TASFİYE DİYE
BİR ŞEY YOK
Aynı gazetecinin “Bu tasfiyeler devam edecek mi” sorusuna da yanıt veren Bakan Eroğlu, “Tasfiye diye bir şey yok. Cezası olanın cezası verilecek. Nereden çıkıyor tasfiye? Suçlu varsa devlet gereğini yapacak. Devlet güçlüdür, hiçbir şekilde paralel bir devlete asla müsaade edemez. Devletin köklü bir geleneği var, kusura bakmayın. Herkes ona göre ayağını denk alsın. Bunun gereğini hükümetimiz, devletimiz yapacaktır” ifadelerini kullandı.
TABANLA SORUN YOK
“Paralel yapı” olarak adlandırılan durumun samimi insanları kapsamadığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Hukuka aykırı, kanuna aykırı kim olursa olsun bunlar cezalandırılır. Hiç kimse, kanun dışı birtakım hareketlere tevessül edemez. Başkalarına, yurtdışındaki istihbarat teşkilatlarına bilgi aktaramaz. Devletten maaş alıp ülkenin aleyhine teşebbüslerde bulunamaz. Bunun gereğini yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Birtakım yapılarla ele geçirilemez. Burada kasttettiğimiz, üst düzeyde bu numaraları çevirenlerdir. Tabanda samimi insanlar var. Onlar faydalı olalım, gençlerimizi yetiştirelim istiyor. Onlar samimi insanlar. Tabanla problemimiz yok” diye konuştu. Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a nezaket ziyaretinde bulundu.

DAVUL ZURNALI DOMBRA

Öte yandan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’dan önce İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik’i ziyaret etti. AK Parti’nin seçim şarkısı “Dombra”nın davul ve zurna eşliğinde çalınmasıyla karşılanan Bakan Eroğlu’nun Türk Bayrağı desenli kol düğmeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme