Dertlere deva Tuz Evi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da, sadece tuz ile bir çok derde derman olabilecek bir işletme açıldı. Nefes Tuzevi'nde, özel tasarlanan Tuz Odası'nın yanı sıra tuz lambası, tuz damlası gibi ürünler bulunuyor Dünyanın en yüksek sıradağları olan Himalaya'da 256 milyon yılda oluşan tuzlar, artık Afyonkarahisar'da satılıyor. Gazlıgöl Caddesi'nde açılan Nefes Tuzevi'nde Himalaya Tuzu'nun şifa veren özelliğinden yararlanılıyor. İşletmede tuz lambaları, [&hellip]

Dertlere deva Tuz Evi

Afyonkarahisar’da, sadece tuz ile bir çok derde derman olabilecek bir işletme açıldı. Nefes Tuzevi’nde, özel tasarlanan Tuz Odası’nın yanı sıra tuz lambası, tuz damlası gibi ürünler bulunuyor

Dünyanın en yüksek sıradağları olan Himalaya’da 256 milyon yılda oluşan tuzlar, artık Afyonkarahisar’da satılıyor. Gazlıgöl Caddesi’nde açılan Nefes Tuzevi’nde Himalaya Tuzu’nun şifa veren özelliğinden yararlanılıyor. İşletmede tuz lambaları, tuz kapsül ve damlalarının yanı sıra Tuz Odası bulunuyor.
HİMALAYA TUZU’NDA
84 MİNERAL VAR
Nefes Tuzevi İşletmecisi Yasemin Tosbeş, tuzun, insan vücudu için çok önemli olduğunu söyledi. Tosbeş, “Bir termal suda termal sıcak suda 32 mineral varken Himalaya tuzu 84 mineral içeriyor. Tuz sadece bir besin maddesi değildir, aynı zamanda su gibi tuzda aynen insan için vazgeçilmez bir enerji kaynağıdır. Tuz suyla birlikte hücrelerimizin içindeki ve hücre dışındaki sıvıyı oluşturur. Tuz suyla birlikte vücudumuzdaki ağır metalleri, toksinleri söker” dedi.
AVRUPA STANDARTLARINDA TUZ ODASI
İşletmenin üst katındaki Tuz Odası’nın, Avrupa standartlarında olduğunu belirten Tosbeş, Tuz Odası’nın duvarlarının ve zemininin tamamen tuzla kaplı olduğunu belirtti. Tosbeş, Tuz Odası’nda hastalıklara göre seans uyguladıklarını kaydederek “Türkiye’de Avrupa standardını yakalayan ve C belgesi alan tek Tuz Odası’nı kurmuş durumdayız. Tuz Odamız A kristal kaplanarak tuz terapi odası haline getirilmiştir. Astım, bronşit, egzama, sedef, kronik kulak burun boğaz hastalıkları ile uykusuzluk ve stres gibi sorunların giderilmesinde alternatif yöntem olarak kullanıldığı bilinen tuz odaları, odayı kaplayan tuz kalıbı atmosferdeki neme karşı tampon görevi görür. Tuz Odası’na günlük elbiselerle, parfüm olmadan giriliyor. Nefes egzersizi yan etkisi bulunmuyor 0-7 yaş grubu 20 dakika, 7 yaş üstü 40 dakika seanslara devam edebiliyor” diye konuştu.
HÜCRELER TUZ İLE YENİLENİYOR
Tuz Odası’nın içindeki tuzun ayda bir değiştirildiğini aktaran Tosbeş, şöyle devam etti:
“Tuz Odası’nda hücreler yenileniyor. Vücuda önemli ölçüde oksijen giriyor. Bununla birlikte seansların durumlarına göre ney sesi veriliyor. Bu da vücudu dinlendiriyor. Tuz Odası’ndaki seanslarla solunum hastalıkları, astım, nefes darlığı, bronşit, sinüzit, soğuk algınlığı, grip, öksürük, anfizem, saman nezlesi, farenjit, hırıltı gibi rahatsızlıkların önüne geçebiliyoruz. Seans fiyatlarımız uygun. Bu hizmetten yararlanmak isteyenler, 0272 215 59 29 numaralı telefondan bizi arayabilirler, ayrıca Facebook’ta da Nefes Tuzevi sayfasından bilgi edinebilirler.”
LAMBALAR, SAĞLIK İÇİN YARDIMCI
Himalaya Tuz Lambaları hakkında da bilgi veren Yasemin Tosbeş, “Tuz Lambaları da önemli bir ürünümüz. Lambalar yandığı sürece bakteri, virüs, mantar, parazit, polen, sigara dumanı, radyasyon salınımı gibi olumsuzlukları bertaraf eder. Bu lambalar, su içme ihtiyacını artırır, kan dolaşımını hızlandırır, iştahı açar, uykuyu düzenler, akciğerdeki titrek tüylerin iyi çalışmasını sağlar, dikkat dağınıklılığını düşürür” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme