• Haberler
  • Genel
  • Devlet, depremzedenin yanında – Kocatepe Gazetesi

Devlet, depremzedenin yanında – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 5. 9 büyüklüğündeki depremin, Eti Gümüş A. Ş’ye ait ‘siyanürlü atık su havuzlarına’ zarar vermediğini açıkladı. Eroğlu, deprem bölgesinde yaraların sarıldığını belirtti Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 5. 9 büyüklüğündeki depremin, Eti Gümüş A. Ş’ye ait [&hellip]

Devlet, depremzedenin yanında

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 5. 9 büyüklüğündeki depremin, Eti Gümüş A. Ş’ye ait ‘siyanürlü atık su havuzlarına’ zarar vermediğini açıkladı. Eroğlu, deprem bölgesinde yaraların sarıldığını belirtti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 5. 9 büyüklüğündeki depremin, Eti Gümüş A. Ş’ye ait ‘siyanürlü atık su havuzlarına’ zarar vermediğini açıkladı. Eroğlu, “Bir gram dahi sızma yok. Havuzların başında 24 saat nöbet tutuluyor” dedi. Eroğlu, depremde yaralanan vatandaşların da taburcu edildiğini vurgulayarak, sadece Uşak’aa 1 kişinin tedavisinin sürdüğünü söyledi. Seçim çalışmalarını memleketi Afyonkarahisar’da sürdüren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, basın toplantısı düzenleyerek Kütahya’nın Simav İlçesi’nde önceki gece meydana gelen 5. 9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden kısa süre sonra kurtarma ekiplerinin bölgeye geldiğini belirten Eroğlu, şunları söyledi: “Başta Simav olmak üzere Şaphane, Pazarcık gibi bazı ilçelerimizde hasar var. Depremde Simav’da 18 yaşında Hüseyin Oran ve kalp ameliyatı olan Halil Duman isimli vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Şu anda 1 ağır yaralı var. Uşak’taki Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Şu ana kadar kayıt altına alınan 89 vatandaşımız yaralı. Ama bunlardan hastanede yatan yok. Ufak tefek ezikler, bir takım ufak yaralar var. Onların da tedavisi yapıldı. Tedavisi yapılanları hastaneden sevk ettik. ”
Enkazda kimse kalmadıGece yarısından itibaren bütün bu bölgede başta Afyonkarahisar’daki arama kurtarma birliği olmak üzere İzmir, Bursa, Kütahya, İstanbul’dan 103 uzmanın deprem bölgesine geldiğini belirten Eroğlu, 22 arama kurtarma aracının da deprem bölgesinde hazır beklediğini kaydetti. Simav’da sadece 2 binanın yan yattığını vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Herhangi bir enkaz altında kalan vatandaş yok. Diğer binalarda ise hafif ve orta hasar var. Bunların tespiti yapılıyor. Ankara, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak gibi yakın vilayetlerden mühendislerden bir grup tespit edilecek, hasar tespit çalışmalarına hemen başlanacak. Hatta Afyonkarahisar, bir mühendis ekibini hemen kurdu ve o bölgeye gönderdi. ”
4 bin çadır kuruldu
Kızılay’ın yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Bakan Veysel Eroğlu, 4 bin çadır kurulduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın bölge çocukları için psikolog da gönderdiğini belirten Eroğlu, “Kızılay’a da çok teşekkür ediyorum. Manisa’dan hemen 3 bin, İzmir’den 1000 çadır olmak üzere 4 bin çadır gönderdi. Ayrıca 9 adet büyük 40 metrekarelik, 4 tane de 90 metrekarelik büyük çadırlar kuruluyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de 100 askerle destek veriyor. İçme suyu problemi yok. Kızılay’ın 3 seyyar mutfağı, 1 sahra mutfağı oraya intikal etti. Ayrıca kaymakamlık sabahleyin 1000 kişilik kahvaltıyı hazırladı” diye konuştu. Siyanür setlerini etkilemediDeprem nedeniyle Eti Gümüş A. Ş’ye ait ve atık su havuzlarında sızma olacağı endişesi yaşandığını belirten Bakan Eroğlu, korkulacak bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi. Bakan Eroğlu, “Yedek havuzun devreye alınması, setteler ve hatta yağmur suyunun havuzlara girmemesi için bütün tedbiri aldık. Dün gece de deprem dolayısıyla bir hasar meydana geldi mi soruldu? Orada 24 saat nöbetçiler var. Sürekli denetim altında. Valimiz de aynı şeyi söyledi. Bize gelen raporlara göre depremden etkilenmiş değil. Setteler yerli yerinde duruluyor. Tedbirlerimiz devam ediyor. Numuneler alınıyor. Resmen akredite olmuş laboratuvarda yapılan testlerin standartlarda olduğu görülüyor” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme