• Haberler
  • Genel
  • Devamı gelsin çocuklar 1-0 – Kocatepe Gazetesi

Devamı gelsin çocuklar 1-0 – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarspor, dün evinde Çarşambaspor’u 1-0’lık skorla yenerek ligde kalmak için yeniden ümitlendi. Mor-beyazlı ekip ölüp ölüp dirildiği maçı İsmail Odabaşı’nın 70’inci dakikada attığı golle kazanmayı başardı Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta zor şartlara rağmen mücadele eden Afyonkarahisarspor, dün grubun son sırasında bulunan Çarşambaspor’la karşı karşıya geldi. Saat 13.30’da Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda oynanan maçta Afyonkarahisarspor, [&hellip]

Devamı gelsin çocuklar 1-0

Afyonkarahisarspor, dün evinde Çarşambaspor’u 1-0’lık skorla yenerek ligde kalmak için yeniden ümitlendi. Mor-beyazlı ekip ölüp ölüp dirildiği maçı İsmail Odabaşı’nın 70’inci dakikada attığı golle kazanmayı başardı

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta zor şartlara rağmen mücadele eden Afyonkarahisarspor, dün grubun son sırasında bulunan Çarşambaspor’la karşı karşıya geldi. Saat 13.30’da Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda oynanan maçta Afyonkarahisarspor, kötü saha şartlarına rağmen çok iyi bir oyun sergileyerek maçı 1-0’lık skorla kazanmayı bildi. Ligin ikinci yarısında 3 maça çıkan ve üç maçın üçünü de kaybeden Afyonkarahisarspor, dördüncü maçında şeytanın bacağını kırdı. Ligde maddi anlamda zor günler geçiren ve futbolcularının maaşlarını primlerini ödemekte zorlanan Afyonkarahisarspor, kendisi gibi ligden düşme potasında bulunan Çarşambaspor’la karşı karşıya geldi. Bozuk zeminde oynanan müsabakayı Afyonkarahisarspor zor da olsa kazanmayı başardı. Mor-beyazlı ekip haftalar sonra aldığı bu galibiyetle ligde kalmak için yeniden umutlandı. Hem rakibiyle hem de bozuk saha şartlarıyla mücadele eden Afyonkarahisarspor’un fedakar futbolcuları da galibiyeti bu maçta kendilerini yalnız bırakmayan az sayıdaki taraftarlarına hediye ettiler.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Serkan Tokat (**), Mert Türk (**), Mustafa Sarsılmaz (**)
AFYONKARAHİSARSPOR: Gökhan Ant (***), İlyas (***), İsmail Odabaşı (****), Mustafa Yaşar (**), İsmail Hacıhafızoğlu (***), Ahmet Topal (**), Deniz (***), Gökhan Köse (**), Mehmet Selçuk (**) dk. 65 Serdar (**), Ayhan (***), Tolga (***) dk. 90+2 Muhammed Emin (*)
ÇARŞAMBASPOR: Doğan (**), Şerif (*), Eren (*), İlhan (*), Eray (**), Hakan (**), Oğuzhan (*) (dk. 63 B. Oğuzhan (*), M. Bozcan (**), İbrahim (*) (dk. 58 Ediz (*), Mehmet Şükrü Önder (**), Gökhan (**) dk. 78 Aşkın (*)
GOLLER: dk 70 İsmail Odabaşı (Afyonkarahisarspor)
SARI KART: Ahmet Topal, İsmail Odabaşı, Serdar (Afyonkarahisarspor), Doğan, İlhan, Şerif, Eray, Hakan (Çarşambaspor)
KIRMIZI KART: dk. 71 İlhan (çift sarı kart- Çarşambaspor)

Penaltı da kaçsa maç Afyon’un

Afyonkarahisarspor, Çarşambaspor karşısında ilk yarının uzatma dakikaları oynandığı sıra da bir penaltı kazandı.
Mor-beyazlı taraftarların mutlak gol gözüyle baktıkları penaltı pozisyonunda Mehmet Selçuk, topu kalecinin göğsüne
gönderince Afyonkarahisarspor, daha çabuk kazanabileceği maçta ecel terleri dökerek hanesine üç puanı yazdırdı

Spor Toto 3. Lig 3. Grup´ta dün oynanan maçta Afyonkarahisarspor, Çarşambaspor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Maçın önemli anlarından bazıları ise şu şekilde:
17’inci dakikada Afyonkarahisarspor’un kazandığı serbest vuruşu İsmail kullandı. İsmail’in arka direğe ortasında Gökhan kafasıyla vurdu. Çarşamba Kalecisi Doğan’ın refleks hareketiyle çıkardığı topu iyi takip eden Çarşambaspor defansı topu uzaklaştırdı.
30’uncu dakikada Ayhan’la başlayan Afyonkarahisarspor atağında Ayhan rakiplerini tek tek geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de geçen Ayhan topu ayağından fazlaca açınca hakimiyetini kaybetti ve Afyonkarahisarspor mutlak bir gol pozisyonundan oldu.
33’üncü dakikada gelişen Afyonkarahisarspor atağında sol kanattan ilerleyen Deniz’in ortasına Selçuk’un kafa vuruşunu kaleci son anda kontrol edebildi.
36’ıncı dakikada gelişen atakta Deniz’le verkaça giren İsmail Odabaşı rakiplerini geçerek kale önüne geldiğinde sert ve güzel bir şut çekti. İsmail’in şutuna defans ayak koyarak topu kornere çeldi.
44’üncü dakikada Çarşambaspor ceza sahası içinde Mehmet Selçuk’un düşürülmesiyle Afyonkarahisarspor penaltı kazandı. Penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen M. Selçuk topu kalecinin üzerine gönderince Afyonkarahisarspor öne geçme şansını değerlendiremedi.
İlk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.
İsmail takımına hayat verdi
Afyonkarahisarspor ikinci yarıda baskılı oynadı. Ayhan, Tolga, Deniz’le sık sık atağa kalkan Afyonkarahisarspor, bir çok önemli pozisyondan yararlanamadı. Afyonkarahisarspor’un çok istediği gol 70’inci dakikada geldi.
70’inci dakikada Afyonkarahisarspor atağında Ayhan sağ kanattan topu arka direğe ortaladı. Geriden uçarak gelen İsmail Odabaşı topa kafasıyla vurarak ağlara gönderdi. 1-0
71’inci dakikada santradan sonra Afyonkarahisarspor yeniden topu kazanarak Ayhan’la atağa kalmak üzereyken Çarşambasporlu futbolcu İlhan Ayhan’a sert müdahalede bulununca ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Maçta başka gol olmayınca mücadeleyi Afyonkarahisarspor 1-0 kazandı.

Bu futbolculara sahip çıkın (!)

Afyonkarahisarsporlu futbolcular dün oynanan Çarşambaspor müsa-bakasında ortaya koydukları hırslı ve istekli oyunlarıyla taraftarlarını mest ettiler. Ligde zor durumda olan Afyonkarahisarspor, Çarşambaspor’u yenmeyi başararak altın değerinde bir üç puanın sahibi oldu. Öte yandan dün oynanan maçta mor-beyazlı futbolcuların içinde bulunduğu durum bir kez daha gün ışığına çıkarken, ligde kalmak için ümitlenen takıma acilen birilerinin destek vermesi gerekiyor. İlk yarının son düdüğüyle birlikte soyunma odasına giden mor-beyazlı futbolcuların ikinci yarıya da ıslak ve çamur içindeki şortlarıyla çıkmaları yürekleri burktu. Rakip takım Çarşambaspor ise ikinci yarıya tertemiz elbiseleriyle başlarken Afyonkarahisarsporlu futbolcular da deyim yerindeyse çamurdan don tutan şortlarıyla rakibine karşı mücadele verdi. Afyonkarahisarspor’un bu sahipsiz-liğine acilen birilerinin son vermesi gerekiyor.

Haberler ve Fotoğraflar: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme