• Haberler
  • Genel
  • Devlet Hastanesi'ne modern cihazlar – Kocatepe Gazetesi

Devlet Hastanesi'ne modern cihazlar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde, göz ve göğüs hastalıkları birimlerine alınan modern cihazlar, basın toplantısıyla tanıtıldı Devlet Hastanesine kazandırılan cihazlarla ilgili konuşma yapan Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yoğun bakımdaki yatak sayısının yılsonuna kadar 60'a çıkarılacağını belirtti. Erenoğlu, 'Yoğun bakım eksikliği nedeniyle diğer illere giden hasta ve hasta yakınlarının sıkıntılarını biliyoruz. Ağustos sonunda [&hellip]

Devlet Hastanesi’ne modern cihazlar

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, göz ve göğüs hastalıkları birimlerine alınan modern cihazlar, basın toplantısıyla tanıtıldı

Devlet Hastanesine kazandırılan cihazlarla ilgili konuşma yapan Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yoğun bakımdaki yatak sayısının yılsonuna kadar 60’a çıkarılacağını belirtti. Erenoğlu, “Yoğun bakım eksikliği nedeniyle diğer illere giden hasta ve hasta yakınlarının sıkıntılarını biliyoruz. Ağustos sonunda 54’e çıkarmaya çalışacağız. Çünkü personel sıkıntımız maalesef mevcut. Personel eksikliğini giderdikten sonra yeni birimlerimizi de açacağız. Şu anda 40 yeterli bir sayı. Afyonumuza hayırlı olmasını diliyorum. Halkımızın yararını gözeterek, çalışanlarımızın daha iyi koşullarda daha iyi cihazlarla hizmet vermeleri için elimizden geleni yapacağız. Bunun için önce Devletimize, üst düzey bürokratlara ve en önemlisi Devlet Hastanesi Yöneticisine ve Başhekimine ve diğer idarecilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
375 BİN LİRA HARCANDI
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan da “Devlet Hastanesi, 80 bin metrekarelik kapalı alanı ile, aylık 75 bin poliklinik sayısı ve günlük ortalama 11 ilâ 15 bin misafiri ile ilçe gibidir” diye konuştu. Genel durum hakkında da bilgi veren Arslan, “16 yataklı genel yataklı, 6 nöroloji yataklı, 5 kardiyoloji yataklı olmak üzere toplam 27 yataklı yoğun bakım hizmeti veriyorduk. Çalışmalarımızın sonucunda kardiyoloji yoğun bakım yatak sayısını 9’a çıkarttık. Hiç olmayan Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakımını da dün itibariyle hizmete açtık. Toplamda 40 yatağa ulaşmış bulunuyoruz. Bunun gerekliliğini yoğun bakım yatak doluluk oranları en iyi şekilde gösteriyor. Aylık ortalama yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 90’ların üzerinde. Göğüs hastalıkları yoğun bakımını faaliyete geçirmemizle birlikte daha rahat çalışacağız. Hastalarımız da diğer illere ya da diğer hastanelere yoğun bakım yokluğu nedeniyle gitmeyecek” ifadelerini kullandı.
Göz cihazlarının temini için 375 bin TL bedel ödendiği 9 yataklı yoğun bakım içinse takribi 350 bin TL harcandığını vurgulayan Dr. Hasan Arslan, yoğun bakım ünitesinin tıbbi olarak son derece önemli donanıma sahip olduğuna dikkatleri çekti.
12 YILDIR İLK DEFA…
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Temel Kulalı, 12 yıldır Afyonkarahisar’da görev yaptığını, ancak ikinci basamak sağlık kurumunda böyle cihazları ilk kez gördüğünü kaydetti. Kulalı, Göz Anjiyografisi, Lazer cihazları, Göz Tomografi cihazı ve göz tansiyonu ölçümü cihazlarının en son model teşhis ve takip cihazları olduğunu vurgulayarak bundan böyle göz hastalıklarının teşhis, tedavi ve cerrahisinin daha kolay olacağını dile getirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme