• Haberler
  • Gündem
  • 'Derneğimize soruşturma açılmasının acısını yaşıyoruz'

'Derneğimize soruşturma açılmasının acısını yaşıyoruz'

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, 2017 yılının şehit aileleri ve gaziler özel son programını hafta sonu düzenledi.Afyonkarahisar 22. Dönem Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, 'Şehit Aileleri ve Gazilerle Keşkek Buluşması programı düzenledi. Fuar düğün salonunda yapılan programa yaklaşık 400 kişi katıldı.YILIN SON PROGRAMI KEŞKEK DAVETİŞehit aileleri ve gaziler yöresel [&hellip]

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, 2017 yılının şehit aileleri ve gaziler özel son programını hafta sonu düzenledi.
Afyonkarahisar 22. Dönem Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, “Şehit Aileleri ve Gazilerle Keşkek Buluşması programı düzenledi. Fuar düğün salonunda yapılan programa yaklaşık 400 kişi katıldı.
YILIN SON PROGRAMI KEŞKEK DAVETİ
Şehit aileleri ve gaziler yöresel keşkek ikramı yapılan kahvaltı programında tüm davetlilerle yakından ve tek tek ilgilenen Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak programın açılış konuşmasını yaptı. Şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Koçak, “Afyonkarahisar kamuoyunun bildiği üzere şehit ailelerimiz ve gazilerimizle her yıl birkaç kez büyük buluşmalarımız oluyor. Bu defasında arkadaşlarımızla istişare ederek hem bir yılın sonunda hem gelecek yılın başında bir araya gelmek istedik. Bizim gerçekten şeref ailelerimiz ve baş tacı ailelerimiz olan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile keşkek buluşmasında bir araya gelelim. Hem keşkeğimizi yiyelim hem hep beraber şehitlerimizi rahmetle yad edelim. Bu günü güzel bir şekilde ihya edelim diye düşündük. Sizlerde sağ olun bu soğuk günde evlerinizi ve sıcak odalarınızı terk edip geldiniz” dedi.
“BİZ ŞEHADETTEN KORKMAYIZ”
Türk milletinin şahadetten ve şehit vermekten korkmadığını söyleyen Dr. Mahmut Koçak, ülke olarak her dönem diyet ödeyerek başlar dik onurlu yaşadıklarını kaydetti.
Koçak, “Biz Afyonkarahisar’lılar olarak büyük bir tarihin çocuklarıyız. Bir tarafımızda Sultan Divani Hazretleri var. Böylesine hoşgörüyü sevgiyi Anadolu topraklarına sahip çıkan Atalarımızın çocuklarıyız biz. Biz yine Kocatepe’de destan yazan Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerin gölgesinde büyüyoruz. Bizim unutulan bir sanatçı ve kültürel yüzümüz var. Bu yüzümüz de Şemsettin Karahisar-i Hazretleri ile var. Türkiye’deki o büyük camilerin ve eserlerin bütün hat sanatlarını tarihe nakşetmiş yüzlerce yıldan beri bu gün hala hayranlıkla izlediğimiz o hat sanatlarını yazan Şemsettin Karahisar-i Hz. Böylesine mana ile sanatı birleştiren çok büyük zattır. Biz büyük bir tarihin büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Dolayısıyla biz şahadetten ve şehit vermekten korkmayız” diye konuştu. Koçak şehit aileleri ile birlikte gönül köprüleri kurmak adına Türkiye’nin dört bir yanını dolaştıklarını, Diyarbakır’da evladını terör örgütüne kaptıran annelere de destek verdiklerini hatırlattı.
 “SİZLER SEÇİLMİŞ İNSANLARSINIZ”
Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı programın ikinci konuşmacısı oldu. Afyonkarahisar’da şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Arıcı, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duydum. İyi ki varsınız. Sizler seçilmiş insanlarsınız. Şehitlerimiz seçilmiş insanlarsınız. Onlarla gazilerimizle ülkemiz var ve bizler varız. Eğer özgürlük içerisinde yaşıyorsak 1071 yılından itibaren buraları yurt ediniyorsak bizler şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bu güne kadar geldik ve bundan sonrada var olmaya devam edeceğiz” dedi.  
KOCABIYIK KOÇAK’I ÖVDÜ
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, programı düzenleyen Dr. Mahmut Koçak’a teşekkür etti. Kocabıyık şöyle konuştu: “Bizi bir araya getiren gönülleri bir insanları bir araya getiren bu gün şerefli şanlı toplulukla bizi buluşturan Dr. Mahmut Koçak’a çok teşekkür ederim. Söyleyeceklerimi yüreğimden geldiği gibi söylüyorum; Mahmut Koçak ismi geçtiği zaman benim yüreğimde büyük bir sevgi oluşur. Hatta bir büyük hayranlık duygusu oluşur. Ben ömrümde bu kadar çalışkan bir insan görmedim. Kendisi için yaşamayan hatta ailesi için bile yaşamayan vatanı milleti ve Afyonkarahisar için yaşayan, şehit aileleri ve gazilere kendini adamış böyle iyi yürekli bir insan görmedim. O yüzden bilhassa şehit aileleri ve gazi ailelerimiz Afyon’un böyle bir evladı olduğu için şehitlerimizin manevi hatırasını bu kadar güzel taşıdığı ve ona hizmet ettiği için özellikle bizlere örnek olduğu için iftihar etmeliler. Ben de kendisine çok teşekkür ediyorum.”
Kocabıyık 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından devlet anlayışında bir çok değişiklik olduğunu belirterek bu noktada şehit aileleri ve gazilere de büyük rol düştüğünü kaydetti. Şehit yakınları ve gazilere “Artık devletin sahibi sizlersiniz” diyen Kocabıyık şunları söyledi:
“Devlet artık gerçek sahibinin sizler olduğun bilerek davranacak. Şehit ve gazi yakınlarımız devlette öncelikle kadro sahibi olacak. Hiçbir şehit ya da gazi yakının bu devlete ihanet etmeyeceğini biliyoruz. Bunun önemini de 15 Temmuz’da bir kez daha anladık. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların yakınları sadece manevi anlamda değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası anlamında da büyük önem taşımaktadır. Devlet öncelikle sizlere emanettir”
KUMARTAŞLI’DAN VALİLİK’E TEPKİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı programın son konuşmasını yaptı. Afyonkarahisar Valiliği ile aralarında yaşanan tartışmaya vurgu yapan Kumartaşlı, “Ne yazık ki konuşmalarda belirtilen yakınlığı biz Afyonkarahisar’daki bazı kamu kurumlarında göremiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı nezdinde, devletin en üst makamlarında şehit aileleri ve gazilere yönelik yakınlığı görebilirken, Valilik’in şahsi düşmanlıkla derneklerine soruşturma açmasının acısını yaşadıklarını belirten Kumartaşlı, “Olsun biz yine de devletimiz için yeniden çatışmaya, gerekirse şehit olmaya hazırız. Türkiye’nin her yerinde şehit ailelerimize ve gazilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki bu birlik ve beraberlik dosta güven düşmana korku verir. Programı düzenleyen Sayın Mahmut Koçak’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından şehitler için Mevlid-i Şerif okutularak dualar edildi.
PROGRAMA GENİŞ KATILIM
Programa; Şehit aileleri ve gazilerin yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Bakanı Dr. Abdurrahman Arıcı, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, ESKKK Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı çok sayıda esnaf, işadamları, siyaset ve spor camiasının tanınan isimleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri, Dr. Mahmut Koçak’ın merhum annesi ve basanının talebeleri geniş katılım gösterdi.

Bakmadan Geçme