• Haberler
  • Genel
  • Devlet Hastanesi’nde 2 başarılı operasyon daha

Devlet Hastanesi’nde 2 başarılı operasyon daha

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde üst düzey cerrahi müdahaleler rutin hale getirildi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde hayati önem arz eden, daha çok büyük merkezlerde yapılan her türlü cerrahi ve medikal tedavi yöntemleri uygulanıyor. Yakın zamanda pek çok hastalığın tedavisi için diğer illere gitmeyi tercih eden veya gitmek zorunda kalan vatandaşlar artık Devlet Hastanesi’nin fiziki koşulları, tıbbi teknolojik [&hellip]

Devlet Hastanesi'nde 2 başarılı operasyon daha

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde üst düzey cerrahi müdahaleler rutin hale getirildi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde hayati önem arz eden, daha çok büyük merkezlerde yapılan her türlü cerrahi ve medikal tedavi yöntemleri uygulanıyor. Yakın zamanda pek çok hastalığın tedavisi için diğer illere gitmeyi tercih eden veya gitmek zorunda kalan vatandaşlar artık Devlet Hastanesi’nin fiziki koşulları, tıbbi teknolojik donanımı ve profesyonel ekip kadrosu nedeniyle kendi ilinde kendi hastanesinde tedavisini oluyor.
Bunun en son örneği Devlet Hastanesi 3. Genel Cerrahi Kliniği ekibi tarafından gerçekleştirilen ve genel cerrahi de en üst cerrahi müdahale olarak görülen WHİPPLE yöntemiyle pankreas ameliyatları da Hastane’de rutin olarak gerçekleştiriliyor.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan yapılan ameliyatı yorumlarken “Aynı haftada 2 hastaya uygulanan whippleoperasyonun en önemli yanı mide, 12 parmak bağırsağı, safra kesesi ve pankreas gibi birkaç organı birden ilgilendirdiği için bu bölgede alınan bu organların birbiriyle yeniden doğru bir şekilde bağlantısının sağlanmasıdır. Bu nedenle Whipple ameliyatının yapılıp yapılmayacağını sağlayan etken cerrahın bilgisi değil deneyimi olarak gösteriliyor” dedi.
Dr. Hasan Arslan kurum olarak artık çok deneyimli ve konusunda gerçekten uzmanlaşmış bilgi sahibi hekimlerin olduğunu ve onlar sayesinde büyük merkezlerle rekabet düzeyine geldiklerine dikkat çekti.
Whipple ameliyatlarını gerçekleştiren Op. Dr. Murat Akıcı ile Op. Dr. İlhan Zencirci tarafından genel Cerrahi polikliniğine başvuran 2 hastanın karın ağrısı, ateş ve sarılık şikâyetlerinin olduğu, hastanede yapılan tetkiklerin ardından 63 yaşındaki M.Ç’ de pankreasında kitle, 44 yaşındaki M.K isimli hastada da pankreasının tamamını içine alan bir kitle tespit edildiği belirtildi. Uygun ortam ve şartların sağlanmasının ardından ameliyatlara 2 hekim birlikte girdiklerini, her iki hastanın da tümörle beraber pankreasının tamamen çıkarıldığı, ancak erkek hastanın ayrıca 12 parmak bağırsağı ile dış safra yollarını da içine alan daha geniş bir dokusunun başarıyla çıkarıldığı ifade edildi.
Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Murat Akıcı ve Op. Dr. İlhan Zencirci tarafından whipple ameliyatı yapılan hastaların durumlarının gayet iyi olduğu ve gün içerisinde taburcu olacakları bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme