Devlet Hastanesi’nden bir ilk daha

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op.Dr. Zübeyde Özkaya ve Op.Dr. Serkan Özkaya, daha önce Afyonkarahisar’da yapılmamış bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiler. Yaklaşık bir yıldır ellerde uyuşma, sol kolda güç kaybı şikayetleri olan 51 yaşındaki S.Ö., şikayetleri üzerine başka sağlık kuruluşlarına giderek tetkiklerini yaptırdığını, doktorun büyük maliyet ile ameliyata alınabileceğini fakat ameliyatın çok riskli [&hellip]

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op.Dr. Zübeyde Özkaya ve Op.Dr. Serkan Özkaya, daha önce Afyonkarahisar’da yapılmamış bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiler. Yaklaşık bir yıldır ellerde uyuşma, sol kolda güç kaybı şikayetleri olan 51 yaşındaki S.Ö., şikayetleri üzerine başka sağlık kuruluşlarına giderek tetkiklerini yaptırdığını, doktorun büyük maliyet ile ameliyata alınabileceğini fakat ameliyatın çok riskli bir ameliyat olmasından dolayı felç tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtmesi üzerine, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne başvuran hasta operasyon amaçlı hastaneye yatırıldı.
YAKLAŞIK 4 SAAT SÜRDÜ
Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Zübeyde Özkaya ve Serdar Özkaya, hastayı ziyaretlerinde ameliyatla ilgili verdikleri bilgilerde; Hastanın omurilik başlangıcında sinir kılıfından köken aldığını düşündükleri, nadir görülen bir tümörün mevcut olduğunu, bu bölge ellere ve ayaklara giden sinirlerin başlangıç bölgesi olduğu için, ameliyatın çok zor ve riskli olmasına rağmen yaklaşık 4 saat süren operasyon neticesinde başarıyla bir ilke imza attıklarını belirtti.
Afyonkarahisar’da bir ilk olan ameliyatla ilgili olarak; Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Fikret Başkan, “Birliğimize bağlı hastanelerimizden olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi son yıllarda sağlık alanında yaşanan ilkleriyle adından sıkça söz ettirmeye başladı” dedi ve ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Op.Dr. Zübeyde Özkaya ve Op.Dr. Serkan Özkaya’ya teşekkür etti.
YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM
Oldukça başarılı geçen ameliyatta tümör tamamen çıkarılarak sağlığına kavuşan S Ö., “İyi ki buraya gelmişim. Ameliyatımın zor ve riskli olduğunu biliyordum, felç kalmaktan o kadar korkuyordum ki Allah korkumu yenmemi sağlayan ve beni ameliyat eden doktorlarım ve arkadaşlarından razı olsun, ameliyatım çok güzel geçti, onlar sayesinde kısa sürede ayağa kalktım. Yeniden doğmuş gibiyim” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme