Devlet Bahçeli Alevi Mi?

Eskişehir'de miting düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklama gündeme bomba gibi oturdu. Devlet Bahçeli alevi olduğunu nasıl açıkladı. CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında neler söyledi. ''Herkesin etnik kökeni, mezhebi, yöresi, anasının dili muteber ve muhteremdir'' ifadesini kullanan Bahçeli, Kılçdaroğlu'nu neden eleştirdi. Tüm soruların yanıtı haberimizde…

Son günlerde Alevi olduğunu Eskişehir’de düzenlemiş olduğu mitingle duyuran Bahçeli’den ilk açıklamalar geldi. Peki, Devlet Bahçeli Alevi mi? Sorusunun yanıtını sizler için derledik.

Eskişehir’de miting düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ ALEVİ OLDUĞU AÇIKLADI

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mezhep temelli yapılan siyasetin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu için bu yoldan dönmesi gerektiğini belirtti. Fakat Bahçeli, yapmış olduğu açıklamada alevi olduğunu söyledi. Bahçeli, mitinginde Eskişehirli alevi İslam camiası inancına sahip kardeşlerime kucak dolusu sevgi gönderiyorum dedi. Onları çok sevdiğine değinen bahçeli, Mezheplerin ve kökenlerin anasının dili olabilir diyerek, sözlerine şu şeklide devam etti; ‘’Biz Hüseyni ahlakla bezenmiş kutlu bir hareketiz. Yezid’le kazanmaktansa Hüseyin’le şehadete de talip oluruz.’’ CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise Aleviliğini samimi bulmuyorum dedi.

Bakmadan Geçme