Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dersi Derste Öğrendi, Kedisi Mars’tan Güç Aldı

Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavında tam puan alarak Afyonkarahisar’ın gururu olan Ömer Faruk Mumyakmaz, sınavda kazandığı başarının sırrını Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Mumyakmaz’ın ailesi ve öğretmenlerinden sonra en büyük destekçisi ise kedisi Mars oldu

VİDEOYU PAYLAŞ

Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavında tam puan alarak şampiyon olan öğrencilerden birisi Ömer Faruk Mumyakmaz. Şemşettin Karahisari Ortaokulu’nda yapılan deneme sınavlarında başarısının ayak seslerini duyurdu. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz ve Şemsettin Karahisari Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gülbahar Mumyakmaz’ın oğulları olan Ömer Faruk Mumyakmaz, “tam puan”ın sırrını Gazetemiz www.Kocatepegazetesi.com’a anlattı. Mumyakmaz, “Ben ders çalışmayı küçüklüğümden beri seviyordum. 7’nci sınıfın ikinci döneminden bu yana ders çalışmaya başladım. Özellikle 7’ci sınıftan 8’inci sınıfa geçtiğim yaz konulara başladım. Tüm konuları 1-2 ay önceden bitirdim. Çok değil, düzenli çalıştım. Günde 6-7 saat değil; 3-4 saat çalıştım; okuldaki denemelere iyi hazırlandım. Konu tekrarı yaptım. Onun dışında sınav stresini iyi yönettiğimi düşünüyorum. Benim kadar çalışan bazı arkadaşlarım sınav stresine yenik düştüler. LGS sürecinde dinlenmek de gerekli, uyku düzenimize dikkat etmeliyiz. Ben sabahçıyım, sabah 7.30’da okula gidiyordum. Bu nedenle erken yatıyordum” dedi.

DERSİ DERSTE ÖĞRENDİ, KEDİSİ MARS’TAN GÜÇ ALDI

TERCİHİ İSTANBUL’DAN YANA

Yanlış yaptığı soruların üzerine gitmekten çekinmediğini belirten Mumyakmaz, “Sabah 7.30’da okula gittikten sonra 13.10’da okul bitiyordu. Saat 14.45, 15.00 dolaylarında derse başlıyordum. Okulda öğrendiklerimi tekrar ettikten sonra test çözüyor, konuyla ilgili videolar izliyordum. Yanlış soru yaptığımda bunun üzerine düşüyordum; öğretmenlerimin hepsinin peşinden koşuyordum. Arkadaşlarım dışarıdayken beni çağırıyorlardı; ben çıkmıyordum. Bu bana motivasyon da oldu. Herkes oynarken ben ders çalışıyordum. Ben 8’inci sınıfın başından itibaren LGS’de tam puan yapıp İstanbul’da iyi bir liseyi tercih etmek istiyorum. İleride mühendis olmak istiyorum. Tavsiyem, çalışmak ve sınav stresini yönetebilmektir. Son bir ay kala rahat olmak gerekir” ifadelerini kullandı.

DERSİ DERSTE ÖĞRENDİ

Ömer Faruk Mumyakmaz’ın annesi ve aynı zamanda okulda öğretmeni olan Gülbahar Mumyakmaz ise “Okul olarak bizim geleneğimiz başarıdır. Bu yıl da benim oğluma nasip oldu. Dersi derste dinleyerek öğrendi. Teneffüslerde ben de görüyordum, öğretmenlerinin peşinden hep koştu. Evde kaliteli zaman geçirdi, anlamadığı konunun üzerinde durdu. Hem okuluna, hem öğretmenlerine, eşime, Ömer Faruk’un kardeşine çok teşekkür ediyorum. Bütün çocukların gönlüne göre olsun” dedi.

“AİLE OLARAK BASKI YAPMADIK”

Aile olarak Ömer Faruk Mumyakmaz’a “başarı” baskısı yapmadıklarını kaydeden Serkan Mumyakmaz ise “Biz oğlumuzun arkasında durduk. Herhangi bir baskı yapmadık. O’ndan birincilik beklemiyorduk. Bunu kendisi öngörüyordu. Sınava girmeden önce kendine güveniyordu, sınavdan sonra da ‘Babacığım tam puan’ dedi. Oğlumuzun her zaman yanında olduk. Öğrencilerimizin isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

DERSİ DERSTE ÖĞRENDİ, KEDİSİ MARS’TAN GÜÇ ALDI

“AİLEMİZE GURUR YAŞATTI”

Ömer Faruk Mumyakmaz’ın kardeşi, Atatürk İlkokulu mezunu, gelecek yıl Şemsettin Karahisari Ortaokulu’na başlayacak olan Bahattin Berk Mumyakmaz ise “Ağabeyime güvenim tamdı. O’na destek verdim. Mumyakmaz Ailesi’ne gurur yaşattı” diyerek Ömer Faruk Mumyakmaz’a sevgisini gösterdi.

MARS, O’NU HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

LGS Şampiyonu Ömer Faruk Mumyakmaz, “Yanından ayırmadığın bir uğurlu kalemin, silgin, defterin oldu mu” sorumuz üzerine “Ders çalışırken benim yanımda kedimiz Mars vardı. Masamda, bazen kitapların üzerine bile yattığı olurdu. Ders çalışmaya ara verdiğim anlarda sanki beni odaya çağırır gibiydi, masamdan ayrılmıyordu” dedi.

DİĞER VİDEOLAR