• Haberler
  • Genel
  • Desteğe hak kazanan projeler için geri sayım başladı

Desteğe hak kazanan projeler için geri sayım başladı

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan projelerin Haziran ayı başlarında açıklanması bekleniyor Zafer Kalkınma Ajansı’ndan yapılan yazılı açıklamada 'Ajansımızın yürütmekte olduğu Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Ön İncelemeler tamamlanmış olup, Ajans dışından gelen Bağımsız Değerlendiriciler tarafından yapılan asli değerlendirme devam etmektedir. Asli değerlendirmelerin, mali ve teknik değerlendirme, bitmesi ve onay sürecinin [&hellip]

Desteğe hak kazanan projeler için geri sayım başladı

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan projelerin Haziran ayı başlarında açıklanması bekleniyor

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Ajansımızın yürütmekte olduğu Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Ön İncelemeler tamamlanmış olup, Ajans dışından gelen Bağımsız Değerlendiriciler tarafından yapılan asli değerlendirme devam etmektedir. Asli değerlendirmelerin, mali ve teknik değerlendirme, bitmesi ve onay sürecinin tamamlanması ile destek almaya hak kazanan projelerin Haziran ayı başlarında açıklanması öngörülmektedir. En başarılı olarak puanlanan projeden başlamak üzere 20 milyon’luk TL’lik bütçe yettiği ölçüde projeler 50 bin ile 500 bin TL arasındaki tutarlarla desteklenecektir. Destek Programı Bütçesinin 20 milyon TL ile sınırlı olmasından ötürü, bazı projeler baraj başarı puanı olan 65 puanı aşmalarına ve başarılı proje sayılmalarında rağmen desteklenemeyebilecektir. Ajansımıza sunulan 359 projenin 99’u, şekilsel şartları karşılayamadığından ötürü, asli değerlendirmeye geçememiş ve ön inceleme aşamasında elenmiştir. 99 projenin bu şekilde değerlendirme dışı kalması Ajansımız tarafından üzüntü ile karşılanmıştır” denildi.
Ajans’ın bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğinin altı çizilen açıklamada “Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programının Ajansımızın yürüttüğü ilk mali destek programı olması sebebiyle, bu süreci hem Ajansımız açısından hem de bölge aktörleri ve paydaşlarımız açısından bir öğrenme süreci olarak görülmektedir. Zafer Kalkınma Ajansı, bölgede projecilik kültürü ve becerisinin gelişmesi için geçmişte sağladığı gayret ve çalışmaları artarak sürdürecektir. Ajansımızın hedefi bölgede kaliteli projelerin artması ve projeler arasında ileri bir rekabet düzeyine ulaşılmasıdır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen’in 9-11 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul’da Turkey Investment 2011 (Türkiye Yatırım Zirvesi 2011) gerçekleşecek toplantısında TR33 Bölgesi’ni temsil edileceği duyuruldu.

Bakmadan Geçme