Devlet Ana'ya Ahilik Kaftanı

23-29 Eylül Ahilik Haftası kapsamında yılın Ahi Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

23-29 Eylül Ahilik Haftası programları kapsamında Afyonkarahisar’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bugün 2. Küçük Sanayi Sitesi Hizmet Binası’ndan Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasına kortej yürüyüşü düzenlendi. Mehteran takımı ve dev bayrakla yürüyüşe sanayi esnafı da katıldı. Sandıklı Gardaş Yarenler Kültür Derneği’nin kılıç kalkan ve folklör gösterisi de beğeniyle ve alkışlar eşliğinde izlendi. 

Devlet Ana'ya Ahilik Kaftanı

Programa Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Üstün ile birlikte siyasi partilerin önde gelen isimleri ve esnaflar katıldı. 

VALİ YİĞİTBAŞI ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ TEBRİK ETTİ

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, öncelikle tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı kutladı. Vali Yiğitbaşı “Çocuklarımızın daha küçük yaşlarda esnaflarımızın yanlarında vazifelendirildiğini öğrendim ve çok mutlu oldum.

Çocuklarımız ve gençlerimiz, kendi milli değerlerimiz olsun, Ahilik kültürümüz olsun her zaman için bu geçmişimizden gelen bugüne kadar gururla taşıdığımız milletimize ait bu değerlerin hep bir parçası olurlar. Sandıklı Gardaş Yarenler Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu törenlere de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. 

Ahi Evran’ın “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” sözünün çok dikkatini çektiğini söyleyen Vali Yiğitbaşı, "Biz çok kıymetli, çok güçlü değerler sistemine sahip bir milletiz. İslam’la müşerref olmuş bir milletiz. Ahiliğin özü Müslüman olduktan sonra, İslam ahlakının tamamen ticarete ve hayatın her alanına yansımasından oluşuyor.” diye konuştu. 

Devlet Ana'ya Ahilik Kaftanı

VALİ YİĞİTBAŞI AHİLİK KAFTANI GİYDİ

Programda Vali Kübra Güran Yiğitbaşı da Ahilik Kaftanı giydi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, Vali Yiğitbaşı’na kaftanını ve plaketini takdim etti. Vali Yiğitbaşı kaftan ve plaketi kendilerine layık gördüğü için Başkan Üstün’e teşekkürlerini sundu. Ahilik Kaftanı’nı giyen Yiğitbaşı kaftanı çok beğendiğini ve çıkarmak istemediğini söyledi.

Devlet Ana'ya Ahilik Kaftanı

YILIN AHİSİ BELLİ OLDU

İl Kutlama Komitesi tarafından 2024 yılının Ahisi, Afyonkarahisar Ağaç İşleri Odası Üyesi Salih Yılmaz Beytür seçildi. Yılın Ahisi Beytür’e kaftanını ve plaketini Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı takdim etti. Bu ödüle layık görüldüğü için Yılın Ahisi Salih Yılmaz Beytür teşekkürlerini iletti. Ayrıca Beytür’e bir ödül de Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye çapında 81 ilden seçilen 8 kişi arasında olması nedeniyle Kırşehir’de düzenlenecek olan törenle, Afyonkarahisar’ı temsilen takdim edilecek.

Devlet Ana'ya Ahilik Kaftanı

ESNAFLIKTAN SANAYİCİLİĞE YÜKSELEN İŞİNSANI: İSMAİL KUMARTAŞLI

Yılın esnaflıktan sanayiciliğine yükselen iş insanı ise İsmail Kumartaşlı oldu.

Kumartaşlı’ya plaketini ve kaftanını Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser takdim etti.

Devlet Ana'ya Ahilik Kaftanı

YILIN KALFASI VE ÇIRAĞI DA BELLİ OLDU

Yılın kalfası ve yılın çırağı da belli oldu. Yılın kalfası olarak Şevket Samet Taşdelen seçildi. 

Genç kalfaya belgelerini AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan takdim etti.

Aynı şekilde yılın çırağı seçilen Sultan Serdar’a da belgelerini Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar takdim etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Başsavcılık arasında “Gözetim ve Denetim Altındaki Çocukların Topluma Kazandırılması Projesi” kapsamında bir proje hayata geçirildi. Bu projenin Türkiye çapında pilot il olarak Afyonkarahisar seçildiği belirtildi. Bu proje kapsamında da Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’a plaketini Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Üstün takdim etti.

Plaket takdimlerinin ardından fotoğraf çekimleri ile ödül töreni son buldu.

Devlet Ana'ya Ahilik KaftanıDevlet Ana'ya Ahilik KaftanıDevlet Ana'ya Ahilik KaftanıDevlet Ana'ya Ahilik KaftanıDevlet Ana'ya Ahilik KaftanıDevlet Ana'ya Ahilik Kaftanı

Bakmadan Geçme