• Haberler
  • Genel
  • Depremzede konutlarında kura çekilişi heyecanı

Depremzede konutlarında kura çekilişi heyecanı

S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, depremzede konutları için kura çekiminin 21 Ekim’de yapılacağını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Değirmen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan’ı sert bir biçimde eleştirdi S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, depremzede konutlarıyla ilgili açıklama [&hellip]

Depremzede konutlarında kura çekilişi heyecanı

S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, depremzede konutları için kura çekiminin 21 Ekim’de yapılacağını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Değirmen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan’ı sert bir biçimde eleştirdi

S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, depremzede konutlarıyla ilgili açıklama yaptı. Değirmen, “Alt yapı ile ilgili bizim ödeneğimiz 4767 sayılı kanunla özel olarak ayrılmıştır. Bu ödenekle ilgili Sayın Başbakanımızın Afyonkarahisar mitingine geldiği gün bilgi notu verdik. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bey de işimizi takip edeceğini bizlere söylemiştir. Sayın valimizin talimatları ile de İl Afet Müdürümüz Sayın Mehmet Buldan Bey de bu ihaleyi kanun gereği 06.08.2012 de onaylamış ve işe Ağustos 2012 de başlanılmıştır. İşin bitim süresi 340 gündür. Alt yapı hizmetlerinin de en kısa sürede bitmesi hedeflemiştir. 21 Ekim 2012 Pazar günü saat 10.00 kura çekimine ortaklarımızı görmek isteriz” dedi.
“TALİHSİZLİK” YORUMU
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ulusal ve yerel basında çıkan “600 konutluk bir deprem konutları projesi var. Afyonumuzun tabiri caizse yüz karası bir proje. Devletimiz buraya trilyonlarca para harcıyor. Çok enteresan bu deprem konutları Çobanlar ilçemiz ve Kocaöz kasabasında 3 Şubat 2002 depreminde mağdur olan insanlar için yapıIdı. Çobanlar’da ve Kocaöz’de yer mi yok da buraya yapılıyor? Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” demecini eleştiren Değirmen, şöyle konuştu:
“Sayın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gazetelere verdiği beyanatı depremzedeler için çok incitici ve haddini aşan açıklama olmuştur. Devletimiz Van ilinde 8 ayda bahçesinde çiçekleri açan deprem konutlarını teslim ederken ne kadar güzel bir açıklamayla Türk ve kürt vatandaşlarına ayrım yapmadan devletin sahip çıktığını hizmette ayrımcılığın yapılmadığının mesajını verirken Sayın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Bey’in yapmış olduğu açıklamaları talihsizlik olarak nitelendiriyoruz.”
AZİZ ASLAN’A DA ELEŞTİRİ
O bölgenin MHP’nin eski milletvekili ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan ile eski Belediye Başkanı Hayrettin Barut sayesinde mera ve SİT bölgesi niteliğinden çıkarıldığını, bu sayede bölgenin turizm alanı olduğunu belirten Değirmen, “Bu kooperatifte Bolvadin, Dişli, Çay, Sultandağı, Derecine, Yeşilçiftlik, Karacaören, Eber, Yakasinek, Deresinek, Merkez bağlı Salar, Nuribey, Sülün, Sülümenli, Gebeceler, Çıkrık, Saraydüzü, gibi toplamda 23 yerleşim yerinden insanlar var” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan’ı da sert bir şekilde eleştiren Değirmen, şu ifadelere yer verdi:
“Geçmiş dönemde il Başkanı olarak beraber hizmet yaptığı arkadaşlarının yapmış olduğu projelere sahip çıkmayan MHP İl Başkanı Aziz Aslan Bey’i de şiddetle kınıyorum. Afyonkarahisar ilindeki MHP’nin sessizliğini de korkaklıkla itham ediyorum. Geçmişine sahip çıkmayan geleceğe sahip olamaz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme