• Haberler
  • Genel
  • 'Devlet okulları parasızdır, kayıt parası isteyenleri deklare edeceğiz”

'Devlet okulları parasızdır, kayıt parası isteyenleri deklare edeceğiz”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, bayramlaşma programında kayıt sırasında okul müdürlerinin yüksek meblağlarda para istedikleri şikâyeti aldıklarını açıkladı. Akyıldız, 'Hiç kimsenin bu şekilde devlet okullarında para isteme hakkı yoktur. Çünkü ilköğretim okulları, liseler parasızdır. Velilerden kayıt sırasında para istemeye devam ederlerse onları isim isim, okul okul deklare edeceğiz.' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi İl ve [&hellip]

Haber

Haber
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, bayramlaşma programında kayıt sırasında okul müdürlerinin yüksek meblağlarda para istedikleri şikâyeti aldıklarını açıkladı. Akyıldız, “Hiç kimsenin bu şekilde devlet okullarında para isteme hakkı yoktur. Çünkü ilköğretim okulları, liseler parasızdır. Velilerden kayıt sırasında para istemeye devam ederlerse onları isim isim, okul okul deklare edeceğiz.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı’nda dün öğleden sonra Kurban Bayramı bayramlaşma programı düzenlendi. Programa; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer katıldılar.
“EKONOMİK SORUNLAR CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜLECEK”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Afyonkarahisar halkının Kurban Bayramını içten duygularla kutladığını belirtti. Zorlu ekonomik koşullar altında Kurban Bayramının kutlanmaya çalışıldığını söyleyen Akyıldız, “Bütün aileler torunlarına nasıl harçlık vereceklerini düşünürken nasıl bayram kutlamaya çalıştıkları ortadadır. Gerçekten biz Sayın Milletvekilimiz Burcu Köksal’la Afyon pazarını ve esnafı dolaştığımız zaman bu zorlukları yerinde gördük. Biz yaklaşık olarak 2 saat hayvan pazarını dolaştık. Bir tane pazarlık edene rastlamadık. İnsanlar hayvanlarını satamadıklarından, girdi maliyetlerinin yüksekliğinden yakındılar. Alım gücü az olanlarda alışveriş yapamamaktan yakındılar. Gerçekten halkımız ekonomik zorluklar altında acı çekmektedir. CHP tüm bu ekonomik sorunları iktidara geldiği zaman çözecektir. Çözüm merci kesinlikle CHP’dir.” dedi.
“AFYON’DA KAYIT SIRASINDA PARA İSTEME SÜRERSE OKUL MÜDÜRLERİNİ DEKLARE EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar yerel gündemindeki sorunlara değinmek istediğini belirten Akyıldız şöyle konuştu: “Yerel sorunlarla ilgili birkaç konuya değinmek istiyorum. Son zamanlarda okul kayıtları yaptıran velilerden şikâyetler gelmeye başladı. Velilerden yüksek meblağlarda kayıt parası istendiği söylenmeye başlandı. Buradan bütün okul müdürlerini uyarıyoruz; Bundan sonra yüksek meblağlarda kayıt paralarını istemeye devam ederlerse okul isimlerini vererek basında bunları deklare edeceğiz. Hiç kimsenin bu şekilde devlet okullarında para isteme hakkı yoktur. Çünkü ilköğretim okulları, liseler parasızdır. Hiç kimse hiçbir okul müdürü, hiçbir velimizden dayatmada ve para istemede bulunamaz. Bunlar bundan sonra velilerden kayıt sırasında para istemeye devam ederlerse onları isim isim, okul okul deklare edeceğiz.” diye konuştu.
“İMAMIN DOKTORLARI HEDEF GÖSTERME GÜCÜNÜ NEREDEN ALDIĞINI BİLİYORUZ”
Konya’da katledilen Dr. Ekrem Karakaya’nın vahşice öldürüdüğünü belirten Akyıldız, “Covid-19 pandemi koşullarında hayatını hiçe sayarak hizmet eden sağlık emekçilerimizi, doktorlarımızı halka hedef gösteren iktidar sayesinde maalesef bu şekilde dortorların katledildiği sonuç ortaya çıkmaktadır. Covid-19 pandemisi döneminde hayatlarını hiçe sayarak çalışan sağlık emekçilerimizi hedef göstermek doğru değildir. Hedef gösterenleri de şiddetle kınıyoruz. Bir imamın hutbesinde haklarını arayan, şiddete karşı çıkan, meslek onuruna sahip çıkmaya çalışan doktorları hedef göstererek camiiden açıklama yapmasını da şiddetle kınıyorum. Bu imamın bu gücü nereden aldığını hepimiz biliyoruz. Günü geldiği zaman elbette o kamu görevlisinden bu şekilde açıklama yapmasının hesabı sorulacaktır. Tüm Afyon halkının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. CHP iktidarında tüm ekonomik sıkıntıların, tüm sorunların çözüleceğini buradan ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme