Devlet, mazlumun yanında – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Fakı Paşa Mahallesi'nde meydana gelen yangının ardından kullanılamaz hâle gelen evlerde kalan vatandaşlarla bir araya geldi Geçtiğimiz Salı günü, Fakı Paşa Mahallesi'nde meydana gelen bir yangın sonucu 4 tane konut kullanılamaz hale geldi. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, yangın sonucu kullanılama hale gelen evleri yerinde görmek ve bu evlerde kalan [&hellip]

Devlet, mazlumun yanında

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Fakı Paşa Mahallesi’nde meydana gelen yangının ardından kullanılamaz hâle gelen evlerde kalan vatandaşlarla bir araya geldi

Geçtiğimiz Salı günü, Fakı Paşa Mahallesi’nde meydana gelen bir yangın sonucu 4 tane konut kullanılamaz hale geldi. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, yangın sonucu kullanılama hale gelen evleri yerinde görmek ve bu evlerde kalan vatandaşların yaralarını sarmak üzere olay yerinde incelemelerde bulundu.
Vali Güner’in incelemelerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel eşlik ettiler.
Yangının çıktığı Fakı Paşa Mahallesi’ne gelen Vali Hakan Yusuf Güner, mahalle sakinlerini selamlarken Belediye Başkanı Çoban ile birlikte çocuklara gofret dağıttı.
Daha sonra yana evlerde incelemelerde bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, çıkan yangın ve ailelerin durumu hakkında mahalle muhtarı Remzi Karataş’tan bilgiler aldı.
İnceleme sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Hakan Yusuf Güner;
“Burada çıkan yangın sonucunda zarar gören vatandaşlarımıza yardım noktasında Valiliğimizce yapılabilecek konuların yerine getirilmesi ile adli anlamda da gerekli yasal işlemin takibine yönelik Emniyet Müdürlüğümüz gerekli çalışmayı yapacaktır. Belediye Başkanımızın zaten daha önce başlatmış olduğu bu mahalleyle ilgili bu halka yönelik çok ciddi bir Kentsel Dönüşüm proje çalışması var. Bu proje çalışması tamamlandıktan sonra da devletimizin ve hükümetimizin kaynaklarıyla belediyemizin kontrolünde burada güzel bir Kentsel Dönüşüm planlanıyor. Zaten dönüşümün amacı; bu tür üzücü durumların önüne geçmektir. Ben üzülerek burayı gördüm, ilk defa bu mahalleye giriyorum. İnsanlarımızı bir an evvel bu sefaletten kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Sağ olsun Belediye Başkanımız da böyle bir çalışmayı başlatmış, kendisine de bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şu anda incelemelerimizi yapıyoruz. Ayrıca İtfaiye ve Emniyet Müdürlükleri burada oluşan hasarlarla ve zararlarla ilgili gerekli raporları tanzim ediyorlar. Bize düşen bir görev olursa vatandaşlarımız bize müracaat edebilirler. Ayni ve maddi yardım anlamında biz her türlü desteği Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı marifetiyle ve Belediye Başkanımızla vermeye hazırız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme