Devlet Malzeme Ofisi arsası satılacak

Atıl vaziyette beklemesi nedeniyle eleştirilere konu olan, alkol ve uyuşturucu kullananların mekanı hâline gelen eski Devlet Malzeme Ofisi arsası, satışa çıkarıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa için 250 bin liralık geçici teminat bedeli yatırılması gerekiyor Devlet Malzeme Ofisi'nin Afyonkarahisar'daki Müdürlüğü'nün kapanmasının ardından atıl durumda kalan DMO arsası satılacak. Zaman zaman gündeme gelen ve [&hellip]

Devlet Malzeme Ofisi arsası satılacak

Atıl vaziyette beklemesi nedeniyle eleştirilere konu olan, alkol ve uyuşturucu kullananların mekanı hâline gelen eski Devlet Malzeme Ofisi arsası, satışa çıkarıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa için 250 bin liralık geçici teminat bedeli yatırılması gerekiyor

Devlet Malzeme Ofisi’nin Afyonkarahisar’daki Müdürlüğü’nün kapanmasının ardından atıl durumda kalan DMO arsası satılacak. Zaman zaman gündeme gelen ve çeşitli kurumların değerlendirmek istediği ancak sonuç alamadığı DMO arsası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılacak. Satış ihalesine katılmak isteyenler, 250 bin liralık geçici teminat bedelini 9 Eylül 2014 tarihine kadar yatıracak. Sonrasında taliplerden teklifler toplanacak.
YAPILAR HARAP HÂLDE
Konuyla ilgili hazırlanan raporda, dikkat çekici ifadelere yer verildi. Raporda, “Konu gayrimenkul Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi, Güvenevler Mahallesi sınırları içerisinde ve Güvenevler Mahallesi’nin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Söz konusu taşınmaz üzerinde Malzeme Ofisi Deposu, idari binası ve lojmanı bulunmaktadır. Ancak yapı uzun süredir kullanılmamakta, bu sebeple harap durumdadır. Ana taşınmaz 4 katlıdır ve bodrum katı bulunmamaktadır. Çevresinde kamu hizmet binaları, AVM inşaatı ve Camii bulunmaktadır” denildi.
12 BİN 890 METREKARE
Devlet Malzeme Ofisi arsasının Konut Dışı Çalışma Alanı olarak 12 bin 890 metrekalelik alanda yer aldığı kaydedildi. Arsa içinde 300 metrekarelik lojman, 3 bin 930 metrekarelik depo, 756 metrekarelik idari birim, 54 metrekarelik danışma binası ve 25 metrekarelik kömürlük bulunuyor. Binaların ekonomik ömrünün tamamlanmış olması dolayısıyla binalarla ilgili herhangi bir değer tespiti yapılmadığı belirtildi.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme