• Haberler
  • Gündem
  • 'Derdimiz, gayemiz, ülkemizin teknolojide de söz sahibi olması'

'Derdimiz, gayemiz, ülkemizin teknolojide de söz sahibi olması'

  Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'nin cari açığının kapanmasına katkıda bulunma amacıyla Vestel ile 'Ülkemi Seviyorum, Yerli Telefon Kullanıyorum' sloganıyla ortak bir kampanya başlattı. Kampanyanın tanıtım toplantısı, Korel Termal Otel'de düzenlendi. Tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım,  Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye’nin cari açığının kapanmasına katkıda bulunma amacıyla Vestel ile “Ülkemi Seviyorum, Yerli Telefon Kullanıyorum” sloganıyla ortak bir kampanya başlattı. Kampanyanın tanıtım toplantısı, Korel Termal Otel’de düzenlendi. Tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım,  Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Hava Meydan Komutanı Hava Sistem Albay Özgür Büyüköztürk, Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Murat Diker, Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
CARİ AÇIĞIN YÜZDE 10’U
TELEFONLAR NEDENİYLE
Toplantıda kampanya hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Mevcut haliyle cep telefonları, iletişim amacını çoktan aşıp, bilgi paylaşımı ve sosyal ağlara erişim amacıyla günün uzun saatleri elimizden düşmez olmuştur. Ülkemiz her yıl 5 milyar dolara yakın bir bedeli yurt dışına ithal cep telefonları için ödemektedir. Bu rakam ülkemizin cari açığının yaklaşık yüzde 10 ila 20’sine tekabül etmektedir. Devlet büyüklerimiz özellikle son 5 yıldır savunma sanayi başta olmak üzere yerli teknoloji üretimi konusunda seferberlik başlatmıştır .Dışa bağımlılığın stratejik olarak ülke güvenliğini tehdit ettiği birçok alanda, dünyadaki benzerlerinden daha başarılı yerli ürünlerin geliştirilmesine öncülük etmişlerdir. Katma değeri yüksek teknolojili ürün geliştirme ve inovasyon konusunda her zaman başı çekmiş olan Vestel Grubu, akıllı telefon üretiminde dünyadaki rakiplerine eş değer bir ürün geliştirmeyi başarmıştır. Venus serisi olarak piyasaya sürülen akıllı cep telefonları, hem ülke insanımız hem de yurt dışındaki kullanıcılara hitap eden, beğenilir ve tercih edilir bir ürün olmuştur” dedi.
DÖVİZLER, TÜRKİYE’YE TERÖR OLARAK DÖNÜYOR
Çoban, neden yerli malı telefon kullanılması gerektiğini de şöyle açıkladı:
“İlk iki gün IOS işletim sistemli telefondan, android işletim sistemli telefona geçme konusunda alışma ve adaptasyon sürecini atlattım. Şimdi ise yeni telefonumu artık büyük bir memnuniyetle kullanıyorum. Bu durumu gördükten sonra neredeyse 3-5 katı bedelle satılan ithal telefonlara ödenen dövize acıdım. Üstelik bu ödediğimiz dövizlerin PKK, PYD, DAES ve FETÖ gibi ülkemize düşman terör örgütlerini pervasızca destekleyen ülkelere gidiyor olması beni daha da yaraladı.Bu milli şuur ve ruhla; Afyonkarahisar Belediyesi olarak yüzde 70’lik yerli üretim oranıyla, yerlilik oranı en yüksek cep telefonunu üreten Vestel firması ile işbirliği yaptık ve Türkiye çapında ‘Ülkemi Seviyorum, Yerli Cep Telefonu Kullanıyorum’ kampanyası başlattık. Bu kampanya çerçevesinde ilimiz valisi başta olmak üzere protokolümüze, milletvekillerimize, askeri ve mülki erkâna Meclis’te grubu bulunan siyasi parti il başkanlarına birer adet Vestel Venus marka cep telefonu hediye edilmiştir. Yine şahsım, başkan yardımcılarım, danışmanım, tüm daire müdürlerim bu kampanyaya dahil olarak ithal cep telefonu yerine yerli cep telefonu kullanmaya başlamışlardır.”
İŞADAMLARIMIZ VE
EMEKÇİLERİMİZİN ÖNÜ AÇILSIN
Türkiye’nin kendi içine kapanık bir ülke olmasını istemediklerini, teknolojide yarışabilir bir ülke için gayret gösterdiklerini hatırlatan Çoban, “Malların ülkeler arasında serbest dolaşımını esas alan küresel ticaretin ve mübadele gerçeğinin elbette savunucusuyuz. Yerli malı tercih edişimiz; içe kapalı, korumacı, otarşik, kendi yağıyla kavrulan bir ekonomik modeli savunduğumuz şeklinde yorumlanmamalıdır. Derdimiz, gayemiz, ülkemizin teknolojide de söz sahibi olması, kendi mühendislerimize, emekçilerimize ve iş adamlarımıza kaliteli ürün üretme konusunda bir fırsat vermek, güvenmek, cesaretlendirmek ve önlerini açmaktır.
Bu vizyonla Bakanlıklar başta olmak üzere valiliklerimizi, belediye başkanlıklarımızı ve bütün idari makamları, meslek odalarını ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve tüm halkımızı ‘Ülkemi Seviyorum Yerli Cep Telefonu Kullanıyorum’  kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Teknoloji yarışında güzel ve kaliteli ürünler geliştirerek ülkemizin cari açığının azalmasına katkıda bulunan, yaptıkları istihdam ve ihracatla ülkemizi büyüten Vestel Şirketleri başta olmak üzere tüm yerli firmalarımıza buradan şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

ATATÜRK VURGUSU
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ten örnek verdi. Çoban, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyayı sarsan 1929 Buhranı döneminde yerli malı kullanımı konusu üzerinde hassasiyetle durması ve tasarruf bilinci oluşturma gayretleri, hatta yerli malı kullanımını milli bir yeminle adeta seferberliğe dönüştürmesi, konunun ülkemiz açısından her dönemde önemini ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

VESTEL VENUS, DÜNYA
MARKALARI İLE YARIŞIYOR

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, ürettikleri cep telefonu markası olan Venus’ün dünyanın sayılı markaları ile yarışır hâle geldiğini belirtti

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Venus markası ile ürettikleri yerli cep telefonunun pek çok yönden Türk insanına hitap ettiğini kaydetti. Erdoğan, “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı teknoloji şirketleri arasında yer alan bir marka olarak, Türkiye’nin ilk ve tek yerli telefonu Venus’ü bundan 2 yıl önce kullanıcılarımızla buluşturduk. Vestel City’deki mühendislerimiz ve bin 400 kişilik Ar-Ge kadromuzla yerli tasarım ve üretimin bir eseri olarak büyük bir başarıya imza attık. Geçen 2 yıl boyunca farklı modeller ile Venus’ün özelliklerini geliştirerek, tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Yeni model üretirken hem trendleri takip ediyor hem de tüketicilerimizin geri bildirimlerini dikkate alıyoruz” dedi.
EKONOMİYE KATMA DEĞER SAĞLIYOR
Türkiye’nin ilk akıllı telefonu Venus’ün, dünya markalarıyla rekabet eden tasarımı ve teknolojisi ve ulaşılabilir fiyatıyla tercih sebebi olduğunun altını çizen Turan Erdoğan “Venus aynı zamanda yabancı markalı telefon ithalatını azaltarak cari açığın azalmasına yardımcı olacak büyük bir fırsat. Ülkemizin ihracat kapasitesinin artırılmasına önemli katkıda bulunduğuna inandığımız Venus, önemli bir iş hacmi oluşturup istihdama ve Türkiye’ye büyük bir katma değer sağlıyor. Venus bu ülkenin gurur kaynağı. Venus’ün Türkiye’ye kazandırdıklarının farkında olarak böylesine önemli bir destek veren Afyonkarahisar Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

TURAN ERDOĞAN’DAN BAŞKAN ÇOBAN’A ZİYARET
toplantısı öncesi Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.Vestel yetkililerinin de yer aldığı ziyarette kampanyanın detayları görüşüldü. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarını ilimizde ağırlamaktan  büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

GÜNÜMÜZ SAVAŞLARI, TEKNOLOJİ İLE OLUYOR

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, her dönemde savaşların teknolojik üstünlük kurularak yürütüldüğünü belirtti. Yıldırım, bu çerçevede yerli firmaların ürettikleri teknolojilerin önemine dikkat çekti

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, teknolojinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Yıldırım, “Özellikle ülkeler birbirine üstünlük sağlamak için savaş teknolojilerini üretmeyle ve geliştirmeye başladı. Her dönemin savaşı bakıyorsunuz ki bir takım teknolojilerin gelişmesine ve bilimin ilerlemesine de bir taraftan vesile oldu. Günümüzün savaşları daha çok ekonomik, ticari ve teknolojik savaşlar oluyor. Tarihten kendimizi soyutlayamayacağımıza ve ayıramayacağımıza göre bizimde bu teknoloji yarışında biran önce yerimizi almamız gerekir. Bugün memnuniyetle görüyoruz ki bizimde önemli firmalarımız, şirketlerimiz var ve bu şirketlerimiz ARGE birimleri ile de kendileri teknolojiyi üreterek özellikle ellerinden geleni en iyi şekilde yapıyorlar.Dünyada rekabet edemeyeceğimiz hiçbir şey yok. 1980 yılına kadar Güney Kore ile aynı durumdaydık ama 1980 yılından sonra bakıyoruz ki birden bire makas açılıyor. Bizim 1940- 1950 yıllarında üretmeye çalıştığımız teknolojiler bir şekilde geri bıraktırıldı. Eğer o günün araba şirketi desteklenseydi, o gün otomobil üreten arkadaşlarımız desteklene bilseydi belki bugün 4-5 adet araba markamız olacaktı ve bütün dünyaya ihracat yapabilecektik” dedi.
UÇAK DA ÜRETİRİZ, OTOMOBİL DE
Vali Aziz Yıldırım “Otomobil üretmek bir şey değil, uçak üretmek bir şey değil, bunları yapabiliyoruz artık. Ama bunların içerisine günümüzün gerektirdiği teknolojiyi hatta geleceğin teknolojisini belirleyecek yazılımları koyabilmek, işte işin asıl püf noktası buradadır. Ben Vestel’i tebrik ediyorum ve burada Türkiye’deki teknolojinin geliştirilmesi için bu alanda, burada konumuz bu olduğu için söylüyorum yoksa başka alanlarda önemli firmalarımızda var ve hepsi de ellerinden geleni yapıyorlar. Bugün ürettikleri telefonu alın kendiniz bakın ve Vestel tarafından üretildiğini bilmeseniz her hangi yabancı bir markadan iyi olduğunu çok rahatlıkla görebilirsiniz. Baktığınızda bir Güney Kore veya Amerikan malı akıllı telefondan hiçbir farkı yok. Sayın Turan beyin özellikle bahsettiği bir şey var ki içinde yerli diyebileceğimiz, bize daha sıcak gelen bir takım güzellikler konulmuş. Bunlarda yerli olmasını asıl temin eden bize sıcak ve tatlı gelen bir takım yazılımlar ve birtakım özellikler olmuş. Çünkü biz, bizim ihtiyacımızı yabancının bildiğinden daha iyi biliriz. Öyle ise bizim arkadaşlarımızı teşvik etmek, desteklemek çok önemli bunu defalarca söylemeli, hatta başka üretici varsa onlarında reklamını yapalım hiç problem değil. Onlarda gelsinler ve üretim yapsınlar onlarında tanıtımını yapalım. Yerli üretime dönmek çok önemli bir konu” dedi.

VESTEL, TELEFON PAZARINDA ÜÇÜNCÜ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Ülkemi Seviyorum Yerli Cep Telefonu Kullanıyorum” kampanyasının basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Vestel olarak üretiminin 3’te ikisini ihraç eden bir firmayız. Bununda Avrupa ülkelerine çoğunu ihraç ediyoruz. Biz 2 milyar dolardan fazla bir ihracatı Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Televizyonda zaten açık ara pazar lideriyiz, akıllı telefonda da son 2 aydır 3’üncü duruma yükseldik, yüzde 7 pazar payına ulaştık. İlk fırsatta bunu yüzde 10’lara, yüzde 20’lere çıkartmayı hedefliyoruz. Dünyada şu anda ekonomik bir savaş var. Adı konulmamış da olsa ekonomik bir savaşın içerisindeyiz. Burada her ulusun kendi yerli ve milli markalarına, milli kurumlarına sahip çıkması kadar güzel bir duygu olamaz. Hakikaten bu hassasiyeti için çok teşekkür ediyorum sayın başkana. İnşallah kullanıcı arkadaşlarda memnun kalacaklar çünkü biz teknolojinin son ürününü yapıyoruz. Şuanda sayın başkanın dağıttığı ve kullandığı telefon, dünyadaki diğer akranlarından hiçbir şekilde aşağıda bir telefon değil. Aksine bazı yerel dokunuşlarla bizim lokal bir tat, bir çeşidini verdik. Yazılımlar yaptık, müziğinden bazı uygulamalarına kadar yerli bir temas, yerli bir dokunuş yaptık” dedi.
Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:
“Onun dışında tüm Türkiye’ye yayılmış olan 400’e yakın yetkili servisimizle ürünlerin arkasındayız. 48 saat içinde her nerede olursa olsun tamir etme veya değiştirme garantimiz var. Büyükşehirlerde ise 24 saat içerisinde özellikle bizim bazı atanmış yerlerimize getirirseniz ‘Güven Üssü’ adını verdiğimiz yerde inanın 1 saat içerisinde ya tamir ediliyor, tamir edilemezse değiştirme sözümüz var. Zaten dönüş oranlarımızda çok düşük. İnşallah kullanıcılar büyük bir memnuniyetle kullanacaklar ama biz devamlı yenisini geliştirmek zorundayız. Her 6 ila 8 ayda bir piyasaya yeni bir ürün sunmak zorundasınız teknoloji böyle bir şey. Bizim Manisa Vestel City’de bin 400 mühendisimiz var. Bu bin 400 ARGE Mühendisimiz devamlı teknolojiyi geliştiriyor. Cep telefonlarını da devamlı bizim kendi mühendislerimiz geliştirdi. İnşallah bu tür kampanyalar yurt satında yayılır ve insanımız çok daha uygun fiyatla teknolojinin son ürünlerine sahip olurlar.”

Bakmadan Geçme