Dev proje lansman gecesinde tanıtıldı

Akgüler İnşaat tarafından yapılacak olan Trio Vista Konakları’nın lansman gecesi geçtiğimiz gün Akrones Otel’de geniş bir davetli katılımı ile gerçekleştirildi. Geceye Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, işadamları ve birçok davetli [&hellip]

Akgüler İnşaat tarafından yapılacak olan Trio Vista Konakları’nın lansman gecesi geçtiğimiz gün Akrones Otel’de geniş bir davetli katılımı ile gerçekleştirildi. Geceye Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, işadamları ve birçok davetli katıldı. Gecede sinevizyon gösterimi ile katılımcılara yapılacak olan daireler tanıtıldı.
PROJEMİZ 3 ETAP
Programda ilk olarak konuşan Akgüler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, projeleri için birçok mimarlık ofisine konsept çalışmalar yaptırdıklarını ve lokasyonu çok iyi bir konumda yer alan arsaları ile ilgili en iyi projeyi seçmeye çalıştıklarını ifade etti. Gül; “Akgüler A.Ş. ve çalışma arkadaşlarımızla bu yola çıktığımızda ülkemizin önde gelen mimarlık ofisleri ile görüşerek, lokasyonu çok iyi konumdaki arsamıza bedeli mukabilinde konsept çalışmalar hazırlattık. Hepinizin huzurunda projedeki büyük emeklerinden dolayı mimarlık mühendislik ofislerimizin çözüm ortaklıklarına, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’a teşekkür ederim. Projemizi 3 etap olarak planladık. İlk etabımızı iki yıl sonra, ikinci etabımızı üç ve üçüncü etabımızı da dört yıl sonra tamamlayacağız. Lansmana özel belirlediğimiz fiyatlarımıza ilaveten, bir fırsat olarak indirimlerimiz olacak” dedi.
ZEYTİN DALI ŞEHİTLER
İLKÖĞRETİM OKULU YAPILACAK
Gül, konuşmasında arsalarının yanında yer alan eğitim alanı olarak ayrılmış arsaya da okul yaptıracakları dile getirerek; “Sizlere bir müjde vermek istiyoruz. Projemizi tamamladığımızda hemen arsamızın yanında eğitim alanı olarak ayrılmış olan arsaya Zeytin Dalı Harekatı Şehitlerimiz adına Zeytin Dalı Şehitler İlköğretim Okulu’nu yapmak istiyoruz. Bu projeyi açıklamamızda destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
HER YERİN KENDİNE ÖZGÜ BİR RUHU VAR
Katılımcılara proje ile ilgili bilgiler veren ACE Mimarlık Yöneticisi Mimar Orçun Ersan, mesleği gereği çok fazla proje hazırladıklarını, ama böyle bir kalabalığın önünde böyle bir sunumu ilk defa yaptığını söyledi. Ersan; “1985’de Ankara’da kurulmuş bir mimarlık ofisiyiz. 1985’den bu yana da ağırlıklı olarak konut yapmak üzere sayısız projeye imza atmış bulunmaktayız. Andora Evleri, Metropolitan Otel Projesi, Park Oran Konutları, Park Ofis Binası, Yıldız Kule gibi projelerimiz var. Biz bu proje yolculuğu içinde bir noktada Akgüler İnşaat ile yollarımız kesişti. Konut konusu önemli bir konu. Çünkü mimarlık alanında en fazla üretilen konut. Bunların iyi ve kötü örnekleri var. Hayatımızın en büyük bölümü konutlarda geçiyor. Çok ciddi bir emek vermek gerekiyor. Bize bu proje geldiği zaman önce Afyon’un inanılmaz coğrafi niteliğinden ve kalesinden etkinlendik. Uzun araştırmalar yaptık. Yaklaşık 60 kişilik bir proje grubunun bir seneyi aşkın çalışmasını temsilen burada bulunuyorum. Burada konutun sıcak, güvenli, huzurlu olması, hem bizim yaşantımızda hem kültürümüzde hem de göreneklerimizden gelen kavramlar. Bunun yanı sıra sürdürülebilir, işlevsel, ekonomik ve çevreci olması gerekiyor. Bunların hepsini de yerle ilişkilendirmeniz gerekiyor. Yani böyle bir projeyi İstanbul’da yapmakla Afyon’da yapmak arasında bir fark olması lazım. Her yerin kendine özgü bir ruhu var. Bizde burada Afyon’un ruhunu bu proje kapsamında sizlerin beğenisine sunmaya çalıştık. Sadece bir rant gözüyle değil nasıl fayda veririz, nasıl katkı koyarız diye bir araya gelmiş Afyon sevdalıları olarak tanıştık bir onlarla. Bizi cesaretlendirdiler. Proje kapsamında 390 adet bağımsız bölüm bulunmakta. Bu konutlar büyük metrekareli 5+1’lerden 2+1’lere kadar çeşitlilik gösteriyor” dedi.
BURADA PEK ÇOK İNSANIN EMEĞİ VAR
Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, bölgenin önceki halini ve şimdiki geldiği noktaya vurgu yaparak; “Bugün benimde çok mutlu olduğum bir gün. 2004 yılında göreve geldiğimizde bu bölge otlaktı. Bu bölgede hızlı bir yerleşim içine girdik. Burada Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Bey’e de teşekkür ediyorum. Kendisi ile uyum içinde çalıştık. Bir tarafta 5 yıldızlı oteller, spor kompleksi, motokros pistleri, alışveriş merkezleri, diğer tarafta üniversite hastanesi, devlet hastanesi, özel hastane, okullarıyla bütün sosyal donatılarıyla çok güzel bir hale geldi. Yapım firmasına okul konusunda verdikleri güzel söz için teşekkür ediyorum. Okul yanında bulunan 10 bin metrekare yeşil alanı da yapacaklarını söylemişlerdi. Ben buradan bunun içinde peşinen teşekkür ediyorum. Buranın 14 yıl önceki halini biliyorsunuz. Şimdiki halini de görüyorsunuz. Bu tek başına olmadı. Burada pek çok insanın emeği var. Başta Bakanımız olmak üzere, valilerimize, Burhanettin Başkanıma, bürokratlarımıza, milletvekillerimize özellikle teşekkür ederim. Onların destekleri olmasa biz bu işleri başaramazdık. Bu projenin de kasabamıza, ülkemize, firma sahiplerine ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.
ORTAKLIK KÜLTÜRÜ
ZAYIFLIYOR
Afyonkarahisar’ın dört güzide insanı, işadamının ortak olarak böylesine güzel bir birlikteliğe ön ayak olduklarını söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Biliyorsunuz, şehrimizde ortaklık kültürü giderek zayıflıyor. Bunu bir tek Afyon Otogar’ı ve Park Afyon AVM’miz bozdu. İnşallah bu dört işadamımız bu güzel birlikteliği ile başladıkları bu iş hayatında ikinci, üçüncü, yirminci projelerine birlikte imza atarlar. Bugün bizde örnek daireyi görme imkanı bulduk. Projeyi detaylarıyla inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten muhteşem. Afyonkarahisar’da inanın İstanbul’daki o özel ve güzel diye nitelendirilen veya başka şehirdeki projelerden çok daha güzel inşaatlar projeler yapılıyor. 390 daire demek neredeyse büyük bir köy demek. Önemli bir rakam. Bereketli ve hayırlı olsun” dedi.
FARKLI BİR DÖNEM ORTAYA ÇIKIYOR
Programda son olarak konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, değerli girişimcilerin güzel hizmetlerine hep beraber şahitlik yaptıklarını belirterek; “Afyonkarahisarımız tarihte de konutlar anlamında önemli bir yere sahiptir. Bugün eski Afyon dediğimiz bölgede bulunan konutlar gerçekten kendine has ve birbirine benzemeyen farklı özellikler taşıyan, bu yönüyle de tarihte belkide en fazla korunan konaklar konumundadır. Bu tarihi konaklar Afyonumuzun bir simgesidir. Az önce bilgi sahibi olduğumuz konutlar da yine Afyonkarahisar için farklı bir dönemin ortaya çıktığını bize gösteriyor. Artık mimaride de ayrı bir konumun, daha ileriye gitmenin, büyük şehirlerde olan değişik mimari özelliklerin de ilimize getirildiğini görüyoruz. Burada öncelikle bir profesyonellik var. Bu profesyonellikten dolayı girişimcilerimizi öncelikle kutlamak isterim. Belki kendileri meseleyi sadece ekonomik olarak düşünseler de, geleneksel bir yöntemle yap sat şeklinde, kısa sürede bunları bitirir ve ekonomik olarak iyi para kazanabilirlerdi. Ancak burada biraz da şehir düşünülmüş. Şehrin imajı düşünülmüş. Geleceğe yönelik daha farklı bir bakış açısı ön plana çıkarılmış. Yapılan çalışmalar ile, bugün yapılan lansman faaliyeti ile biz farklıyız, farklı şeyler yapmak istiyoruz deniliyor. Afyonkarahisar da her geçen gün ortaya koyduğu dinamizmi ile aslında bunları fazlasıyla hak ediyor. Ben öncelikle böyle bir projeyi hayata geçiren, ortaklık kültürünü devam ettirebilen bu değerli kardeşlerimizi huzurunuzda kutlamak istiyorum. Ama esas kutlamayı az önce size söylediği gibi, bir okul yapma sözünden dolayı kutluyorum. Devletimiz güçlüdür, kendi okulunu yapar, vatandaşına hizmet etmekte herhangi bir sıkıntısı yok çok şükür. Ama bu tür işadamlarının bizim yanımızda olması, onların eğitime olan katkıları bizlerin çalışma heyecanını arttırıyor. Onların kendi yaşadıkları topraklara olan aidiyet duygularını arttırıyor, bu bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Dolayısıyla bunu sağlayan Mustafa Bey ve ortaklarına teşekkür ediyorum. Konutlar olsun, okul olsun inşallah en kısa sürede faaliyet geçer. Hem burada yaşayan hemşehrilerimiz güzel konutlarda yaşamış olurlar hem de bu bölgede yaşayan hemşehrilerimiz çocuklarını güzel bir okula göndermiş olur” şeklinde konuştu. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme