Dernek Kurulmadan Başkanlık Yarışı Başladı

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği'ne karşı bazı muhtarların yeni bir dernek kurma çabası içine girdiği belirtiliyor. Ancak bu yeni oluşumun dernek başvurusu için 7 kişilik kurucular listesini hazırlaması, 16 kişilik de genel kurul üyesine ulaşması gerekiyor. Yeni oluşumda henüz toplam 4 muhtarın olduğu biliniyor

Başkanlığını Suat Uygur’un sürdürdüğü Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği’ne alternatif olarak bazı muhtarların yeni bir dernek kurmayı planladığı belirtiliyor. Hatta yeni oluşumun dernek isminin bile hazır olduğu ileri sürüldü. Söylentiler ayluka çıkmışken, muhtarların yeni bir dernek için gerekli başvuruyu yapmadığını belirtiliyor.

GEREKLİ SAYIYA ULAŞAMADILAR

Derneklerle ilgili mevzuata göre yeni bir dernek kurmak için 7 kişilik kurucu üye listesi oluşturulması gerekiyor. Bununla birlikte 16 kişilik genel kurul listesi oluşturulmadan dernek kurulma işlemi tamamlanamıyor.

ORTADA DERNEK YOK; 4 KİŞİ BAŞKAN OLMAK İSTİYOR

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği’ne karşı dernek kurmak isteyen 4 muhtar bulunuyor. Bu muhtarlardan ilki Güvenevler Mahalle Muhtarı Erdal Balıbey, ikincisi Erenler Mahalle Muhtarı Mehmet Eroğlu, üçüncüsü ise Taşpınar Mahalle Muhtarı Şükrü Biçer, dördüncüsü ise Mecidiye Mahalle Muhtarı Deniz Özcan. Yeni oluşumun kuracağı iddia edilen dernekte, bu 3 isim arasında şimdiden başkanlık yarışı başladığı biliniyor.

SEÇİMDEN ÖNCE, SEÇİMDEN SONRA

Öte yandan Güvenevler Mahalle Muhtarı Erdal Balıbey’in 31 Mart 2024 seçimlerine kadar AK Partili adayları desteklerken 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın paylaşımlarına kendi sayfasında yer verdiği görülüyor.

Bakmadan Geçme