Destekleme başvurusu için son tarih 31 Temmuz

Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği besi-sığır desteklemesinden yararlanmak isteyen üreticilerin uyması gereken kuralları açıkladı. Buna göre üreticilerin en geç 31 Temmuz 2011’e kadar başvurmaları gerekiyor Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin uyması gereken kuralları açıkladı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu [&hellip]

Destekleme başvurusu için son tarih 31 Temmuz

Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği besi-sığır desteklemesinden yararlanmak isteyen üreticilerin uyması gereken kuralları açıkladı. Buna göre üreticilerin en geç 31 Temmuz 2011’e kadar başvurmaları gerekiyor

Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin uyması gereken kuralları açıkladı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uluçay, “Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler, Kırmızı Et Üretici Birliklerine (Tarım il/ilçe müdürlükleri) 1 Ocak 2011 ile 31 Temmuz 2011 tarihleri arasında müracaat edeceklerdir. Kesimler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan çalışma izni almış mezbaha- kombinada gerçekleşmelidir. Karkas ağırlığı en az 190 kilogram olmalıdır. Besi amacıyla yurtdışından ithal edilmiş olan sığırlar, bu desteklemeden yararlanamaz” dedi.
İstenen belgeler de sıralandı
Uluçay, desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerden istenen belgeleri de şöyle sıraladı:
“Müracaatlarda kombina ve kesimhane tarafından düzenlenen fatura veya Müstahsil Makbuzu’nun aslı, kombina ve kesimhane tarafından tarih ve kaşe onaylı kesilen hayvana ait pasaportun alt kısmı, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden alınacak İşletme Tescil Belgesi, işletme ve mezbaha aynı ilçe sınırlarında ise, yapılacak sevklerde menşei şahadetnamesi, ilçe ve il dışı sevklerde Veteriner Sağlık Raporu fotokopisi, kombinaca düzenlenecek kesim cetveli istenecektir. Ayrıca hayvanlar Turkvet veri tabanında kestirecek kişi üzerinde en az 3 ay öncesinden kayıtlı olmalıdır.”
Toplantıda Birlik Başkanı Recep Uluçay’ın yanı sıra Birlik İkinci Başkanı Ahmet Alp ile Yönetim Kurulu üyeleri Yaşar Abdullah Küçük, Fikret Yavuz ile Erol Sarıtaş da hazır bulundu.
Açba ile toplantı yapılacak
Öte yandan Afyonkarahisar Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu, sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatmak üzere AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba ile bugün saat 13.00’da Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda toplantıda bir araya gelecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme