'Devasa yatırımlar iktidar gücüyle yapılır'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Afyonkarahisar ziyaretinde Kentsel Dönüşüm Projesi ve Millet Bahçeleri ile ilgili açıklamalarını Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.'VATANDAŞLA BİREBİR GÖRÜŞÜLECEK'AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ziyaretinde açıkladığı şekilde Kentsel Dönüşüm Proje çalışmasının [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Afyonkarahisar ziyaretinde Kentsel Dönüşüm Projesi ve Millet Bahçeleri ile ilgili açıklamalarını Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.
“VATANDAŞLA BİREBİR GÖRÜŞÜLECEK”
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretinde açıkladığı şekilde Kentsel Dönüşüm Proje çalışmasının devam edeceğini dile getirdi. Zeybek, “İnşallah Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi zaten Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle alakalı çalışmalar başlamıştı. Ama henüz inşaatına başlanmamıştı. İmaret Camii ve çevresinde yani Fakıpaşa Mahallesi dediğimiz bölge de Kentsel Dönüşüm Projelerinin olmazsa olmazlarındandı. Sayın Bakanımız Murat Kurum özellikle bu iki bölgeyi özellikle Belediye yetkililerinden sordu. Bakanımız aldığı cevap karşılığı Fakıpaşa Mahallesinde 500, Mısri Camii bölgesinde de 500 konut imalatı talimatını ilk etapta olmak üzere yapım talimatını verdi. Vatandaşla birebir görüşme yapılarak 2019 yılı içerisinde başlanılması talimatını verdi. Bunun yanında otogar bölgesinde Küçükçobanlı (Dörtyol) Mahallesinde TOKİ’ler dediğimiz bölgede İl Özel İdaresi binasının hemen arkasında bir arazi var. Oraya da 750 konutluk TOKİ imalatı yapılması talimatını verdi.” dedi.
“BAKAN KURUM
AÇIK DESTEK VERDİ”
Mehmet Zeybek, Mısri Camii ve Fakıpaşa Mahallesi (İmaret Cami yani) çevresinde oturan hak sahiplerinin rızaya binaen karşılıklı görüşmeler sonucu Dörtyol bölgesinden konut almak isteyenlere oradan konut verileceğini söyledi. İmalat ve teslimatların üç etapta gerçekleşeceğini belirten Zeybek, “Tabi bu anlattığımız birinci etap. Konut yapılıp teslim edildikten sonra ikinci ve üçüncü etaplar şeklinde devam edecek. İnşallah Sayın Bakanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilecek. Sayın Bakanımız ‘Mehmet Zeybek Başkanımızın arkasındayız. Bu çalışmaların gerçekleşmesine destek vereceğiz’ sözleriyle bize açık destek verdiler.” diye konuştu.
“ÇOBAN’IN ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK”
Afyonkarahisar için önem taşıyan yeni yol ve kavşak çalışmaları, şehir içi trafik sorunun çözümü hakkında bilgi veren Zeybek, “Şehir içi trafik neredeyse Afyonumuzun birinci öncelikli meselesi haline geldi. Gazi Üniversitesinden arkadaşlarımızı, ilim adamlarını çağırdık. Onlar trafiğin rahatlatılması yönünde bir çalışma hazırlıyorlar. İnşallah çalışmalar neticelendiği zamanda Afyon trafiğinin rahatlaması için kısmet olursa seçimlerden sonra gerekli çalışmaları başlatacağız. Tabii bunu da mevcut Başkanımız Burhanettin Çoban’ın yaptığı projeler çalışmalar aynen kaldığı yerden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“ÜSKÜDAR’DAKİ MİLLET BAHÇESİNİ İNCELEDİK”
Cirit Kayalığı mevkiinde, Spor Kompleksi çevresinde, İkmal ve Garnizon Komutanlığının bulunduğu alanda düşünülen Millet Bahçeleri çalışmasını aktaran Zeybek şöyle konuştu:
“Biz geçtiğimiz gün İstanbul’da Üsküdar Belediyesini ziyaret ettik. Üsküdar Belediyesi’nin Nakkaştepe’de yaptığı Millet Bahçesini birebir yerinde gördük, gezdik, inceledik. Sağ olsunlar bizleri bilgilendirdiler. Gerçekten muhteşem bir millet bahçesi yapılmış. Boğaz Köprüsünün Anadolu Yakasında yani 15 Temmuz hadisesinin geçtiği birçok vatandaşımızın şehit edildiği bölgede gerçekleşti. Ordumuza ait bir bölgeyi askeriyemiz terk etmiş. Burası içinde şelaleleri, piknik alanları olan, çocukların eğlenebilecekleri, uzay yürüyüş alanları, tırmanma şeritleri olan bir Millet Bahçesi yapılmış. Bir ailenin çocuklarıyla vakit geçirebileceği nefis alanlar oluşturulmuş. Zaten Millet Bahçeleri ile insanımızın, halkımızın hoşça vakit geçirebileceği, dinlenebileceği alanlar oluşturmak amaçlanıyor. Bu da bizim Sayın Cumhurbaşkanımızın olmazsa olmazlarındandır.”
“EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ  GARNİZON ALANINA”
Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’da yürütülecek olan Millet Bahçeleri çalışmaları kapsamında ilk etapta spor kompleksi arkasındaki yerde ilk Millet Bahçesi’nin yapılacağını kaydetti. Zeybek şunları söyledi: “İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nın bulunduğu yerde planlanan Millet Bahçesi yapımı için zannederim yazışmalar devam ediyor. Yazışmalar bittikten yani Genel Kurmay Başkanlığı’ndan olur alındıktan sonra oraya Afyon’un en büyük millet bahçesini projelendirip gerçekleştireceğiz. İkmal ve Garnizon Komutanlığımız da şehrin içinden taşınacak. Sanırım içerisinde yaklaşık 300 personel var. Bu alandaki yeşil dokuyu hiç bozmadan yeniden ilavelerde yaparak orayı bir cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz.”
“CİRİT KAYALIĞINA NEFİS BİR MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ”
Cirit kayalığı mevkiinin olduğu yerde de bir Millet Bahçesi yapılacağını dile getiren Zeybek sözlerine şöyle devam etti: “Dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ zamanında devlet hastanemiz yeni yerine taşındıktan sonra eski bina atıl hale gelmişti. ‘Sayın Bakanım buralar ne olacak?’ diye sorduğumuzda ‘Buradaki binaları yıkıp burayı park yaparsınız, yeşillendirirsiniz’ demişti. Bilindiği üzere eski devlet hastanesi arkasında gerçekten yıllara sâri çok güzel yetişmiş yeşil doku var. Bunları bozmadan atıl olan binaları yıkacağız. Cirit Kayalığı tabii sit alanıdır. Bunu da çözdükten sonra içinde şelaleleri olan çok nefis bir Millet Bahçesi yapma projemiz var. Arkadaşlarımız bunun için de hazırlık ve çalışmalar yapıyorlar. İnşallah bittiğinde bunun da başlangıcını vereceğiz.”
“İNŞALLAH KALDIĞIMIZ  YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”
Hükümet desteği ve iktidar gücü ile anlattığı projelerin gerçekleşeceğini vurgulayan Zeybek, “Merkezi hükümetin desteği ile inşallah seçilmemiz halinde tüm bunları hayata geçireceğiz. İktidar gücü olmadan bunları yapma şansımız yok. Çünkü bunlar devasa yatırımlar. Arazideyiz, dolaşıyoruz. Halkımızla vatandaşımızla bir sıkıntı görmüyoruz. Bugüne kadar da Afyon halkı iktidardan yana tercih kullanmıştır. Hepimizin beraberce düşündüğümüz gibi iktidarda hangi parti varsa ve onun adayı kazanırsa şehrimize iyi yatırımların, büyük yatırımların geleceğinin bilincindeler. 31 Mart’ta Afyon halkımızın yine aynı şekilde tercih kullanacağından şüphem yok. İnşallah hayırlı hizmetleri kaldığımız yerde devam ettirmeyi düşünüyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme