Destekler esnafın salgın kaybını hafifletecek

SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, esnafa uygulanacak desteklerle esnafın salgın kaybının hafifletileceğini, istihdamkapılarının açık tutulup, küçük işletmelerin hareket kabiliyetinin artacağını söyledi   Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Serhat Gümüş 14 Aralık 2020 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası binlerce vatandaşın beklediği müjdenin geldiğini söyledi. 'KÜÇÜK İŞLETMELERİN HAREKET KABİLİYETİ ARTACAK' Pandemi nedeniyle ekonomik anlamda zorluk [&hellip]

SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, esnafa uygulanacak desteklerle esnafın salgın kaybının hafifletileceğini, istihdamkapılarının açık tutulup, küçük işletmelerin hareket kabiliyetinin artacağını söyledi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Serhat Gümüş 14 Aralık 2020 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası binlerce vatandaşın beklediği müjdenin geldiğini söyledi.
“KÜÇÜK İŞLETMELERİN
HAREKET KABİLİYETİ ARTACAK”
Pandemi nedeniyle ekonomik anlamda zorluk yaşayan vatandaşlara kira yardımı (hibe desteği) verileceğini dile getiren Gümüş, “Bu maddi destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar başvuru şartları gibi detayları merak ederken, ‘İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.’ açıklaması yapılmıştı. Alınan kararların, salgının etkileri azalana kadar istihdam kapılarını açık tutarken küçük işletmelerin hareket kabiliyetini artıracaktır. Bu destekler perakendeye zincirleme etki yapacaktır. Söz gelimi kira desteğiyle sadece mahallemizdeki taksici, lokantacı, pastaneci ve kuaförün kapıları açık kalmayacak, milyonların hayatına ve dolaylı olarak ekonomiye dokunulmuş olacak. Diğer yandan birçok sektörde KDV indirimleri ve gayrimenkul kiralarında stopaj avantajının sürelerinin uzatılması, işletmelerin önünü görmesini sağlayacak, enflasyonla mücadele ve TL’nin cazibesini destekleyecektir. Turizm tesisleri için kamu payı yükümlülük ertelemesinin süre uzatımı da sektörü 2021 yılına daha iyi motive edecektir.” dedi.
“DESTEK ÖDEMELERİ
YENİ YILA GİRERKEN”
Oda Başkanı Serhat Gümüş, toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamasını hatırlatarak şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimlerin hibe desteği (kira yardımı) ödemelerinden faydalanacakları açıklamıştı. Birinci adımda, taksi, dolmuş, servis işletmecisi, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimlerin yararlanacağı desteğe ilişkin tebliğ yürürlüğe girecek. Bu hafta başvuruların toplanması ve ödeme takviminin açıklanması bekleniyor. Destek ödemelerinin yeni yıla girerken yapılacağı belirtiliyor.”
“BAŞVURU E-DEVLET
ÜZERİNDEN YAPILACAK”
Başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını ifade eden Serhat Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü: “İşyeri kira olan büyükşehirlerdeki esnafa 750, küçük şehirlerdeki esnafa 500 lira kira yardımı yapılacak. Bugün itibarıyla 30 büyük şehirde toplam 1 milyon 486 bin, 51 ilde de 497 bin esnaf bulunuyor. Salgından etkilenen 1,2 milyon esnafa 3 ay boyunca bin lira da destek ödemesi yapılacak. Ödeme başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme