• Haberler
  • Genel
  • 'Derin güçler fırsat kolluyor' – Kocatepe Gazetesi

'Derin güçler fırsat kolluyor' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da katıldığı bir toplantıda ülkede geçmiş yıllarda yaşanan suikastlerle ilgili konuştu. Suikastlerin, belirli çevrelerin işine yaradığını belirten Balkanlıoğlu, 'Derin güçler, kendilerini göreve davet edilmiş addederek milletin ensesinde boza pişirmek için fırsat kolluyorlar' dedi Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürleri ile Personeli Eğitim Semineri, Afyonkarahisar Korel Termal [&hellip]

“Derin güçler fırsat kolluyor”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da katıldığı bir toplantıda ülkede geçmiş yıllarda yaşanan suikastlerle ilgili konuştu. Suikastlerin, belirli çevrelerin işine yaradığını belirten Balkanlıoğlu, “Derin güçler, kendilerini göreve davet edilmiş addederek milletin ensesinde boza pişirmek için fırsat kolluyorlar” dedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürleri ile Personeli Eğitim Semineri, Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de başladı. 4 gün boyunca devam edecek toplantının açılışına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz’ün yanı sıra Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlükleri’nden toplam 243 kişi katıldı.
MİKROP BENZETMESİ
Seminerde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Koruma Dairesi’nin son derece önemli olduğunu, çeşitli örneklerle açıkladı. Balkanlıoğlu, “Memleketin liderlerinin ve hedef olabilecek insanlarının korunması, memleketin büyük ekonomik kuruluşlarının hedef alınması ve bunların korunması, kamuoyunda infial yaratabilecek insanların korunması son derece önemli. Bazen bir insana düzenlenen suikast o ülkede rejim değişikliğine yol açıyor. Devletimizi vücut gibi kabul edersek, vücutta da mikroplar, kanser hücreleri, o vücudu içten içe kemirip yok etmek istiyorlar. Bazen bizim ülkemizin istikrarlaştırması veya ekonomik açıdan sıkıntılarla boğuşması, iç istikrarsızlıkla boğuşmasından medet uman bazı dış güçler de içerimizi karıştırabiliyor. Bazen ‘ben en doğruları biliyorum, zorla bunu memlekete dikte ettirmem lazım’ diyen insanlar karıştırabiliyor” dedi.
DERİN GÜÇLER
BOZA PİŞİRİYOR
2010 yılında, kapatılan Demokratik Toplum Partisi’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Samsun’da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da Kayseri’de saldırıya uğradığını hatırlatan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti: “Samsun’da bir muhalefet lideri yumruk yemişti, İl Emniyet Müdürü gitti oradan, sonra Vali de değişti. Kayseri’de Bakanımız yumruk yedi, orada da sıkıntılar oldu. İl Emniyet Müdürü’nün gittiğini hatırlıyorum. Vali de yıprandı. Koruma Şube son derece önemli. Sezgileri çok kuvvetli ve kaliteli insanların burada çalışması lazım. Bazen toplumda son derece çevresi olan sosyal bir kesimi temsil eden bir insan suikaste kurban gidiyor. Ondan sonra devlete, hükümete veya belli bir sosyal tabakaya projeksiyonlar tutuluyor ve bunlar suçludur diye ilan ediliyor. Bu tür uygulamalar çoğaldıkça rejim tartışılır hale geliyor. Derin güçler, kendilerini göreve davet edilmiş addederek milletin ensesinde boza pişirmek için fırsat kolluyorlar. Geçmişte buna benzer şeyler oldu.”
DANIŞTAY, MUMCU, HABLEMİTOĞLU
Son 20 yılda yaşanan suikastlerin rejimle ilgili soruları gündeme getirdiğine işaret eden Balkanlıoğlu, “Danıştay saldırısını hatırlayın. Uğur Mumcu ya da Necip Hablemitoğlu gibi popüler şahıslara yöneltilen suikastlar… Kimin ne yaptığı belli değil ama sonuçta bazı insanlar bu işten suçlandılar. Oradan bazıları kendisine durumdan vazife çıkardı. Koruma son derece önemli. Düşünebiliyor musunuz Boğaz Köprüsü gibi çok hassas ve kritik yerler, havaya uçuverse üzerinde arabalarla. Memleketin ekonomisinin yanı sıra her şey sarsılır. O nedenle yaptığımız görev Emniyet birimleri içinde bence en önemli görevlerden” ifadelerini kullandı.
GÖBEK HAVA YASTIĞI ETKİSİ YAPTI
Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, korumanın “feda etmek” anlamına geldiğini vurgulayarak “Koruma demek, hayatını ortaya koymak demek. Geçmişte galiba Süleyman Demirel düşerken, Koruma Müdürü altına yatıverdi. Göbeğinin üstüne düştü. İki göbek çarpışınca hava yastığı gibi tesir etti. Düşse bir tarafını kırsaydı bayağı bir sıkıntıydı” dedi. (Kocatepe)

“Emniyet kemeri” uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural ise koruma yetkililerine “emniyet kemeri” uyarısı yaptı

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural, Koruma Şubesi’nde çalışan görevlilerin isteyerek ya da istemeyerek hız sınırını aşmak zorunda kaldığını söyledi. Vural, “Biz geçen hafta İl Emniyet Müdürleri Toplantısı’nda da bir araya geldik. Orada bir konunun üzerinde özellikle durmuştuk. Sayın Genel Müdürümüze emniyet kemeri takma konusunda bir söz verdik. Hepimizin maalesef ihmal ettiği fakat yüreklerimizi sızlatan bir konu. Kemer takmadığımız için birçok arkadaşımızı kaybediyoruz. Dolayısıyla özellikle Koruma Birimi’nde çalışan arkadaşlarımız, araç ile kişi koruyan arkadaşlarımız zaman zaman isteyerek ya da istemeyerek hız sınırlarını aşabiliyorlar. Dolayısıyla ‘kemer beni sıkıyor, bu şekilde ben koruma vazifemi yapamam’ diye doğru olmayan ifadelerle hayatımızı tehlike altına alıyoruz. Arkamızda gözü yaşlı bizleri bırakıyoruz” dedi.
ALDATICI APARATLAR TAKILMASIN
Kendisinin de emniyet kemeri taktığına işaret eden Vural, “Biz söz verdik. O sözümüzü ben tutmaya çalışıyorum. Gelirken arkada oturmama rağmen kemerimi taktım. Şoförüme de kemerini taktırdım. Son zamanlarda kemerin ikaz ışığını, ikaz sesini giderici aparatlar çıktı. Arkadaşlar onu emniyet kemeri bölümüne takarak o sesi oradan kaldırıyorlar. Sözde rahat hareket ediyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle bunu ne kullanın, ne de kullandırın. Biz nasıl Genel Müdürümüze söz verdik ve bunu uyguluyorsak, sizler de burada kendinize ve ailenize söz vererek bunu lütfen uygulayın, uygulatın” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme