- Haberler
- Kültür Sanat
- Devlet Konservatuvarının 20. yılı kutlandı
Devlet Konservatuvarının 20. yılı kutlandı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarının kuruluşunun 20. yılı, düzenlenen etkinlikle kutlandı   İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunla gerçekleştirilen kutlamaya AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Devlet Konservatuvarı Kurucu Müdürü Prof. Dr. Meral Aşıkoğlu, 20. Yıl Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Berna Özkut ile birlikte öğretim elemanları ve [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarının kuruluşunun 20. yılı, düzenlenen etkinlikle kutlandı
İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunla gerçekleştirilen kutlamaya AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Devlet Konservatuvarı Kurucu Müdürü Prof. Dr. Meral Aşıkoğlu, 20. Yıl Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Berna Özkut ile birlikte öğretim elemanları ve vatandaşlar katıldı.
“SAYISIZ KONSER VE ETKİNLİK DÜZENLENDİ”
Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren 20. Yıl Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Berna Özkut, 20 yıldır Devlet Konservatuvarın Afyonkarahisar’ın sanat ve kültür yaşamına çok yönlü ve çok boyutlu hizmet ettiğini söyledi. 20 yılda sayısız konser ve etkinlik ile müzik ve sahne sanatlarına en güzel şekilde hizmet etmeye gayret etiklerini ifade eden Doç. Özkut, “Bu süreçte konservatuvarımız büyümüş, kadrosu güçlenmiş ve ülkemizin köklü kurumları ile boy ölçüşür duruma ulaşmıştır. Sadece çalma ve seslendirme boyutu ile değil; sempozyum, şenlik ve festival gibi bir çok çalışmaya da ev sahipliği yapmıştır. 13 yıldır Afyonkarahisar Müzik Eğitimcileri Çalıştayı, 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği ile 14 yıldır Amatör Çalgıcılar Festivali düzenliyoruz.” diye konuştu.
“ÜNİVERSİTENİN DIŞARIYA AÇILAN EN GÜZEL PENCERESİ”
AKÜ Devlet Konservatuvarı Kurucu Müdürü Prof. Dr. Meral Aşıkoğlu ise konservatuvarın kuruluşunda Türkiye’deki bütün konservatuvarları gezdiğini dile getirdi. Aşıkoğlu, “Azerbaycan’a gittim. Elimde dosyalarla geldim. Eleman alacaksınız, binanız olacak, onun içini dolduracak hocalar olacak, hangi bölümler açılacak, öğrenci nasıl alınacak, personel dosyaları ne olacak; bir başımayım. İlk çarşıdaki Oruçoğlu binasında bana bir oda verildi. Türk Sanat Müziği, Klasik Batı Müziği ve Tiyatro Bölümünü açtık. Sonra açık sistemle öğrenci alımına başladık. Ankara ve Eskişehir’den jüri getirdik ve öğrencileri seçtik. Öğrencileri aldık, final sınavlarını yaptık. Sınavlarda sınıflara iner, birer birer öğrencileri kontrol ederdim. Çünkü sınavın nasıl yapılacağını bile o zaman tam bilmiyorduk. O yokluk içinde, biz küçük küçük konserler verdik. Çok mutlu oluyorduk. Ben Allah’ın şanslı kuluyum. Allah bana üniversitenin dışa açılan en güzel penceresinden dışarı bakma şansı verdi.” ifadelerini kullandı.
“BAŞLANGIÇ ZOR AMA BAŞLAMAK ÖNEMLİ”
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ise Devlet Konservatuvarının çok güzel kurulduğunu ve çok güzel elemanlar alındığını söyledi. Türkmen, “Temel sağlam olduğu için sonradan gelen yöneticiler de rahat etti. Elbette bütün rektörler yardımcı oldu, bizden önceki müdürler de gayet çok güzel çalışmışlar. Güzel ve başarılı insanlar almışlar. Ümit ederim; bu tür etkinlikler devam eder. Başlangıç zor ama başlamak önemliydi. Allah bütün meslektaşlarımızın yardımcısı olsun. Vatana millete hayırlı ve güzel insanlar yetiştirsin. Allah bu devlete zeval vermesin; çok güzel imkanlarda yaşıyoruz.” dedi.
Dazenlenen kutlama programında Doç. Dr. Natık Rzazade, Öğr. Gör. Rüstem Semih Şenyayla ve Arş. Gör. Burak Gültekin devlet konservatuvarı ile ilgili anekdotlarını anlattılar. Program, Devlet Konservatuvarına katkısı olan kişilere plaket takdim edilmesi ve lokma dağıtımı ile sona erdi.