Dervişpaşa'da AFJET isyanı

Jeotermal enerji ile ısınan Dervişpaşa Mahallesi sakinleri, bu hizmeti sunan AFJET A.Ş.'den şikâyetçi olduklarını, abone bedelini ödemelerine rağmen ısınamadıklarını açıkladı. Geçen yıllarda çok daha soğuk havalarda yeterli ısıyı aldıklarını söyleyen mahalle sakinleri, 'Bu yıl mümkün değil ısınamıyoruz' diyor. Mahalleli doğalgaz abonesi olmayı talep ederken, Belediye yönetimini de eleştiriyor   AFJET A.Ş. tarafından sağlanan jeotermal ısınma [&hellip]

Jeotermal enerji ile ısınan Dervişpaşa Mahallesi sakinleri, bu hizmeti sunan AFJET A.Ş.’den şikâyetçi olduklarını, abone bedelini ödemelerine rağmen
ısınamadıklarını açıkladı. Geçen yıllarda çok daha soğuk havalarda yeterli ısıyı aldıklarını söyleyen mahalle sakinleri, “Bu yıl mümkün değil ısınamıyoruz” diyor. Mahalleli doğalgaz abonesi olmayı talep ederken, Belediye yönetimini de eleştiriyor

AFJET A.Ş. tarafından sağlanan jeotermal ısınma hizmetinin bu yıl istenen düzeyde olmadığını belirten Dervişpaşa Mahallesi sakinleri AFJET’ tepki gösterirken, mahallelerine doğalgaz hattı döşenmesini istedi.
“AFJET ISITMIYOR DOĞALGAZ İSTİYORUZ”
Dervişaşa Mahallesi Muhtarı Vedat Boztay’a tepkilerini aktaran Dervişpaşa Mahallesi sakinleri muhtarlık binası önünde toplandılar. Şikayetlerini dile getiren mahalleliler önceki yıllarda ısınma hizmetini daha iyi sağlayan AFJET’in bu yıl görevini yerine getiremediğinden dert yandılar.
Serin Apartmanı Yöneticisi Doğan Hızır, bu yıl AFJET ile ısınamadıklarını söyledi. Hızır, “Serin Apartmanı ve genel anlamda mahalle olarak ısınamıyoruz. Ben bunun nedenini şuna bağlıyorum; Ocak ayı zammından sonra elektrik de zamlanınca ısı apartmanda oldukça düştü. Biz Dervişpaşa Mahallesi sakinleri olarak doğalgaz abonesi olmak istiyoruz.” dedi.
“DOĞALGAZ ŞİRKETİ ÖN TALEP SAYISINI YETERLİ BULMUYOR”
Dervişpaşa Mahalle Muhtarı Vedat Boztay, doğalgaz şirketine ön talepte bulunduklarını, 450 abone sayısı bildirdiklerini, ancak bu sayının yeterli görülmediğini ifade etti.
“AFJET BU YIL KESİNLİKLE ISITMIYOR”
Mahalle sakinlerinden Kadir Postalcıoğlu, “Mahalle sakiniyim ve Postalcıoğlu Apartmanı yöneticisiyim. AFJET’ten gelen sıcak su şu anda 41-43 ve 46 derece civarındadır. Binalarımızda arıza yoktur. Sorun gelen sıcak suyun yeterli sıcaklıkla olmamasıdır. Normalde o sıcak suyun 61-63 derece civarında olması gerekmektedir. Bu yıl kesinlikle ısınamıyoruz. Doğan Hızır arkadaşımızın söylediği gibi elektrik zammından sonra şu andaki sıcaklık daha da düştü. Düzenli ödememizi yapıyoruz. Şu anda benim ısınamadığım ama ödediğim rakam 700 ile 1000 TL arasında değişmektedir. Şu anda geceki sıcaklık derecem 15 derecedir. Gündüz saatlerinde ise oda sıcaklığım 20 derecedir. Sizden gazeteci olarak ricamız bu yayını ve şikâyetlerimizi, muhtardan da bilgi alarak sıkça tekrarlamanızdır. Anlattıklarımız yayınlandıktan sonra sonuç alamayacaksak toplanmamızın hiçbir anlamı yoktur. Lütfen gazeteci olarak bizi yalnız bırakmayın.” diye konuştu.
“MAHALLENİN KADINLARI OLARAK BİZ DOĞALGAZ İSTİYORUZ”
Mahalle sakinlerinden Zeliha Yıldız, mutfak ve banyoda tüp gaz kullandıklarını, bazı mahalle sakinlerinin ise banyoda elektrik kullanarak sıcak su ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. Yıldız, “Dervişpaşa Mahalle sakinleri olarak verdiğimiz paranın haddi hesabı yoktur. Neden bizim mahallemizde doğal gaz yok? Dervişpaşa gibi bir mahalle. Hiçbir yatırım yapılmayan bir mahalle. Sokaklarımız pislik içerisindedir. Her yer berbat. Şu mahallenin dört dörtlük bir mahalle olması lazımdı. Oy isterken istiyorlar çatır çatır veriyoruz, hizmete gelince yok. Özellikle biz bu mahalleye tüm hanımlar olarak erkekleri boşverin doğal gaz istiyoruz. Artık mutfaklarımızda bizimde ellerimiz yanmasın. Bütün mahallelerde doğalgaz var. En ücra köşede Çavuşbaş’ta var. Doğal gaz şebekesi mahallemizin dibinden geçiyor. Bizim mahallemize abonelik talebimize bir boru döşenemiyor mu? Doğalgaz aboneliği için yüz kere müracaatta bulunuldu. Yok, abone talep sayısının bini geçmesi lazımmış. Her mahallede bu sayı bini geçiyor mu? Abonelik için 600-700 kişilik imza topladık. Yinede şu mahalleye bir doğalgaz getirilemedi.” diye konuştu.
“EKSİ 27 DERECEDE BİLE ÜŞÜMEMİŞTİK”
Afyonkarahisar’da 10 yıldır yaşadığını ve hava sıcaklığının sıfırın altında 27 dereceyi gördüğü günleri de yaşadığını anlatan Zeliha Yıldız, “Isınamıyorum. Ben 10 yıldır Afyon’da ve Dervişpaşa Mahallesinde yaşıyorum. Ben Afyon’da eksi 27 derece soğuk olduğunu hatırlıyorum. O zaman bile biz evimizde hiç üşümedik, sıcaktı. Ben bu seneye kadar yelek giydiğimi hatırlamıyorum. Ya doğru düzgün iş yapsınlar ya da doğru düzgün iş yapacak insanları getirsinler. Görüşemeye gidiyorsunuz on kişiden geçiyorsunuz. On kişiyi atlatıyorsunuz size randevuyu 15 gün sonraya veriyorlar. Zaten 15 gün sonra da yaz gelecek” şeklinde konuştu.
“YÜZDE 35 ZAMMIN ALINMASINI İSTİYORUZ”
Mahalle sakinlerinden Hüseyin Ayva şunları kaydetti: “AFJET elektriği kendi üretiyor ama tüketime yüzde 35 zam koyuyor. Sadece işçi parasına zam geldiyse yüzde 35’lik zam niye? Yani biz yönetimdeyiz biz istediğimizi yaparız anlayışıyla halka hizmet edilmez. Tüm kurumlar halka hizmet etmek için vardır. Halkı soymak için yoktur. Bundan dolayı burada bir yanlışlık vardır. Bu zammın alınmasını hep birlikte istiyoruz.”
“DERVİŞPAŞA MAHALLESİ BAKIMSIZ”
Mahalle sakinlerinden Turan Cengiz şunları söyledi: “Mahallemizde iki tane inşaat yapılıyor. Pis su yola bırakılarak yoldan geçilemez bir halde çalışma yürütülüyor. Burada inanın Reisin kardeşlerinin evi var. Buna rağmen burası bakımsızsa diğer mahalleleri siz düşünün. Söyleyeceklerim bu kadar.”
“BENDEN TARAFA ALDIKLARI PARA HARAM OLSUN”
Mahalleli Mehmet Günay, AFJET müşteri temsilcisine ulaşma şansları olmadığını söyledi. Günay, “AFJET müşteri temsilcisine ulaşma şansımız yoktur. Telefonları devamlı meşguldür. Yetkililer, yönetim kurulunun on bin TL üzerinde maaş aldığı söyleniyor. Ama biz burada donuyoruz. Ben şahsım adına konuşuyorum. Onların aldığı paralar benden tarafa haram olsun.” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZI BURADA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Mahalleli Şükrü Şap, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i mahallelerine davet ettiklerini sorunlarına çözüm bulmasını istediklerini ifade etti. Şap, “Belediye Başkanımız bizden oy istedi verdik. Ama bize hizmet yok. Biz Belediye Başkanımızı burada görmek istiyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme