• Haberler
  • Genel
  • Depremzede Kooperatifi'nde kur'a sevinci – Kocatepe Gazetesi

Depremzede Kooperatifi'nde kur'a sevinci – Kocatepe Gazetesi

S.S Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi'nin olağan üstü genel kurul toplantısı dün yapıldı. Toplantı sonrası umutla beklenen konutların kuraları da çekildi Yasemin Düğün Salonu’nda dün sabah başlayan S.S Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifinin olağan üstü genel kurul toplantısında divan Ali Çelik, Hamdi Burhan ve İbrahim Sarıkaya’dan oluştu. 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’nun 3’ncü maddesinin [&hellip]

Depremzede Kooperatifi’nde kur’a sevinci

S.S Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin olağan üstü genel kurul toplantısı dün yapıldı. Toplantı sonrası umutla beklenen konutların kuraları da çekildi

Yasemin Düğün Salonu’nda dün sabah başlayan S.S Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifinin olağan üstü genel kurul toplantısında divan; Ali Çelik, Hamdi Burhan ve İbrahim Sarıkaya’dan oluştu. 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’nun 3’ncü maddesinin son fıkrasında belirtilen “ana sözleşme değişiklikleri de kuruluştaki usullere bağlıdır.” hükmü uyarınca 4 Haziran 2012 tarih ve 3861 sayılı olurları ile ana sözleşmede 5’nci madde de değişiklik yapılmasına izin alınması nedeniyle bu değişiklik genel kurulda görüşüldü. Toplantıda son olarak 138 adet konut tapu masraflarının ve aidat yatırmayanların durumu görüşüldü.
SÜRE 20 YILA ÇIKTI
S.S Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, olağanüstü genel kurul toplantısı hakkında bilgiler vererek, hak sahiplerine hitap etti. Değirmen, olağan üstü genel kurul toplantısının geçici maddesi gereğince çalışmaların yapıldığını söyledi. 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununa göre S.S Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin 10 yılı doldurduğunu belirten Değirmen; “Süre dolumundan önce biz gerekçelerimizi Bakanlığa sunduk. Bakanlık süremizi 20 yıla çıkardı. Bunun genel kurul kararı ile onaylanması gerekiyordu. Bir diğer hususta 2005 yılında teslim edilen 138 adet konutun sahibi kişilerin kat mülkiyetlerine geçmeleridir. Çünkü tapular kooperatif üzerindeydi. Biz bu insanlarımızın tapularını dağıtacağız. Bizim ortaklarımız yasal yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için tapu masrafları, harçları gibi bir takım giderlerin Belediye’nin ilgili birimlerine yatırılması gerekiyor. Bunlar için 400 TL tapu harcı alınması gerekiyor. Üye aidatını ödemeyen üyelerimiz var. Biz üyelerimizden 15 TL üye aidatı alıyoruz. Maalesef 10 yıl boyunca aidat yatırmayan kişiler de var.” dedi.
TÜM İSİMLER NOTERE VERİLDİ
1163 Sayılı Kooperatifler Kanununu doğrultusunda hiç aidat ödemeyen üyelerin ihraç edileceğini kaydeden Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, Uydukent’te bulunan toplam 138 adet konutun işlemlerini bitirdiklerini bu konutlarıı dağıtacaklarını tapularını dağıttıklarını ifade etti. Kooperatif üyelerini biraraya getirme fırsatını değerlendirdiklerini ifade eden Değirmen, kura çekim kararının bir ay önceki toplantıda alındığını kaydetti. Notere 603 hak sahibinin isimlerinin verildiğini aktaran Değirmen; “Konutların şerefiye alacak verecekleri yapıldı. Herkese adil olacak şekilde konutlarımızın kuralarını çektirmek için bu toplantıyı düzenledik. Konut inşaatları yüzde 97 oranında tamamlandı. Bizim 101 bloğumuz var. Bu blokların yüz tanesi 6 adet daireden oluşuyor. Bir blok da üç daireden oluşuyor. Toplam 603 adet dairenin plakaları, kapı numaraları, herkes hangi kurayı çekerse çeksin üyelerimize noter tasdikli alacak vereceklerini sunuyoruz. Altıncı noterimize bu yetkiyi verdik. Toplam 138 adet konutumuzun üst yapılarıyla ilgili kısmını üyelerimize teslim edeceğiz. Alt yapıdan dolayı eksiklikler var. 340 Gün süreli alt yapı ihalesinin teslimine kadar tüm üyelerimizin aynı hakka sahip şekilde ayın 5’ne kadar değişiklik hakkı verdik.” diye konuştu.
5 KASIM SON GÜN
S.S Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, kura çekiminde eş, dost, akraba gibi özelliklerden dolayı değişim ve takasın yapılabileceğini bildirdi. Değişikliklerin 5 Kasım 2012 tarihine kadar yapılması gerektiğini söyleyen Değirmen, kooperatif ortaklarından değişiklik isteyenlerin bu tarihe kadar gereğini yapmalarını rica etti. Kendine ait kurayı Notere çektireceğini kaydeden Sefa Değirmen, böylece spekülasyona mahal vermeyeceğinin altını çizdi. Toplantı noter huzurunda yapılan kura çekimi ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme