Deprem konut sahiplerine uyarı – Kocatepe Gazetesi

S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, konutları hasarlı afetzedelerin konutlarının alt yapılarla ilgili üçüncü kısım ihalesinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydetti. Değirmen, bazı usulsüz ve kanun dışı yaklaşımlara karşı hak sahiplerini uyardı.USULSÜZ ALIM SATIMLARA UYARIYer teslimatı yapılarak sözleşmenin imzalandığını belirten Değirmen 'İnşallah bu yıl içerisinde muhtemelen alt [&hellip]

S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, konutları hasarlı afetzedelerin konutlarının alt yapılarla ilgili üçüncü kısım ihalesinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydetti. Değirmen, bazı usulsüz ve kanun dışı yaklaşımlara karşı hak sahiplerini uyardı.
USULSÜZ ALIM SATIMLARA UYARI
Yer teslimatı yapılarak sözleşmenin imzalandığını belirten Değirmen; “İnşallah bu yıl içerisinde muhtemelen alt yapı ve çevre düzenleme işleri tamamlanacaktır. S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi ortaklarından bazıları vekâletname yöntemi veya karşılıklı sözleşme yaparak alım-satım işlerini emlakçılara usulsüz yaptırıldığına şahit olmaktayız. İleride telafisi zor, zarar-ziyan ve olaylara neden olacaktır. 7269 Sayılı Afetler Kanunu Afet Sebebiyle Hak Sahibi Olanların Tespiti Hakkında ki Yönetmeliğin 11’nci maddesi gereği hak sahipliğinin devir ve tadil edilemeyeceği hususları belirtilmiştir. Üçüncü şahıslara afet konutlarının devri, satışı, ipotekli olarak devir yapılması mümkün görülmediği bu maddede bildirilmiştir” dedi.
KOOPERATİFİN ŞERHİ VAR
Kooperatifin konutların ipotek borcu bitinceye kadar satılamaz şerhi bulunduğunu açıklayan Değirmen; “Kooperatifimizin üyeleri birbirlerine müttesen ve mütessilen kefildirler. Kooperatifimizin Yönetim Kurulu 29 Nisan 2018 yılına kadar yetkilidir. Ayrıca gayrimenkul tasarruf belgesi yetkileri yönetim kurulumuzda olup kredinin Ziraat Bankasına kapatılıp, ipoteğin kaldırılması, kooperatife olan her türlü borçların kapatılması, SGK, Maliye, tapu harçları ve borçların yapılandırılması, üyelikten ayrılma yönetim kurulu ve avukatlarımızca yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Sefa Değirmen, kooperatif yönetiminden bilgi almadan usulsüzce kanun hükümleri doğrultusunda satış yapılmaması halinde tapu iptal davası açılıp satışın iptal edileceğini bildirdi. Değirmen sözlerine şöyle devam etti. Üçüncü şahısların, emlakçıların bankalarda ki memurlardan yetkisi olmadan T.C kimlik numarası ile sorgu yaptırmaları, kredilerin ne şekilde ve nasıl kapatılacağı sorguları için memurlara ısrar etmeleri etik olmadığı gibi hukuki de değildir. Kooperatife gelinerek bilgi alınmasını rica ederiz” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme