• Haberler
  • Gündem
  • Devlet Ana'dan Muhtarlara: Kapımız Her Zaman Size Açık

Devlet Ana'dan Muhtarlara: Kapımız Her Zaman Size Açık

Vatandaşların 'Devlet Ana' olarak benimsediği Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Başmakçı ve Dazkırı'da muhtarlarla bir araya geldi. Vali Yiğitbaşı muhtarlara tam destek verdi

Haber Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Başmakçı ve Dazkırı ilçelerine bağlı merkez mahalle, belde ve köy muhtarıyla toplantıda bir araya geldi. Başmakçı ilçesine bağlı 8 merkez mahalle ve Akkeçili, Akkoyunlu, Akpınar, Aşağı Beltarla, Çevlik, Çığrı, Ekinlik, Hırka, Küllüce, Ovacık, Sarıköy, Yaka, Yassıören ve Yukarı Beltarla olmak üzere toplam 14 köy muhtarı ile Dazkırı ilçesine bağlı 6 mahalle ve Akarca, Arıköy, Aşağı Yenice, Bozan, Çiftlik, Darıcılar, Hasandede, Hisaralan, İdris, Karaağaçkuyusu, Kızılören, Örtülü, Sarıkavak, Yayla, Yukarı Yenice, Yüreğil olmak üzere toplam 16 köy muhtarının katıldığı toplantıda muhtarların talepleri alınırken, aynı zamanda ilgili kurum amirlerince bilgilendirmeler yapıldı.

Haber
DÜĞÜNLERDE SİLAH ATILMASIN
Toplantıda ilk olarak İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay söz aldı. Genel güvenliği olumsuz etkileyen durumlar konusunda muhtarlara uyarılarda bulunan ve dikkat edilmesi gereken bazı konularda hatırlatmalar yapan Ay, eğlencelerde silah atılması ve toplumsal huzursuzluğa mahal verecek olaylar başta olmak üzere, güven ve huzuru bozacak her türlü olayda muhtarlardan iş birliği ve duyarlılık ve hassasiyet istedi.

Haber
ÇOCUKLAR TARIM ALETLERİ KULLANMASIN
Daha sonra söz alan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan, muhtarların jandarmanın sahada en yakın çalışma arkadaşı olduğunu söyleyerek düğün, asker uğurlaması başta olmak üzere eğlencelerde silah atılması konusu, motosiklet kullanımında dikkatli olunması, çocukların çeşitli tarım araçları ve motosikletleri köy yerinde kullanmamaları, uyuşturucu kullanımı ve diğer genel asayiş olayları konusunda muhtarları bilgilendirerek, dikkatli ve hassas olunmasını istedi.

Haber
TALEPLER ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Muhtarların önemli bir görevi ifa ettiklerini belirten Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Başmakçı ilçemize baktığımızda 2023 yılında ilçemizden toplam 17 talep gelmiş. Bu taleplerin büyük bölümü çözüme kavuşmuş. Bizler sizlerin tüm taleplerine devletimizin imkanları dahilinde çözüme kavuşturmak ve yeni talepleriniz varsa da bunları sizlerden dinlemek üzere Muhtar Toplantılarında sizlerle bir araya geliyoruz. Muhtar Bilgi Sistemi üzerinden yapılan tüm talepler de bizlere ulaşıyor. Bu sistemi aktif olarak kullanmanızı sizlerden bekliyoruz. Seçimler üzerinden kısa bir zaman geçti. Önünüzde hizmet için uzun bir süreç var. Hepinize en güzel hizmetlere vesile olmanızı diliyor, görevlerinizde başarılar diliyorum. Bizler muhtarlarımızı önemsiyoruz. Vatandaşlara uzanan elimizsiniz. Her türlü talebinizde kapımız sizlere her zaman açık. Çözüme kavuşturamadığınız her hususta bizlere ulaşabilirsiniz” dedi.
Toplantı sonunda muhtarlardan gelen talepleri de dinleyen Vali Yiğitbaşı, taleplerin çözümü noktasında gerekli talimatları verdi.

Haber

Bakmadan Geçme