• Haberler
  • Genel
  • Ders çalıştıktan sonra, hemen bilgisayara koşmayın

Ders çalıştıktan sonra, hemen bilgisayara koşmayın

Türk Eğitim Derneği Üniversitesi Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu, Kocatepe'nin Renkleri projesinin kapanış töreninde öğrencilerle bir araya geldi. Beledioğlu, öğrencilerin konuları çalıştıktan hemen sonra bilgisayar başına oturmalarının, öğrencilerin aleyhine olduğunu söyledi Türk Eğitim Derneği Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve televizyon programı yapımcısı Süleyman Beledioğlu, Kocatepe'nin Renkleri projesinin kapanış töreninde öğrencilere çeşitli nasihatler verdi. Beledioğlu, özellikle gençlerin bilgisayar [&hellip]

Ders çalıştıktan sonra, hemen bilgisayara koşmayın

Türk Eğitim Derneği Üniversitesi Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu, Kocatepe’nin Renkleri projesinin kapanış töreninde öğrencilerle bir araya geldi. Beledioğlu, öğrencilerin konuları çalıştıktan hemen sonra bilgisayar başına oturmalarının, öğrencilerin aleyhine olduğunu söyledi

Türk Eğitim Derneği Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve televizyon programı yapımcısı Süleyman Beledioğlu, Kocatepe’nin Renkleri projesinin kapanış töreninde öğrencilere çeşitli nasihatler verdi. Beledioğlu, özellikle gençlerin bilgisayar alışkanlığı üzerinde durarak “Çalıştıktan sonra hemen bilgisayara girmeyin, cep telefonuyla konuşmayın, televizyon izlemeyin. Çalıştıktan sonra hemen gidin yatın. Siz uykudayken en son çalıştığınız konuyu beyniniz öğrenir. İnsan beyni uykudayken çalışır, bunun en büyük kanıtı rüyadır. Ders çalışmaktan sonra hemen bilgisayarı açmayın. Ders çalıştıktan en az bir saat sonra bilgisayar açın. İnsan beyni ders çalıştıktan sonra, mola verdiği zaman bilgileri düşünceye dönüştürür ve öğrenir. Konu çalışırken 40 dakikada bir 10 dakika mola verin” dedi.
UYKUDA HÜCRELER YENİLENİYOR
Beslenme ve uykunun da başarının önemli unsurları arasında yer aldığına dikkat çeken Beledioğlu, “Beslenme uyku ve başarı arasındaki ilişki uzun bir konu. Tıp bilimi der ki, uyku insan beynindeki hücrelerin gelişmesini doğrudan etkiliyor. Sizin yaşınızda uyku 7 saatin altına inmemeli. Sakın ha uykusuz kalarak yaptığınız çalışmaların aklınızda kalacağını düşünmeyin” diye konuştu.
FONDA KLASİK
MÜZİK DİNLENEBİLİR
Müzik dinleme konusunda da bir rapor hazırlandığını, bu raporda da çeşitli verilerin paylaşıldığını söyleyen Beledioğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Müzik dinleyerek ders çalışılır mı, çalışılmaz mı? California Üniversitesi’nde bir araştırma yapılıyor. Müzik dinlemenin öğrenmeye katkısını araştırıyorlar. Bu işin içinde insan beynini araştıran nörologlar da var. Mozart Etkisi adı altında bir rapor hazırlanıyor. Bu raporda deniyor ki eğer konu çalışırken klasik müzik dinlenir ise konu çalışırken matematik ve mantıksal algılamanın arttığı ortaya çıkıyor. Klasik müzik dinleyerek matematik ve mantıksal algılamanızı artırabilirsiniz. Rapora göre kulaklıkla dinlenilmesi faydalı ama benim araştırmaların müziğin fondan gelmesinin yararlı olacağını söylüyor. Soru çözerken neden müzik dinlemek yararlı değil. Çünkü soruda içerideki bilgiyi dışa doğru çıkartarak işler. Asıl önemli olan, gerçek sınavda müzik yok. Beyninizi müzik dinleyerek soru çözmeye alıştırırsanız, 20 dakika kadar düşük algı seviyesinde soruları çözersiniz. Türkçe, sözünü anladığınız müzik, sizin kendi içine çekiyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme