Deri bağışında din kurumları destek bekliyor
İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu düzenlediği basın toplantısında Kurban Bayramı öncesi yapılan planlamalar hakkıda bilgiler verdi. Kolcu, kurban deri bağışında din hizmetleri veren kurumların gözetilmesi noktasında destek beklendiğini belirtti YURT İÇİ 575 TL YURT DIŞI 400 TL İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, her yıl Kurban Bayramı'nda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı işbirliği ile vekalet [&hellip]
İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu düzenlediği basın toplantısında Kurban Bayramı öncesi yapılan planlamalar hakkıda bilgiler verdi. Kolcu, kurban deri bağışında din hizmetleri veren kurumların gözetilmesi noktasında destek beklendiğini belirtti
YURT İÇİ 575 TL YURT DIŞI 400 TL
İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, her yıl Kurban Bayramı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı işbirliği ile vekalet yoluyla kurban kesimi gerçekleştirildiğini kaydetti. Kolcu, kesilen kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının önemine değindi. Bu faaliyetin uzun yılardan beri devam ettiğini kaydeden Kolcu; “Dünya da ki ihtiyaç sahibi millet ve insanlarla özellikle Müslümanlar ile Türk Milleti’nin irtibat kurması bu yolla sağlanıyor. Araya dostluk, kardeşlik ve imkanları paylaşmanın en güzel sahneleri yaşanıyor. Mutluluk veren güzel gelişmeler. Dünyanın çok farklı ülkelerinde vekalet yoluyla kurban kesimi devam ediyor. Bu yıl vekalet yolu ile Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Diyanet Vakfına kurban kestirmek isteyenler için yurt içi kesim ücreti 575 TL, yurt dışı kesim ücreti 400 TL olarak tespit edilmiş durumda. Arzu edenler bu ücretleri bankalara yatırabiliyorlar. Bu ücretlerin en geç 3 Ekim tarihine kadar yatırılmış olması gerekiyor. PTT iş yerleri ve bankalara gitmeden de il ve ilçe müftülüklerine direk gelerek bu ücretler yatırmak mümkün.” dedi.
İHTİYAÇ SAHİPLERİ GÖZETİLİYOR
Vekalet yolu ile kurban kestirenlerin telefonlarına kurban kesimi ardından mesaj gönderilerek bilgi verildiğini aktaran Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, kurban etlerinin çok farklı ülkelerde kesildiğini ifade etti. Moğalistan’da Müslümanlar’ın bulunduğu bir kente yaptığı ziyarette binden fazla sayıda kurban kesildiği gözlemini aktaran Kolcu; “Moğalistan’a ulaşım uçak ile 9-10 saat kadar süren bir ülke. Dünyanın her köşesine, Afrika’nın çok farklı yerlerine, Türki Cumhuriyetler de, Balkanlar’da ihtiyaç duyulan tüm bölgelere vekalet yolu ile kesilen kurban etlerinin dağıtımı yapılıyor. O bölgelerde ki din kardeşlerimiz ile bizim aramızdaki irtibat sağlanıp pekişmiş oluyor. Bir yıl boyunca et görmemiş insanların Müslümanlar’ın katkıları ile et ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri önem taşımaktadır.” diye konuştu.
DERİ BAĞIŞINDA
DESTEK BEKLENİYOR
Kurban derileri ile ilgili olarak bu yıl farklı bir uygulamanın gündeme geleceğini açıklayan Galip Kolcu, daha önce sadece bir tek kurumun topladığı deri ve bağırsakların bu yıl itibariyle dini hizmetlerde kullanılmak üzere bunları toplamanın serbest bırakıldığını kaydetti. Kanun değişikliği ile bunun yapıldığını aktaran Kolcu; “Kurban derisi ve bağırsaklarını herkes toplayabilecek. Diyanet Vakfı olarak ilimizde bir komisyon oluşturduk. Komisyon çalışmaları sürüyor. Afişler bastırıldı, inşallah Afyon’da da kurban derisi toplayacağız. Bu derilerden elde edilen paraları da ilimizde ki beş yatılı Kuran Kurslarının iaşesi ve ihtiyaçlarında kullanacağız. İnşallah bu yıl başlangıç olacak. Hemşehrilerimizden bize bu konuda destek olmalarını bekliyoruz. Kuran kurslarımızda güzel hizmetler veriliyor, hafızlar yetiştiriliyor. Bu yıl Kuran Kurslarımızın bazılarında kapasite artırma yoluna gidildi. Din hizmeti bir defa çok önemli bir hizmet. Din görevlisi baştan iyi yetişirse topluma kaliteli din hizmeti verilir. Bu gerçek gözardı edilmemeli. Bu konuda hassasiyet gösterileceğine inanıyoruz. Kazasız, belasız, mutlu, huzurlu bir Kurban Bayramı diliyorum.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi