• Haberler
  • Genel
  • Depremzedelerin kongresi hafta sonu – Kocatepe Gazetesi

Depremzedelerin kongresi hafta sonu – Kocatepe Gazetesi

S.S. Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, yönetim kurulu üyeleri ve inşaat işini yürüten İdeal İnşaat Musa Aydın’la düzenlediği basın toplantısında 2010 yılı mali genel kurul toplantısının yarın yapılacağını söyledi. Değirmen, inşaat çalışmasını detaylarıyla anlattı Fiziki gerçekleşme yüzde 73S.S.Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen düzenlediği [&hellip]

Depremzedelerin kongresi hafta sonu

S.S. Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, yönetim kurulu üyeleri ve inşaat işini yürüten İdeal İnşaat Musa Aydın’la düzenlediği basın toplantısında 2010 yılı mali genel kurul toplantısının yarın yapılacağını söyledi. Değirmen, inşaat çalışmasını detaylarıyla anlattı

Fiziki gerçekleşme yüzde 73
S.S.Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen düzenlediği basın toplantısında toplam 603 adet afet konutu ikmal inşaatlarında alt yapı hizmetlerine başlamayı hedef-lediklerini dile getirdi. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, 2011 yılı sonunda teslim edileceği söylenen S.S.Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ait 603 adet afet konutu ikmal inşaatlarının bir yıllık çalışma sürecini anlattı. Tamamlanması yılan hikayesine dönüşen 603 adet afet konutlarının geçmişte ki durumunun kamuoyunca çok iyi bilindiğine değinen Sefa Değirmen, kooperatif yönetim kurulu üyeleri, denetim kurulu üyeleri, kamu kurumlarırır müdürleri, personelleri ve İdeal İnşaat şirketi sahipleri ile iyi ilişkiler içerisinde çalışarak imalatlarla ciddi ilerleme kaydedildiğini söyledi. Değirmen; “Yüzde 51.10 seviyesinde olan inşaatlarımızın şu anda fiziki gerçekleşmesi yüzde 73 nakdi gerçekleşmesi ise 2.929.602,32 TL’dir. İnşaatlarımıza hızla devam edilmekte olup; Taş Ören şirketimiz İdeal İnşaat tarafından inşaat malzemelerinin bağlantıları yapılmış birçok malzememizde inşaat sahasına indirilmiş verilen süre içerisinde tamamlanması hedeflenmiştir.” dedi.
“Ödeneğimiz özel olarak ayrıldı”
İşin esas sahibinin Afyonkarahisar Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’nün sadece kontrolörlük yaptığını söyledi. Değirmen; “Bizler 741 ortak adına devlet memurları kanununa göre 1163 sayılı kanunla yürütmeyi idareyi yapmaktayız. Bunu yaparken de 4767 sayılı kanunla eklenen geçici 3 madde gereği üst yapı için 70 milyon, alt yapı için 50 milyon TL’den kalan ödeneklerden işin tamamlanması kanun gereğidir. Üst yapı için kalan 10 milyon ödenekle beraber toplam 14 milyon ödenekle inşaatlarımız tamamlanacaktır. Üyelerimizin toplamda 36.200.00 TL borçlanarak konutlarının teslimi hedeflenmektedir. 603 Ortağımızın 16.200 TL daha ek borçlanma yapması kanun gereği yapılmaya devam edilmektedir. Alt yapı için Sayın Valimizin yazmış olduğu yazıya iller Bankası ödenek yok diye cevap vermiş. Ancak 2012 yılında ödenek ayrılıp yapılacağını bildirmiştir. Hâlbuki bizim ödeneğimiz 4767 sayılı kanunla özel olarak ayrılmıştır.” diye konuştu.
Vefat eden ortakların
durumu da görüşülecek
Ödenek konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar mitingine geldiği gün bilgi notu verdiklerini ifade eden Sefa Değirmen sözlerine şöyle devam etti: “Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu Bey de işimizi takip edeceğini bizlere söylemiştir. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatları ile de İl Afet Müdürümüz Mehmet Buldan, bu işimizi özel olarak takip etmektedir. İnşallah en kısa sürede alt yapı hizmetlerine de başlamayı hedeflemiş durumdayız. Yarın 2010 yılı olağan Mali Genel Kurulumuza tüm ortaklarımızın katılımlarını bekliyoruz. Özellikle 138 konutun tapu teslimi ve ferdileşme işlemleri için, borçlanma için önemli kararlar alınacaktır. Vefat eden ortaklarımızın durumunuda olağan mali genel kurul toplantımızda görüşeceğiz. Toplantıda; S.S. Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, Kooperatif 2. Başkan Ali Ambar, Denetim Kurulu Üyesi Kamil Ergen, İdeal İnşaat Sahibi Musa Aydın, Selami Karaca, Hakan Kara hazır bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme