Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

DEPREM GERÇEĞİNİ BENİMSEMEK

Türkiye bir deprem ülkesi bu malumdur. Allah esirgesin güzel ülkemizin hemen her yerinde her an bir deprem olabilir. Coğrafya kader. Bu da malumdur. Peki, kaderimiz çerçevesinde coğrafi özelliklere göre yaşamamakta neden ısrarcıyız acaba?
24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ın Sivrice İlçesi merkezli Malatya’da da yıkıcı etki gösteren deprem sonrası hayatını kaybeden 41 insanımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar geride kalanlara baş sağlığı ve en kısa sürede toparlanmaları ortak dileğimizdir.
Son yaşanan Elazığ depremi öncesi olan Manisa Akhisar depremi, sonrasında yine tekrarlayan Manisa depremi, Küba’da, Akdeniz de kısaca dört bir yanımız yer kabuk beşik gibi sallanıyor.
Aslında evrenin verdiği mesaj açıktır. İnsanoğlu’nun doğadan hoyratça alıp, kadir kıymet bilmez ve sürekli alıp yerine koymadıklarının hesabı bir bir soruluyor aslında.
Türkiye deprem ülkesi Afyonkarahisar’da birinci derece de deprem bölgesinde yer alıyor. Malum lezzetin ve mermerin olduğu kadar termalin de başkenti şehrimiz. Bir de Kütahya Gediz fayının kırılma beklentisini de göz önüne aldığımızda; Konutlarımız hane, kamu, özel tüm binalarımız depreme dayanıklı mı? Olmayanların ahvali ne olacak?
Uzun lafın kısası deprem gerçeğini bildiğimiz gibi benimseyip hazır olmaya da mecburuz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti